Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Kako bo letos z zaključitvijo OŠ, SŠ… – pogrešam informacije s strani Ministrstva

Kako bo letos z zaključitvijo OŠ, SŠ… – pogrešam informacije s strani Ministrstva

Zakaj nič konkretneje ne povedo glede šole in zaključka letnikov?
O vseh možnih stvareh je vsaki dan nekaj novega, o tem pa nič!?
Po moje lahko učitelji speljejo stvari na daljavo brez večjih zapletov, sploh v SŠ.

Upam da ne bodo tako nesposobnega šolskega sistema uvedli in bodo morali med počitnicami v šole ipd. scenariji.
Najlažje lahko od JS učitelji opravijo svoje delo in ohranijo enake plače. Ne more pa biti to kar nekaj, to mora biti konkretno od vsakega učitelja vsak dan, kot da je pouk. Tako so tudi otroci zaposleni, sploh večji,mlajšim pa naj priskočijo na pomoč starši.
Upam da nismo tako nesposobni, da še tega v letu 2020 ne znamo.
Čudila se sicer ne bi!

Kakšno je vaše mnenje?
Naj se javi tudi kak učitelj in pove s svojega vidika.

Nisem učitelj, sem starš dvema osnovnošolcema. Dobita za vsak dan učne liste in posnetke, dela približno toliko kot v šoli. S tem, da je težje ker morata predelat sama. Občasno so potrebne dodatne razlage. Kar je časovno kar zahtevno, ker tudi z možem delava od doma. Naša 2 poleti v šolo ne bosta hodila, se mi enostavno ne zdi fer, ker delata toliko doma.

Z učitelji poteka komunikacija preko emailov, vibra ali skypa. Tudi oni nimajo informacij koliko časa bo trajalo.
Je pa zadnjič vse (starše in učitelje) presenetila informacija da bodo NPZji in matura po koledarju.

Vse je odvisno od poteka, strategije … cilj gospodarstva je razumljiv in jasen, da bi v poletni sezoni spet čimveč trošili. Tudi v turizmu. Zato mislim, da se zavzemajo, da bi počitnice bile.
Ni pa še veliko jasnega, razen tega, da ne bo samo dva tedna in da je na spletu veliko brezplačnih gradiv.

Ni pa važno, da cel kup “mojih” šolskih otrok nima pogojev za delo.

Npr.:
Trije otroci, sami doma, mama in ata delata, starejša pazi na mlajša dva in poskbi za prehrano, za šolo delajo iz enega mobitela.
Dva otroka, štirje doma, vsi morajo delati od doma, starši od 7 do 10 ur, na dveh računalnikih, otroka na različnih šolah, težko je uskladiti delo staršev in otrok.
Štirje otroci, mama doma, dva mobilna telefona, to je to. Nemogoče je uskladiti delo, saj printerja nimajo, delo na eučbenikih je nemogoče, videokonference si lahko misliš.
Trije otroci, mama dela od doma, dela je za osem ur, pa še za šolsko delo otrok naj skrbi.Kljub dvem računalnikom in printerju so ves dan vezani na delo za šolo in službo.
En otrok, a so šli v Bosno, ni ne duha ne sluha o družini.
En starš doma, dva otroka, en računalnik. Kljub možnosti tiskanja, težave pri pošiljanju povratne informacije učiteljici, poslikati in poslati na epošto.
….

Gradiva na spletu so, orodja so dostopna. Krasna orodja, katerih uporaba je relativno preprosta: Zoom, googlove učilnice, AAI učinice, youtube, Padlet, odlična, brezplačna, gradiva, a ko pomislim na omejitve pri učencih …

Zdi se mi, da so v trenutnih razmerah lahko res uspešni predvsem edinci, ki so doma z eno odraslo osebo, ki skrbi za njihovo prehrano in šolanje in imajo na voljo splet in računalnik ali pa so že dovolj stari, da za vse poskrbijo sami.

Mislim, da bi lahko celo trdili, da gre za sistematično kršenje pravice do izobraževanje določenim skupinam otrok.

Seveda pa so omejitve tudi na učiteljski strani, tehnologija, čas … kolegice imajo tudi predšolske in šolske otroke. Če bodo ostale doma zaradi svojega otroka in za šolo, službo, ne bodo delale, bo pa spet narobe.
Vsi, ki delajo od doma in imajo na skrbi še dva otroka, si lahko predstavljajo kako in kaj.

Vsekakor nam je pa mnogo bolje kot marsikomu, ki je zdaj ostal brez sredstev za preživetje ali pa tistim, ki nimajo kam z otrokom, morajo pa v službo.

Mislim, da bi za OŠ lahko uredili enoten program po televiziji, po urah in programih za posamezne predmete, za matematiko, slovenščino in angleščino. Letos pač vsi napredujejo, ali pa je pogoj za napredovanje nek test, ki preverja minimalna znanja teh področij.

Vse ostalo pa … bomo že, ko bo mimo.

Nam, učiteljem, pa bi dali možnost, da volontiramo tam, kjer se res rabi in dobimo plačo, ostanemo doma z otrokom in dobimo manjše prejemke, tako kot vsi, ali pa smo na neplačanem dopustu.

Se strinjam, jaz sem sicer doma, vecji dela sam, mlajsemu malo pomagam..Imamo doma laptop, tablico, moj telefon in od vecjega otroka telefon.. Ni problema pogledat kjerkoli, tudi printer imam..V glavnem gre, si pa ne predstavljam vse druge situacije, ki jih navajas.. Enostavno res ni fer do vseh otrok. In pa navodila bi morala biti bolj jasna, kako in kaj s celotno situacijo.. Sploh to kar navajas, da so sli kar cela druzina v Bosno?? In pa komot bi zaceli drugi teden,da se vsi aklimatiziramo in pripravimo.. tako druzine kot ucitelji..
Drugace sem pa ZA ucenje doma, otroci rabijo delo in rutino vsak dan.

Tistemu, ki je marsikaj jasno ve, da je praktino šolskega leta sedaj že konec….

Pa si že plačala za 1.majski oddih na Hrvaškem…
Pa še Velika noč bo podaljšana!

New Report

Close