Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako bi vi uredili to sobo?

Kako bi vi uredili to sobo?

Prosim vas za predloge, kako bi vi najbolj optimalno uredili sobo (pisalna miza+stol, omara, postelja, regal, lahko nočna omarica).

Nekako se nagibam k temu, da pisalna miza ne bi bila ob oknu, ker je lep pogled. Ampak ne vem, kako urediti sobo, da ne bo zgledalo preveč ‘nametano, natrpano’.

Hvala za predloge!

[img]http://shrani.si/f/3Q/ts/2He9WVeM/brez-naslova.png[/img]

Ob zgornji steni proti oknu posteljo, proti vratom pa omaro.
Nasproti postelji pisalno mizo, ob spodnji steni. Proti vratom lahko se kaka nizka omarica za dokumente, tiskalnik…
Stena z vrati ostane prosta, ob steni z okni pa je stranica postelje in stranica pisalne mize, tako lahko tudi posteljo uporabis kot sedezno za gledat filme prek racunalnika, dostop do okna in seveda tudi radiator ostanejo prosti.

Jaz bi dala garderobno omaro ob steno, kjer so vrata. Vse ostalo pa bi razporedila natanko tako, kot piše Barca.

Razen, če boste kupili kompleks omare – postelja, potem pa tako ali tako mora priti vse ob isto steno.

kaj pa tko?

[img]http://shrani.si/f/3e/Tq/3fypwe20/1/myimage.jpg[/img]

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Tole kar je predlagal Gunnar meni ne sede, ker je dnevna svetloba za hrbtom (učenje), boljša je postavitev od Barce.

računalnik ni prbit na mizo, lahk dnevna svetloba pada tud s strani… itak pa ženske pa prostorska percepcija ne greste preveč dobr skup mende.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Zdaj, ko je Barca odgovorila drugi sploh ne rabite odgovarjati. Menim, da je Barcin predlog kot vedno odlicen in edina mozna resitev.

Se copy/paste pozene pa bo tema popolna. 🙂

Gunnarjev predlog se mi zdi fajn, kar se tiče postelje in omare/komode med posteljo in vrati. Od omare do stene je lahko nad posteljo tudi most, kar je precej priljubljena rešitev v dekliških sobah; sploh taka izvedba, ki je enake globine kot postelja in daje neko čisto zasebno spalno nišo. Se pa da most nad posteljo urediti tudi po fantovsko.

Pisalno mizo pa bi jaz postavila v kot, kjer je narisana kotna omara – in to tako, da en krak leži ob steni z oknom, drugi pa pravokotno na okno kot polotok. Meni je namreč zoprno sedeti pri mizi tako, da gledam v steno. Vedno si mislim, da verjetno obstajajo razlogi, da je se je stanje v kotu in gledanje v steno včasih uporabljalo kot kazen.

Na steni nasproti postelje (za hrbtom, če sediš za mizo) so potem lahko kake knjižne police, garderobna omara pa na steni z vrati. Predlagam ravno, ker se lepše izkoristi prostor kot pri kotnih.

Najlepša hvala Barci, Tisi in Gunnarju za predloge!!

Nekako je padla ideja za to postavitev sodaj, samo da ni postelja na tem mestu.

Zdaj me pa zanima, kje dobiti približno podoben sestav omare, pisalne mize skupaj. Sem gledala slovenske Alples, Mali princ, Lesnina, Harvey in druge, pa nikjer ne opazim take postavitve oz. je vse bolj masivno.

Ima kdo idejo, kje to dobiti (izključujoč mizarju po meri)??
[img]http://www.digsdigs.com/photos/students-bedroom-furniture-hanseem-6.jpg[/img]

računalnik ni prbit na mizo, lahk dnevna svetloba pada tud s strani… itak pa ženske pa prostorska percepcija ne greste preveč dobr skup mende.[/quote]

Kaj pa če nima prenosnika? Pa tudi če ima prenosnik, v čem je smisel mize, če je potem bolje, da prenosnik uporablja drugod, ne na mizi?

Koliko so pa visoki stropi?? Moj mulc ima v istih dimenzijah, še sedežno garnituro, pisalno mizo z delovno površino 4 metre, posteljo 160×200 prostor je kar velik, če ga želiš izkoristiti.

Še vedno sem mnenja, da gledanje v steno ni ok. Ravno tako pa ni ok gledanje v police, polne zanimivih drobnarij. Miza naj bo miza, regal pa regal. Ne nazadnje – kaj pa boš z ostalimi stenami; prostora imaš več kot preveč?

Stil, ki si ga dala na sliko, lahko približno dosežeš z Ikeinim programom Hemnes http://www.ikea.com/at/de/search/?query=HEMNES , če dodaš malo bolj nakičkane ročaje.

Mene bolj zanima, za koliko starega otroka se to ureja in ali je dekle ali fant..

računalnik ni prbit na mizo, lahk dnevna svetloba pada tud s strani… itak pa ženske pa prostorska percepcija ne greste preveč dobr skup mende.[/quote]

Huda (moška) prostorska percepcija, da v tri proste kote sobe namečeš tri osnovne elemente pohištva:-) In še pri tem popolnoma nefunkcionalno mimo usekaš. V postelji in v omari človek ne potrebuje direktne dnevne svetlobe, pri pisalni mizi jo pa, vsaj tisti, ki se resno podstopi študija oz. drugega dela, pri katerem se potrebuje pisalna miza.
Tole “načrtovanje” si res čisto sfalil.

Dekle (15) gre za staro meščansko stanovanje – tak slog kot je zgoraj ji je všeč, tako da so stene zelo visoke.

Hvala za predlog z Ikeo, ampak ni sestava, ki bi bil v kosu.

Huda (moška) prostorska percepcija, da v tri proste kote sobe namečeš tri osnovne elemente pohištva:-) In še pri tem popolnoma nefunkcionalno mimo usekaš. V postelji in v omari človek ne potrebuje direktne dnevne svetlobe, pri pisalni mizi jo pa, vsaj tisti, ki se resno podstopi študija oz. drugega dela, pri katerem se potrebuje pisalna miza.
Tole “načrtovanje” si res čisto sfalil.[/quote]

vau, da vidmo tvoj design, pa še povej kolk časa si živelo v sobi k ma npr. 4x2m ?

Sem pobrskala program Hemnes in se da čisto v redu sestaviti. Tako da hvala, enaNika n,. še enkrat!

Tole “načrtovanje” si res čisto sfalil.[/quote]

vau, da vidmo tvoj design, pa še povej kolk časa si živelo v sobi k ma npr. 4x2m ?[/quote]

2,5 X 5 m, mansarda, za dva … imam nekaj pojma, kako mora vsak kos pohistva zadostiti vec kot eni funciji, da je vse uporabno, da vse sluzi namenu in da se vseeno soba “diha”.

Jaz bi pa imela mizo obvezno pred oknom, čeprav to avtorici ni všeč.

Ali pa vsaj pravokotno na okno, tako, da pada svetloba z leve strani, ker sem desničarka.

Pa ne moreš imet mize pred steno ali v omari, tako kot je na posnetku zgoraj. 🙁

Pa razmislila bi o dvignjenem ležišču, spodaj pa police in kakšne predale. Za drugo se mi pa ne da razmišljat. 🙂 Ker v bistvo gre za malo sobico.

Dkle bo uzivala pogled iz sobe vsakic, ko bo sedela za delovno mizo, ki bi jo jaz postavila pod okno. Na celo levo steno bi dala polico v sirini delovne mize, spodj predale, le zadnji meter bi izkoristila za garderobno omaro, ki bi jo postavila nasproti vrat. Posteljo bi dala vzdolz ob zgornjo steno, zraven pa se majhen bel fotelj, kot jih ima IkEA v retro stilu. Ali pa bi dala posteljo pravokotno nanjo, tako kot zakonsko posteljo. Zadaj bi oblazinila steno, levo in desno od nje, ce ima veliko knjig, pa 20 cm-ske police zanje. V tem primeru imas vse pohistvo razporejeno v obiki crke l in na sredi se precej prostora.

[img]http://c.shld.net/rpx/i/s/i/spin/image/spin_prod_820902812?wid=140&wid=180hei=140[/img]

Zgornja stena, ob oknu pisalna miza, zraven postelja, vmes knjizna polica. Na spodnji steni ob oknu pa pri oknu garderobna omara, v nadaljevanju pa nizja, s tv in ostalo tehniko, spodaj pa predali. Ob postelji, na steni z vrati je bil fotelj.

Sicer je meni tudi všeč postavitev na L, ker ni vse nametano. Čez okno ne vidiš, če sediš za mizo ..

Preozek prehod med pisalno in posteljo. Nemogoča postavitev.

Tudi meni ne, ker je postelja nasproti vrat.

Zgoraj levo miza, desno postelja, spodaj omare.
Glede na visoke strope, bi bila postelja lahko tudi dvignjena in široka 140 cm (npr. Ikea Stora), pod njo pa bi dobili prostor za manjšo sedežno oz. kavč.

New Report

Close