Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kako do avtomobila na poceni način!

Kako do avtomobila na poceni način!

Ali je komu že poznana spodnja varianta kako priti do novega avtomobila:
http://www.avto.net/2004/files/fotogalerija.asp?id=2274871&foto=2

Če razložim:
Avto VW Passat ki stane 30.000 eur. Daš kavcijo v višini 10.000eur in mesečno plačuješ 135 eur. To traja dve leti avto ni tvoj kilometri neomejeni zavarovanje kasko vključeno.

Po dveh letih daš avto nazaj in dobiš vrnjeno kavcijo.
Lahko si spet izbereš nov avto in isti postopek naprej.

V bistvu imaš 3240 eur stroškov v dveh letih in vežeš 10000eur za 2 leti brez obresti!

Mislim da je to neke vrste lizing kjer oni obračajo kavcijo dve leti in tako pridejo do profita – drugač se jim varianta ne izide.Pa verjetno ker vzamejo več avtomobilov dobijo precej nižjo ceno in precej ugodnejšo lizing varianto.

Kaj mislite?

Vsekakor zanimiva varianta – kje je pa kakšen kontakt ?

Zadeve ne poznam natančno. Če vemo kakšna je logika operativnega lizinga oz. najema vozila lahko nekaj sklepamo. Verjetno je vse vezano na padanje vrednosti avta. 135 x 24 = 3240. Se pravi, če je avto po dveh letih vreden 3240 EUR manj se vse izide. Če pa je tržna cena 5.000 EUR nižja, moramo doplačati (ali se nam verjeto depozit zmanjša za 1760 EUR). 10.000 EUR kavcije je verjetno bolj kot garancija (ali lastna udeležba), kot to da obračajo denar. Koliko avto letno izgublja na vradnosti je več razlogov: tržne razmere, tip vozila, ohranjenost vozila, prevoženi km, vzdrževanje, karambolirano…

Natančno je potrebno prebrati pogodbo, da ne bomo presenečeni, ker ne dobimo nazaj kavcije. Zadnje čase se večinoma v vseh lizing hiša dobi operativni lizing za fizične osebe, prej se je samo za pravne osebe, bolj znano pod imenom poslovni najem. Vse temelji vrednost predmeta najema na določen dan, ki je vedno riziko lizingojemalca. Dobro leto nazaj sem za eno stranko peučil, ko so nekaj podobnega ponujali za škodo in ugotovil, da sploh ni tako ugodno.

Še enkrat povdarjam, da ne poznam zadeve natančno, če lahko, mi pošljite osnutek pogodbe. Moje pisanje je zgolj logično sklepanje.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

tule zagotovo nekaj manjka, se preprosto ne izide.

Avto vrednosti 30.000€ v dveh letih izgubi približno tretjino cene, to je 10.000€. In to ob normalni rabi, torej ob prevoženi 20-25 tkm na leto. Če pa recimo nabiješ ene 100.000km, pa še več, do polovico cene.
Kasko in obvezno za tak avto tudi stane ca 10% cene, torej ca 3.000€ letno.

Torej mesečno plačilo komaj pokrije stroške zavarovanja, kaj šele padec cene.

Mimogrede-jaz na avto netu ne najdem te strani-pod kaj je spravljena?

Vse ostalo lepo in prav, vendar pa kasko in obvezno ne stane 3.000 ampak ca. 1.000 €ur.

Verjetno ravno zato moramo dati kavcijo v tej višini.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Vse ostalo lepo in prav, vendar pa kasko in obvezno ne stane 3.000 ampak ca. 1.000 €ur.[/quote]

ja,če imaš 50% bonus in pribl 1000€ franšize
Kar pa v tem primeru zagotovo ne pride v poštev

Dejstvo je, da za avto z nabavno ceno 32.000 €ur in brez bonusa plačam ca 1000 €ur za AO + AK (1% franšiza) + kombinacije + registracijo.

no, to ej pa zanimo.jaz namreč pri za približno enak avto tudi plačam pribl.1000€, vendar s ful bonusom in navedeno franšizo
na kateri zavarovalncii pa maš to?

-> adr.slovenica

-> mimogrede : praviš da je brez bonusa 3x dražje ?

tx, jaz mam ZM

ja, 2-3x, vsaj po mojih podatkih

mi pa ni jasno, ker samo obvezno za ta tvoj primer stane ca 650€ (avto do 136KW, pa med 1,8-2,5l), kasko je pa tud nekaj čez 1000 €

ker nimam bonusa, mi dajo toliko popusta…

lucky you..

mislim da gre za nateg,saj je prelepo da bi bilo res…zlasti, ce primerjam s:

http://calc.porscheleasing.si/lvn.asp?zn=vw

vw passat
vrednost vozila: 30.000€
delna najemnina: 9.000€
odpacilna doba: 24m
letno do 35.000km
mesecna najemnina 444,41€

ja, itak.ali pa za nepozorno branje pogojev oz.Nepoznavanje posla

Še vedno čakamo na kakšen kontakt ali več informacij…

Da, ne boste čakali v nedogled:)

http://www.en-ca.si/

http://www.en-ca.si

Vse lepo in prav.
Moti me edino sledeče. Če se bom odločil bom sigurno zavaroval varščino. Varščino lahko zavaruješ pri zavarovalnici Europa Kreditversicherung N.V. Ko sem iskal njihovo internetno stran in jo našel me niso prepričali. Sedež nekje na Karibih ( St. Marten) stran bolj slaba. Torej ne vem?
Kaj menite ostali?

jaz menim, da imajo na tistih koncih kar nekaj takih strokovnjakov, najbolj znan je (bil) g.Grubelič..

ali je res kdo tako naiven, da verjame v to?
recimo, vzameš audija, zanj plačuješ, 180€/mesečno, to je v 2 letih 4320.
V tem času avto izgubi ca.35-40% vrednosti, to je 12.500-14.500 evrov, seveda ob predpostavki normalno prevoženih kilomterov (recimo 15-20.000), sicer znatno več.
K temu prišteješ še registracijo, gume in servise, recimo vse skupaj 2000€ za dve leti.
Skupni stroški bi torej znašali ca 15-17.000€.

In sedaj nekdo trdi, da bo firma to dobila iz oglaševanja-to pomeni 600-700 evrov mesečno..

Lepo prosim, saj se še krave smejijo, tudi tiste ki ne poznajo oglaševalskih cen..

Memgrede: tudi pri “uhvati pare” jih je kar nekaj dobilo prava mala premoženja, ampak res samo nekaj

Nisi prištel tega da oni obračajo tvojih 12.500 eur v teh dveh letih.
Če ga obrnejo po 5% na mesec potem se številka že bolj izide.

Sem jim pisal naj mi pošljejo osnutek pogodbe, pa je še nisem dobil. Tista zavarovalnica je verjetno samo na papirju za take primere. Naj zavaruje Triglav ali katera zavarovalnica, ki ima dovoljenje za poslovanje v SLO potem se sploh lahko začnemo pogovarjat.

Opozarjam, da je potrebno biti previden in se izogibat ponudbam in sistemom, ki jih ne poznamo, so nepreverjeni in nepreizkušeni.

Avto ne bo naš ampak od neke firme, denar kot depozit bi dali nekomu, ki ne vemo kaj bo z njem počel. Morda se bodo sončili na Karibih.

Lp,

to z donosom je res..
samo, 5% namesec????? dve leti? 120%?
daj, saj ne misliš resno,a?

čakamo na info g.Tomca-me prav zanima..

to z donosom je res..
samo, 5% namesec????? dve leti? 120%?
daj, saj ne misliš resno,a?

čakamo na info g.Tomca-me prav zanima..[/quote]

Finanzas Forex naj bi ponujal take donose????
Pa firme ki na črno posojajo denar imajo tudi take mesečne obresti!!!

Če mi omogočijo da pri slovenski zavarovalnici zavarujem varščino grem takoj v to!

bravo, dober si, haah-če zavarovalncia zavaruje varščino…

no, če bo to Triglav, grem pa tud jaz v to..

Če gre firma v cugrunt, si v k….!

New Report

Close