kako deluje kemični wc?
Zanima me nekaj o kemičnih wc-jih, ki jih lahko kupiš za na vikend npr. A to je tako kot dixi, ko dejansko vidiš izločke spodaj, ali je to kako drugače?
Ker sem namreč brala opis kemičnega wc-ja in piše, da ima dve posodi – eno za odpadke in eno za vodo, ampak ne razumem, kako to dejansko izgleda.
Če me lahko kdo razsvetli – prosim!
PS: Recimo, da greš za 14 dni kampirat v divjino – se splača vzet tak wc zraven ali je bolje it kar v grmovje opravit potrebo?
Priporočam grmovje…
Ko greš na potrebo odpreš neko loputo, ki sicer preprečuje širjenje smradu. No in skozi loputo vidiš notri vse kar si pač dal notri. Se pa po končani potrebi pritisne na en gumb in iz ene posebne ločene posode izteče čista voda, da poplakne tisto naokoli. Se pa kupi taka posebna tekočina ki se vlije v tiso posodo za izločke, da ne smrdi.
Ha, ha, ha,
masko čez nos, zapreš oči…. no tega ponavadi na srečo ne počnem!
ja, posodo s pridelanim snameš dol in odneseš. Zadaj mislim da je nekaj za “zašravfat” in to “odšravfaš” pa zliješ oz. streseš ven. Samo paziti moraš, da vsega ne zamašiš. To se je zgodilo nam, ker smo praznili na navadnim wc, to pa se ne sme. Imaš v kampih ponavadi prav posebej označeno, kje se prazni kemični wc.
Kam boste to zlili, ko bo polno, predvidevama da kar tam nekam v naravo kajne? Torej bo bolje, da kemičnega nimate, vsaj kemikalij ne boste zlivali v naravo!
Zgoraj je voda za splakovanje, spodaj pa bo vas drek in lulanje in kemikalije za razgraditev, ki jo morate vliti ali pa ne, po želji, če je ne boste po čez dan začelo ornk smrdet.
V naravi kemični, le zakaj, bolje lepo v naravo. kemični se uporablja vse tam, kjer nato to lahko zliješ in da gre v pravo luknjo, kjer se prav zliva kemične wc, kampi… Čao!