kako do kredita
Hja, situacije so različne, naj ti navedem samo tri iz moje okolice:
a. Ogromna kmetija s popolnoma vsem premoženjem je pisana na staro mamo. Mlada družina je uradno brez vsega, edino, kar imajo je malo pod 400 € otroških dodatkov. Kredita ne bi mogli dobiti, odplačevali bi ga pa komot, ker imajo v resnici denarja kot pečka. Vozijo se s terenskim BMW, ki je vreden za 15 mojih avtov. Pa jaz dobim kredit komot, če zaprosim, avta si pa ne morem boljšega privoščit.
b. Moja kozmetičarka ima tako nizke uradne dohodke, da ne dobi niti kreditne kartice, kaj šele kredita. V resnici pa zasluži na dan ok. 200 €, računov na koncu meseca napiše ene par, strankam jih ne izdaja.
c. Žena zasluži minimalca, torej kredita ne more dobiti. Mož zasluži zelo veliko, a žal na roko. Kredit bi komot plačevali, le pot do njega je malo bolj zahtevna, kot pri javnih uslužbencih, kjer je vsak cent dohodka zapisan in obdavčen,.
Torej, zakaj ljudem ne dati kreditov, ki bi jih lahko plačevali? Najbrž zato, ker se v primeru neplačevanja banka nima na kaj usesti?
Moje mnenje je, da je prav, da glede na višino tvojih prihodkov ne dobiš kredita. Pa ne zato, ker ti ga ne bi privoščila, ampak zato, ker bi ga težko odplačevala.
Kot je že napisala ena predhodnica daj znesek, ki bi ga namenila za plačilo mesečnega obroka na stran in boš videla kako bo.
Govorim ti iz lastnih izkušenj, pred 4 leti sem vzela stanovanjski kredt (to je moj prvi kredit), mesečni obrok imam 250€ pa mi vsak mesec zelo narobe hodi in vem, ko ga čez 6 let odplačam nobenega kredta več!
Lep pozdrav.
država je kriva zato, ker plačuje tajkunske kredite bankam, hkrati pa za nas poštene državljane poostri zakone :(( žalostno !!!
Mož je zaposlen pri s.p. in ima še manjši uradni dohodek kot jaz, ostalo dobiva na roke (delodajalec mu noče nakazovati uradno) in zato vem da sva sposobna odplačevat kredit, ker drugače se niti nebi spuščala v to, je pa nujno :(((
država je kriva zato, ker plačuje tajkunske kredite bankam, hkrati pa za nas poštene državljane poostri zakone :(( žalostno !!!
Mož je zaposlen pri s.p. in ima še manjši uradni dohodek kot jaz, ostalo dobiva na roke (delodajalec mu noče nakazovati uradno) in zato vem da sva sposobna odplačevat kredit, ker drugače se niti nebi spuščala v to, je pa nujno :((([/quote]
No, a vidite, kako sem vedela, za kaj se v resnici gre!:))
Vsi zaposleni pri s.p.se strinjajo z dohodki na roko, dokler se gre za tavelike doklade, zastonj malice in šole v naravi, skoraj brezplačen vrtec,… Konča se pa pri kreditni nesposobnosti, nekatere manj dolgoročno premišljujoče bo pa fejst neslo, ko se bodo upokojevali, penzija bo mizerna, denarja v štumfu pa ne bo.
a. Ogromna kmetija s popolnoma vsem premoženjem je pisana na staro mamo. Mlada družina je uradno brez vsega, edino, kar imajo je malo pod 400 € otroških dodatkov. Kredita ne bi mogli dobiti, odplačevali bi ga pa komot, ker imajo v resnici denarja kot pečka. Vozijo se s terenskim BMW, ki je vreden za 15 mojih avtov. Pa jaz dobim kredit komot, če zaprosim, avta si pa ne morem boljšega privoščit.
b. Moja kozmetičarka ima tako nizke uradne dohodke, da ne dobi niti kreditne kartice, kaj šele kredita. V resnici pa zasluži na dan ok. 200 €, računov na koncu meseca napiše ene par, strankam jih ne izdaja.
c. Žena zasluži minimalca, torej kredita ne more dobiti. Mož zasluži zelo veliko, a žal na roko. Kredit bi komot plačevali, le pot do njega je malo bolj zahtevna, kot pri javnih uslužbencih, kjer je vsak cent dohodka zapisan in obdavčen,.
Torej, zakaj ljudem ne dati kreditov, ki bi jih lahko plačevali? Najbrž zato, ker se v primeru neplačevanja banka nima na kaj usesti?[/quote]
Kaj bi se zgodilo z vsemi tremi krediti, ce bi nekdo za pol leta zbolel in ne bi mogel delati?
Joj ste hecni. A nekdo, ki pa ima službo za nedoločen čas, pa je ne more izgubiti? Krediti so vedno tako ali drugače zavarovani, vendar za naše banke zavarovanje ni dovolj, ampak potrebuješ zaposlitev, po možnosti za nedoločen čas in prikazanimi vsemi prihodki. Kaj pa naj naredi delavec, če mu delodajalec uradno plačuje minimalko, ostalo pa mu da na roko? Naj pusti službo? In se zaposli nekje, kjer bo dejansko imel samo minimalno plačo? Na pokojnino pa tako ali tako danes nihče več ne računa. Če ne bomo sami poskrbeli zase, ko bomo upokojeni, država tudi ne bo.
@obupana nad državo, mislim, da kredita ne boš nikjer dobila, žal, razen kje zasebno, ampak jaz takšnih posojil ne bi jemala…
Mož je zaposlen pri s.p. in ima še manjši uradni dohodek kot jaz, ostalo dobiva na roke (delodajalec mu noče nakazovati uradno) in zato vem da sva sposobna odplačevat kredit, ker drugače se niti nebi spuščala v to, je pa nujno :((([/quote]
V tem stavku se skriva izvirni greh.
Če država ne bi krila hrbet bankam (dokapitalizacija) za tajkunske kredite, bi bile banke prisiljene obnašati se bolj tržno.
V Sloveniji je kar precej takšnih, ki imajo dohodke (črne, brez računa, …) in posledično imovino (garancija za kredit), a jih banke nočejo suportirati. Zakaj? Ker se jim to ne izplača ravno zaradi države, ki jih zalaga z frišnim denarjem.
Daj povprašaj pri zasebnih bankah (vse razen NLB, NKBM, A banka, ..), ker kot vem nekatere upoštevajo celotne redne prilive in ne samo “uradno” plačo.
Če imaš kaj vrednega za zarantiranje vračila (garant, hipoteka, …) potem bi morali iti skozi.
Torej, zakaj ljudem ne dati kreditov, ki bi jih lahko plačevali? Najbrž zato, ker se v primeru neplačevanja banka nima na kaj usesti?[/quote]
V pripravi je zakon, ki bo takim ljudem odvzel nelegalno pridobljeno premoženje. Končno.
Kakšen kredit….v zapor.
V pripravi je zakon, ki bo takim ljudem odvzel nelegalno pridobljeno premoženje. Končno.
Kakšen kredit….v zapor.[/quote]
Kakšno nelegalno premoženje? Pogovarjamo se o navadnih ljudeh, ne pa nekih tajkunih, ki vsi še svobodno šetajo po naši ljubi državi. Pogovarjamo se o ljudeh, ki mesečno recimo dodatno zaslužijo par sto evrov, da lažje preživijo. In res v zapor z vsemi nami, ker nam delodajalec daje denar na roko in nam ne želi nakazati celotne plače na račun. Bi bilo boljše, če bi bila brez službe in bi vlekla socialko?
Kakšen kredit….v zapor.[/quote]
Kakšno nelegalno premoženje? Pogovarjamo se o navadnih ljudeh, ne pa nekih tajkunih, ki vsi še svobodno šetajo po naši ljubi državi. Pogovarjamo se o ljudeh, ki mesečno recimo dodatno zaslužijo par sto evrov, da lažje preživijo. In res v zapor z vsemi nami, ker nam delodajalec daje denar na roko in nam ne želi nakazati celotne plače na račun. Bi bilo boljše, če bi bila brez službe in bi vlekla socialko?[/quote]
dej še 1x dobro preberi.
No, no. Neupravičeno dobivate višje otroške dodatke, plačujete nižje oskrbnine v vrtcih, morda koristite (zaradi uradno prikazanih nizkih dohodkov) subvencionirane obroke v šoli, morda (spet zaradi uradno prikazanih nizkih dohodkov) prejemate tudi drugačno pomoč.
To je zame kraja – jasno, ne takih razsežnosti, kot jih poznamo iz tega sistema, pa vseeno – če neuradno prejmete 1500 EUR, uradno pa prikažete 800 EUR prejemka, plačate precej manj vrtčevske oskrbnine kot nekdo, ki uradno zasluži 1500EUR (torej toliko kot vi). Torej je to goljufanje, ne? Dolgoročno ste s takim načinom na precej boljšem (vsak mesec tudi za več sto EUR) kot nekdo, ki zasluži enako kot vi – le da prikaže celoten prihodek.
Na kredit lahko kar pozabiš.
Pač so plusi in so minusi.
Če koristiš eno, vzemi še drugo.