Kako do avtomobila na poceni način!
So mi poslali osnutek pogodbe in dokumentov. Na podlagi videnega je jaz ne bi podpisal, saj ni v skladu s slovenskim pravnim redom, ampak Avstrijskim. npr. fiduciarni posli niso v našem pravnem redu… in tudi na splošno zame niso sprejemljivi. Zavarovalnica je na Nizozemskih Antilih??? tvoj denar nekdo upravlja na svoj račun, podjetje ki ti avto posodi za ta denar ni odgovoren…
Pogodba ima 10 strani in sem skopiral samo nekaj stavkov, zaradi katerih je ne bi podpisal:
Sem področni vodja pri Enca za Ljubljano in okolico, tako da v primeru, da vas kaj zanima, mi lahko pošljete mail na [email protected] smo že kar nekaj avtomobilov, lahko vam pokažem tudi fotografije kupcev.
Lp Klara
Janez ali lahko tole malo pregledaš in dodaš svoj komentar. Zavarovanje pri slovenski zavarovalnici ni možno.
—————————————————————-
Podjetje na katerega nakažete varščino deluje od leta 1986, sedež pa je v Švici v Zürichu. Preden stranka nakaže varščino podpiše pogodbo za varščino, ko pa stranka nakaže varščino dobi potrdilo, da bo varščina nakazana po 25 mesecih od prejema vozila in potrdila, da je vozilo vrnjeno podjetju PMC Promotion, ki je zadolženo za vozila, je lastnica vozil in s katero stranka tudi podpiše pogodbo. Blue Pegasus pa je zadolžen za promocijo, to je promocijsko podjetje ki je zadolženo za organizacijo prireditev in reklamo. Tako da tukaj so tri podjetja, eno je v Švici ki upravlja z varščino. To je matično podjetje Blue Pegasusa, to zbira varščine do 500 000 € in jih prepusti 3 največji banki v Švici St. Galler Kantonalbank iz St. Gallena, ki potem upravlja s to varščino in podjetje dobi zato %. PMC Promotion kupuje vozila, jih pripravi za stranke in je lastnica vozil. Kot dodatno pa so dodali se dodatno zavarovanje v primeru stečaja podjetij, to pa je zavarovalnica Europa kredit Versicherung na Nizozemskem. Kar se tiče naših zavarovalnic nimajo tega v programu in tudi ni zakona, da bi lahko to zavarovali, tako da nam ne morejo ponuditi zavarovanja. Do sedaj so še vsi dobili vozila, oziroma vrnjene varščine. Sam šef je rekel naj se javi ce kdo ni dobil povrnjene varscine. V letu 2009 se odpira trg se za Švico. Poskušali so Italjani, pa žal ne gre, pravi da pridejo na vrsto v letu 2010. Tako da zadeva je na nivoju.
Zanimiva tema….
Še bolj pa je zanimivo to, da so nekaterim že vzeli avtomobile in so izgubili varščino….:) sicer ne pri podjetju en-ca…vendar pri podjetju, ki je delovalo na podoben način…
Izkazalo se je, da so lastniki avtomobilov lizing hiše, ki pa niso prejeli nobenega plačila in so tako legalno enostavno zaplenili avtomobil. Ko pa je bilo treba vrnit varščino, pa zanimivo ni bilo nikogar več, ki bi lahko to vrnil, le kup upnikov….
Ni vse zlato kar se sveti…star pregovor, a v tem primeru drži, kot pribito:)
Zanimivo, kako naj od zavarovalnice na Nizozemskih Antilih, ki je na Karibih dobim zavarvoalnino. Naj mi nekdo pokaže obrazec “prijava škodnega dogodka”, kam naj ga pošljem, kakšna dokazila potrebujem…! Za takšen zavarovalni produkt še nisem slišal in ni čudno, da v EU ni mogoč. To bi verjetno bil prevelik riziko za zavarovalnico.
Sem bil lani na karibih (Domnikanska Republika) in lahko rečem, da tak kaos kot je tam še nisem videl. Brez varnostnika, ki ga plačaš, se sploh ne moreš po mestu sprehajat. Na vsakem koraku te nekdo “nategne”. Npr. taxi, domačini plačajo pol dolarja, turisti pa 100 USD za isto pot. Prijetno je bilo vseeno.
Upam, da jih ne bo za cel Airbus A380 :-). Bojim se pa, da ta zavarovalnica, če obstaja ne bo imela denarja in da je samo kaka lesena koliba z nepismeno tajnico, ki zna samo nizozemsko. Verjetno pa poleg stojijo varnostniki z avtomatsko puško.:-)