kako do kredita
Kako naj delodajalca prepričam, da mi celotno plača nakaže na račun in odvede dajatve od nje? Vi, ki me obsojate, da kradem, ker dobim del plače na roko, mi prosim povejte, kako naj to izvedem? Kaj mislite, koliko delavcev pride do šefa in reče, gospod šef, prosim nakazujte mi samo minimalko, ostalo pa mi dajte na roko? Ali pa šef reče, uradno imaš minimalko, ostalo na roko, take it or leave it…
1. otroški dodatek za 2 otroka je malo manj kot 100€
2. otrok NIMAM v vrtcu, tako da ne izkoriščam nobene subvencije
3. mož je zaprosiv za celotno nakazilo plače, pa delodajalec tega noče
4. hipoteka??? NIKOLI
5. kredit potrebujem za poplačilo dolga, ki mi ga je zapustil pokojni oče
Res ne razumem zakaj ste se tako grdo spravili name kot da sem največji kriminalec. V zapor??? Groza…..res ste eni primitivni tukaj.
Preprosto vprašanje sem postavila, če pač ima kdo od vas podobne izkušnje, ampak vidim da ste večina na MON-u bogataši, z dobrimi plačami in z veliko premoženja.
Lepo pozdravljeni
Berem tole in ne morem da se ne vključim
DA tudi jaz sem na minimalcu uradno,dobim pa še nekaj na roke,tudi jaz sem kreditno nesposoben,pa bi lahko plačeval obrok brez problema.
Veste vsi ki nas obsojate,zamislite se malo in se postavite v našo kožo.Razumem o čem govorite in zakaj ste jezni na nas,zato vas prosim da še vi razumete nas.
Pojdite iskat službo ,je ne boste dobili,pri privatniku ti že na štartu pove da je minimalc,nekaj na roke,kaj pa lahko narediš,otrok je doma lačen,položnice se kopičijo…Delaš petke in svetke če ne letiš,na bolniško itak ne upaš iti ker ni plačana,da regresa sploh ne omenjam.
Vsaj zase lahko potrdim da bi z veseljem zamenjal da imam vse prikazano pa čeprav manj,da grem lahko na bolniško ko sem bolan,da vzamem bolniško za otroka ko je bolan in ne prosim mame da vskoči,da tudi jaz bi rad zaspal vsaj 1 večer brez skrbi…..
Nismo vsi enaki in ne nas metat v isti koš,razumem da so nekateri izkoriščevalski
Če bi se enkrat delavci uprli po tekočem traku, namesto, da dovoljujete, da vas delodajalci ustrahujejo za male pare, bi se morda tudi kaj sprememni. Zakaj potem gospodarstvo propada? Oni v vaše žep nič zaradi groženj, v svojo pa bogatijo. Razumem bojazen, ampak, če je moje preživetje v igri in bila tiho, bi tudi le samo drobtine pobirala, hodila z vročino v službo, reskirala, da me zaradi oslabljenega srca pokveka kakšen infarkt in kaj bi potem otroci počeli brez mame?
Kako bolniška ni plačana, zaradi česa pa? Začnite bolj aktivno sodelovati kot delavci, ker je to tudi vaša dolžnost, ne samo pravica. In če se vi ne boste borili, vam mi lahko samo pomagamo, ne moremo pa namesto vas dosegati pravi in izpolnjevanja obveznosti delodajalcev, ker ta forum in niti inšpektorat.
Ker boš imel pa minialno prikazane plače, boš pa potem v penziji krivil državo, ker ti daje vsak mesec premalo penzije, pri čemer je to krivda delodajalca, zaradi tvojih navedb.
A ta naša država še vedno fura hlapčevstvo, o čemer je pisal že Cankar, pa še vedno niti pri ljudeh ni nič sprememb?
Razumem pa tudi ne, če sam nič ne storiš, da opravičiš svoje borbe za svoj boljši jutri. Ker je res velikokrat slišati, kako so vsi delali, dobijo pa mnimalno tudi penzijo, s katero ne morejo preživeti. A ni logično, če si imel prikazano minimalno in se penzija izplačuje le še do 60 posto od plače, ki si jo redno prejemal. Zato tudi penzije ne morejo biti visoke za dostojnost, če že uradna plača ni.
Delavci imate tudi pravice ter dolžnosti, da se borite in opozorite na nepravilnosti. Ne da samo požirate, zato, ker se bojite ustrahovanj svojih delodajalcev. Uprite se enkrat že z delavskim uporom in dajte že vetra delodajalcem, ki izkoriščajo delovno silo za male pare!
Brez zamere ampak lahko je bit pameten pa govorit uprite se,borite se.
Veš določeni ljudje delamo pri privatnikih in njih prav malo briga za nas,gledajo samo nase in na svoj dobiček.Daj zrihtaj mi backup službo pa mu takoj povem glede svojih pravic.
Vem da imamo pravice tudi delavci,ja IN kaj naj naredim.Odgovor je tak da lahko grem če mi ni kaj prav,oziroma če bom preveč pameten me bo sam vrgel.
IN kaj bom potem,službe ni za dobit,itak so pa vsi privatniki nateguni na kubik.