Kako delodajalcu povedati, da sem noseča?
Če si prvič noseča – verjetno ne bo problema. Bodi pripravljena na vse. Itak se temu ne moreš izogniti – povej pa danes (če so ugodne okoliščine), da te ne bo obremenjevalo še cel teden.
Pri meni se je zataknilo tretjič. Je znorela in mi takoj povedala, da bo zaprla delovno mesto (imam za nedoločen čas), ko pridem iz porodniške. Potem, ko sem ji povedala so se mi v svoji pisarni ulile solze, pa ne zaradi tega, kar mi je rekla, ampak zato, ker mi je padlo breme iz ramen – sekirala sem se dva meseca, kako ji bom povedala.
Tudi čestitala mi ni za rojstvo otroka.
Čez dva meseca, ko se mi konča porodniška, bom videla, kako bo izpeljala celo ceramonijo v zvezi z zaprtjem. Če do takrat ne najdem druge službe – jo že nekaj časa iščem, ji bom pokazala zobe in se borila za službo. Ma, res je tale naša šefica zrela za prijavo na delovni inšpekciji.
Eni so mi predlagali, da (zakon pravi, da te ne more odpustiti dokler mamica doji oz. še en mesec po koncu dojenja) naj ji pošljem ta zakon po mailu in zraven napišem “dojila bom do nadaljnega…”
Vso srečo v nosečnosti in z otročkom. Ne glede na to, kako se bo razpletlo, se zavedaj, da je za vse nekaj dobro.
v prvo me je bilo zelo strah, ker sem bila za določen čas in ker sem vedela, da šefica ne bo dobro sprjela (malo pred tem sem se poročila in sem stalno dobivala signale v smislu, “da ja ne boš zanosila”). je bil pa šef (tisti nad njo) ful navdušen, mi je čestital. sem pa izpeljala tako, da sem sklicala skupni sestanek (vsi trije, se pravi šefica in njen šef in jaz) in povedala. potem seveda tudi ona ni mogla drugega, kot čestitati, čeprav ne povsem iz srca.
v drugo bom takoj povedala. načrtujem kmalu :))) (sem pa v drugi službi)
Enkrat je bilo zelooo težko, ker sem bila ravno 1 leto na vodstvenem položaju in seveda niso tega pričakovali od mene. Se mi je kar tresel glas. Me pa zaradi tega niso čisto nič ˝šparali˝, še kaj dodatnega so mi dali v delo. Jaz pa, zaposlena za določen čas, vse naredila, še potem, ko sem že nastopila porodniški dopust, sem par dni delala. Ko bi se morala vrniti s porodniške, se je zamenjal šef, ki je ponovil razpis za moje delovno mesto in mi dejal, da se lahko prijavim. Ker mi je to dalo vedeti, da si me ne želi v svojem timu, sem si poiskala drugo službo. Ni pa bilo prijetno.
V drugo je bilo bolje, čeprav tudi ni bilo kakšne silno iskrene čestitke. Jaz probam to vse razumet tako, da se postavim v kožo delodajalca, z vsemi skrbmi in odgovornostmi, ki jih nosijo na ramenih. Le kakšni bi bili mi na njihovem mestu???
ker sem morala v stalež, sem tudi povedala da je pač tako da če bo do prvega UZ vse o.k. pridem po 12 tednu nazaj delat. sicer javim kako naprej. in ne boš verjela: mi je šefica rekla, sem že pogruntala zakaj tako pogosto obiskjete WC. in še to: sama ne boš ordinirala kdaj delat in kdaj ne, lepo poslušaj ginekologa, če pa le prideš nazaja še noseča, se bova takrat pogovorili o turnusu in delu.