Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako do DUNAJ-a v enem dnevu (tja in nazaj) z javnim prevozom?

Kako do DUNAJ-a v enem dnevu (tja in nazaj) z javnim prevozom?

Ok, pa ne mislim z avtomobilom, ker se mi ne izplača (bencin, slovenska vinjeta, avstrijska vinjeta, parking, predori,…) pa še navigacije nimam.

Se pravi ostane javni prevoz (vlak ali avtobus), pa me zanima če kdo ve kakšen je kaj vozni red in kakšne so cene?

Rabim pa da je obisk Dunaja tja in nazaj vse v enem dnevu, se pravi zjutraj gor in potem čez par ur nazaj, med tednom če je možno……ima kdo izkušnje s tem?

Vem da okrog Božiča vozijo tisti izletniški avtobusi, ampak tisto gredo ob sobotah…pa itak zdaj ne, ko ni Božič….

In kaj boš na Dunaju za en dan? Mi smo bili tri dni in smo videli zelo malo, Dunaj je ogromno mesto. Ti pa vlaki vozijo tja in nazaj. Z avtom se splača it, parkiraš v P+R garažni hiši na podzemni in prideš kamorkoli, okrog 4 eur je cena. Po Dunaju moraš skoraj obvezno imeti karto za podzemno/tramvaj, ker ga je prehodit(sploh v enem dnevu) skoraj nemogoče. Mi smo v enem dnevu z družino na Dunaju prehodili 26 km. Od jutra do večera.

Takole https://potniski.sz.si/tujina/avstrija-a/dunaj-wien/

Odgovor na objavo uporabnika
jasnana, 24.02.2025 ob 16:31

In kaj boš na Dunaju za en dan? Mi smo bili tri dni in smo videli zelo malo, Dunaj je ogromno mesto. Ti pa vlaki vozijo tja in nazaj. Z avtom se splača it, parkiraš v P+R garažni hiši na podzemni in prideš kamorkoli, okrog 4 eur je cena. Po Dunaju moraš skoraj obvezno imeti karto za podzemno/tramvaj, ker ga je prehodit(sploh v enem dnevu) skoraj nemogoče. Mi smo v enem dnevu z družino na Dunaju prehodili 26 km. Od jutra do večera.

ZA 6, 7 ur. Enkrat Zoo, Prater, Bož.sejem, Ledene sanje drsanje, na Saharco..tamalim se zdi to imenitno, prespat pa ne moremo zaradi skrbi za starše. Gremo sicer z avtom (navigacija je zlo točna na tel.).

Sem nameravala predlagat Floxbus, ampak ker si povedal specifične želje … med tednom ne vozi Filxbus tako, kot si si ti zamislil.

080 11 90 in pojdi s taxijem. To bi bilo najbolj po tvojih željah.

Mislim …

Flixbus

kako dolgo pa traja vožnja iz Celja do Dunaja z vlakom?

Drugače ja, imam avto, lahko bi šel z njim, pa bi ga potem nekje v centru ali predmestju parkiral in potem do odredišča z taksijem ali podzemno,….problem je ker nimam navigacije na telefonu pa je nisem še nikoli uporabljal niti n evem če bi mi delala ker sem mobi uporabnik (se pravi imam predplačniško kartico) in gor naloženih 5 evrov….a moraš biti naročnik da ti dela navigacija?

ja rabim med tednom in pa mislim da flixbus ni v Celju, če grem pa v Ljubljano na Flix bus je pa tako kot da sem že šel na pol poti do Dunaja…okoli riti v žep

aja pa še nekaj je:

-glede na to, da Avstrijci ne spoštujejo Schengen in imajo kontrolo na meji, kako je to potem če greš z vlakom?

A hodi kdo po vlaku npr Policija, cariniki,…in gledajo v prtljago ali se sploh te meje ne občuti?

Keyboard2849, 24.02.2025 ob 16:52

aja pa še nekaj je:

-glede na to, da Avstrijci ne spoštujejo Schengen in imajo kontrolo na meji, kako je to potem če greš z vlakom?

A hodi kdo po vlaku npr Policija, cariniki,…in gledajo v prtljago ali se sploh te meje ne občuti?

SE se. Gledajo! Večinoma s psmi.

Seveda gledajo. S psom, tako kot je zgoraj napisal.

ha ha to me ne moti, saj ne švercam drogo, zanima me tako na splošno, ker še nikoli nisem z vlakom prečkal mejo

Keyboard2849, 24.02.2025 ob 16:56

ha ha to me ne moti, saj ne švercam drogo, zanima me tako na splošno, ker še nikoli nisem z vlakom prečkal mejo

Zavoha tudi orožje, gotovino, marsikaj. Pa čas si radi vzamejo.

Jaz bi predlagala flix bus iz Maribora. Torej imaš za prestopit.

Z vlakom se vleče, če se prav spomnim je treba prestopit v Gradzu. Pa iz Slovenije ravno tako prideš da zgrešiš vlak za naprej.

In zakaj ne odpreš zgornjega linka za vlak? Ob 5h iz LJ, ob 18h nazaj.

Navigacija porabi minimalno podatkov, na telefonu imaš gmaps ali apple maps in tam je vse kar rabiš.

Keyboard2849, 24.02.2025 ob 16:46

kako dolgo pa traja vožnja iz Celja do Dunaja z vlakom?

Drugače ja, imam avto, lahko bi šel z njim, pa bi ga potem nekje v centru ali predmestju parkiral in potem do odredišča z taksijem ali podzemno,….problem je ker nimam navigacije na telefonu pa je nisem še nikoli uporabljal niti n evem če bi mi delala ker sem mobi uporabnik (se pravi imam predplačniško kartico) in gor naloženih 5 evrov….a moraš biti naročnik da ti dela navigacija?

Celje 6:24

Graz, prideš 8:22, prestop, odhod 8:26 ali pa 9:26

Dunaj prihod 11:03 ali pa 12:02

Imaš vse na linku, ki sem ga prilepili zgoraj

Ali pa Flixbus iz Maribora.

Tole z navigacijo me je nasmejalo. Ampak ste res ubogi revezi danes, ko za vsak dr..ek potrebujete navigacijo, aplikacijo in mamico.

A to  vam ta mladim ze takoj po rojstvu odstranijo mozgane ali se ze rodite brez njih?

Kaj pa goopti al kaj podobnega?

Slovenske zeleznice imajo vlak ob 5 zjutraj iz Ljubljane, na Dunaj pride ob 12h. Povratek ob 17:58, prihod v Ljubljano ob 1h zjutraj. Ustavi tudi v Mariboru, na Pragerskem, v Celju in Zidanem mostu.

Usedeš se v Falcona, pa je. Saj je last naše države, mar ne. Tako rekoč javno sredstvo.

vlak cuha puha, 24.02.2025 ob 17:41

Slovenske zeleznice imajo vlak ob 5 zjutraj iz Ljubljane, na Dunaj pride ob 12h. Povratek ob 17:58, prihod v Ljubljano ob 1h zjutraj. Ustavi tudi v Mariboru, na Pragerskem, v Celju in Zidanem mostu.

Z avtom 4 ure 🐒 Pa tole z vlakom je brez vštetih zamud tako da lahko prišteješ še kakšne 2 uri z lahkoto pa je skor dan okoli preden si na dunaju.

Dobro nam gre, ni kaj 😁 Cisto prveč delajo teli želežničarji, si zaslužijo še kakšno zabavo za 300.000€ preden izgorijo.

Avtor nimaš to kaj hodit z javnim prevozom. Poglej kakšno facebook skupino, aplikacijo, za skupne prevoze. Razen če rad izgubljaš cas z sedenjem po prescanih in prekozlanih zicih javnega prevoza.

Pa lahko greš za nazaj na vlak, če ze moras

Noro, 24.02.2025 ob 20:58

Z avtom 4 ure 🐒 Pa tole z vlakom je brez vštetih zamud tako da lahko prišteješ še kakšne 2 uri z lahkoto pa je skor dan okoli preden si na dunaju.

Dobro nam gre, ni kaj 😁 Cisto prveč delajo teli želežničarji, si zaslužijo še kakšno zabavo za 300.000€ preden izgorijo.

Avtor nimaš to kaj hodit z javnim prevozom. Poglej kakšno facebook skupino, aplikacijo, za skupne prevoze. Razen če rad izgubljaš cas z sedenjem po prescanih in prekozlanih zicih javnega prevoza.

Pa lahko greš za nazaj na vlak, če ze moras

Pa veš, da so to avstrijski vlaki?

ok, vlak torej odpade, ker se vleče predolgo….hvala za pojasnila. Flixbus mogoče ni slaba ideja…..najverjetneje bom šel kar z svojim avtomobilom, tudi če nimam navigacije, saj so prometni znaki, itak je skoz avtocesta potem pa nekje na Dunaju v centru parkiram ali pa v predmestju in potem z taksijem do končne destinacije ali pa z podzemno al pa neki….samo taxi je po mojem kar drag, a kdo ve? Recimo za par kilometrov po Dunaju, ker tja kamor grem je strogi center, po mojem tam tako ali tako ne morem parkirati avtomobil, pa tudi ne da se mi neki po Centru voziti ker ne poznam Dunaja. Ima kdo kakšen nasvet kje je najboljše parkirati avto, pa da potem Center ni predaleč, pa da je velik parkirni prostor. Pa potem če bom že na Dunaju, mogoče kakšen nasvet kaj si naj pogledam, obiščem,…tam bom mogoče par ur, potem pa nazaj, ker to ni ravno turistični izlet na Dunaj, ampak če bom že tam verjetno kakšno Sacher torto pa že moram pojesti, mogoče obiskati Prater, Zoo, tisto Cerkev ki je v Centru ki je kao full znana,…..

Če nimaš keša, pejt v hostel, kaj boš šel tja samo za en dan, če greš za en dan, pa pejt raje z agencijo, ti razkažejo vsaj kakšne kul stvari, ker je Dunaj dost brezvezen drgač.

New Report

Close