Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kako do lepih kodrov?

Kako do lepih kodrov?

Imam dolge lase in kodre. Ampak moji kodri niso tisti lepi in čvrsti, pa naj bodo majhni ali veliki. Moji kodri so neobstojni. Včasih so po pranju lepi in obstanejo dva do tri dni, včasih so pa že naslednji dan ubogi.
Najprej me zanima, kako zaščitite kodre ponoči? Mei se zdi, da se ponoči razbijejo in sem zjutraj kot iz centrifuge.
Drugo me zanima, kakj uporabljate za obstojnost kodrov? Poskusila sem že nekaj razčnih pen, vosek, kreme, gele, ampak ali nič ne drži ali pa imam zlepljene lase in potem težko sperem ta lasni dodatek.
Tretje me zanima, kako oblikujete kodre? Jaz sem imela včasih le valovite lase, potem so se skodrali, zdaj so pa nekje med kodri in valovitimi in mi nikakor ne uspe najti pravi način za oblikovanje brez fena.
Četrto vprašanje pa je, če bi lahko kako enostavno oblikovala frizuro v nekodre, vendar brez likanja, ker mi likanje vzame 2 uri in roke mi odpadajo.

Ponoči ti svetujem,da si narediš kito.

Lahko ti odgovorim samo na zadnje vprašanje.
Lase imam verjetno podobne tvojim, med kodrastimi in valovitimi, dolge.
Ko sem na morju in jih prav tako sušim na zraku, imam lepe, močne kodre, ne rabim nobenih pripomočkov 🙂

Lase umivam včasih s Fitovalom, včasih s šamponom za ravnanje (Nivea ali pa Balea-je čisto OK), nato dam nanje balzam za ravnanje las, ki se ne izpira (Schwarzkopf ali pa Nivea, narisan je prečrtan likalnik!).
Razčešem in sušim na zraku. Ko so že precej suhi, še dokončno posušim s fenom in ploščato krtačo.

Če si ponoči naredim kito, kodre potem samo razvlečem in mi ne preostane drugega, kot da tudi čez dan nosim čop, kito ali figo.

Na morju od morske vode imam tudi jaz čudovite kodre! Tudi obstojne!
Bom poskusila še šampon za ravnanje. Tisti za kodre ni nič posebnega.

Vsaj Nivein balzam za kodre meni samo zlepi lase, kodrov pa ne naredi 🙁

Glede ravnanja pa je vsaj na mojih laseh bolj pomemben balzam za ravnanje, kot pa sam šampon.
Brez balzama las itak sploh ne razčešem, so predolgi, premočni in pregosti…

Ne moreš nič, tako je in pika. Po treh dneh si je treba ponovno umiti lase, samo tako imaš lahko lepe kodre. Svetujem ti, da si lase umiješ, namažeš z balzamom, spereš, potem pa s prsti oblikuješ kodre v lepo frizuro. Potem, ko so suhi, lahko koder za kodrom premažeš s kakšno kremo za kodre. “Poležanih” kodrov pa razen, da jih malo osvežiš s fenom in prsti ne moreš več oživet.

Glede ravnanja – vzameš debelo krtačo in si lase po plasteh lepo posušiš. Ko imaš ravnanje v “rokah” jih lahko zravnaš tudi s čisto navadno krtačo, ni treba, da je ploščata ali tista za ravnanje. Bo pa volumen las prav gotovo večji kot pa če si jih zlikaš.

Za ravnanje nisem nič probala, zato ne vem. Šamponi in balzami za kodranje so stran vržen denar, ker nič ne koristijo.
Imam tudi jaz goste, dolge in močne lase, zato je še toliko težje ukrotit jih ali v kodre ali v ravno. Bom poskusila ravnanje s šamponom, balzamom in ravno krtačo. Uporabljaš še kaj za ravnanje, kakšno kremo?
Imaš kaj suhe lase? Kako se s tem boriš? Se barvaš? Jaz se ne, razmišljam pa o barvanju, ker so sivi že na poti.

Tigi krema je zakon, kodri obstojni več dni…

ima pa Tigi en nov sprejček z efektom morske vode, ki pa ga še nisem sprobala….

mene edino moti, ker veliko športam in ko se spotim v glavo, me naslednji dan vse srbi, tako da bi si morala skoraj vsak dan prati lase… sušim si jih na srečo z difuzorjem, ampak mi vseeno vzame kar nekaj časa….

vsake toliko me prime, da bi si jih za pol dolžine skrajšala, pa so vsi okoli mene zgroženi, da jih je škoda…

Jaz imam na morju fantastično frizuro. In letos sem si domov prinesla morsko vodo.

Ko si lase umijem, dam gor balzam in potem namesto tistih pen, dam gor morsko vodo. In zdaj imam prvič tudi v civilizaciji lepe kodre.

Uporabljam Kerastase šampon, masko in kremo za oblikovanje kodrov. Poleti jih sušim na zraku, pozimi z difuzorjem in imam prav lepe kodre. Za ravnanje pri meni pomaga samo likalnik.

Živi in pusti živeti

Ali imate ve nekaj med ravnimi in kodrastimi lasmi ali čisto skodrane? Ker po 3 dneh jaz nimam več šans,da se počešem,če bi pa morsko vodo dala gor,ne da bi si potem še isti dan oprala lase-se lahko kar obrijem…Vse razen čopa odpade-sem kot Topsi,no,zdaj ko so daljši,ne več tako zelo…Uporabljam mleko za lase od Balee,se splača poskusit…

Meni Tigi krema samo zlepi lase 🙁

Barvam se ne, občasno sem si dajala na lase barvno kremo (obstojnost 1), ki se mi je lepo izprala. Pa je nimajo več nikjer :((
Nekako mi je škoda las za trajne barve. Sem si sicer pred davnimi leti parkrat barvala tudi s kano, pa se mi ne da več packat.

Ne uporabljam pa nič drugega razen šampona in balzama, pa še tega varianto brez izpiranja. Če se spomnim, še serum ali pa balzam za konice.
Pa ko zaključim dopuste na morju, si dam na lase še kako masko ali pa kar zelo na debelo kak bolj kremast balzam, ki se izpere.

Lase imam pa res precej suhe, tako da če ne počnem kaj umazanega/prašnega, si perem lase maksimalno enkrat na teden, po dveh, treh dneh šele postanejo “normalni” (ja, lahko se zgražajo tiste iz teme prejšnji mesec!).
Če si jih posušim samo na zraku, pa so še težji, tako da malo fena rabijo, če ga je pa preveč, pa postanejo naelektreni…

Ja, tudi jaz imam vsake toliko časa preblisk, da se grem postričt čisto na kratko, ne samo pol proč :))

Eh, jst sem se že navadila, da si jih umijem na dva dni in imam vedno lepe lase in lep kodre.

ČE ne drugega, športam vsaj 2x tedensko in takrat je nujno, da si operem tudi lase, ker sem prepotena. Potem se pa lasje itak navadijo na pogosto umivanje.

Jst si jih res samo s Sayosom umijem(balzam mogoče 1x na mesec), počešem z širokim glavnikom, na pol posušim na zraku in grem spat z vlažnimi lasmi. Nevem kaj se dogaja ponoči, ampak v 90% se zbudim s super frizuro :)))))))))),…samo še malo s figarim popravim in to je to. Zdrži dva dni, potem grem itak zvečer na vadbo in si moram umit lase.

Ves del kar ga imam z lasmi in kodri je umivanje las na dva dni.

O, moj bog. Jaz imam dobro frizuro šele tretji dan. In če bi se umivala na dva dni sploh ne bi imela frizure.

Jaz zelo veliko uporabljam silikom od Ilirije. Vsi ostali niso v redu. In kot pravim, tri dni uporabljam silikom in potem imam zelo dobro frizuro tretji in četri dan, ponavadi tudi peti, šesti dan. Sedmi se pa umijem. In puritanke kretenske, požrite se.

Barca,če me spomin ne vara si iz okolice Slovenj Gradca? Ker dober frizer lahko prihrani veliko dela..lahko dobim kak namig? 🙂

Jaz uporabljam peno za lase od Joicota (res je malo dražji, ampak ga imam ful dolgo) in je super. Ko si umijem glavo si z rokami najprej oblikujem kodre nato dam gor to peno (spet si z rokami delam kodre) in naravno posušim. Super zadeva.

Sem, pa nimam pojma, špice si režem običajno kar sama, itak so dosti dolgi lasje, da gre :((

Sem še vedno v tisti fazi, da grem raje k zobarju kot pa k frizerju..

Ti si tudi iz naših koncev?

Ja,sem s teh koncev 🙂 Aha,sem šla od Raven do Velenja…pa me malo gledajo,špice stran,za kaj več pa ni idej…eni frizerki je uspelo mi jih skoraj čisto uničit,tako,da nekaj tvegat več ne upam..

Ma ja, teli kakor kodri so res ne tič ne miš.

Pri meni tudi cel projekt. No, zdaj sem na varianti, da si lase umijem z otr. šamponom dva v enem, razčešem, potem si pa dam bolj na konice malo voska (subrininega, ki je fajn pocast in redek in se ga malo porabi), lase pa si posprejam z baleino forming water. Vse to, ko so še mokri. Sušim na zraku in jih stalno rahljam, dokler niso suhi. Češem se samo z “grabljami”, pa še to čim bolj narahlo. Šampon in balzam za kodre sta bila stran vržen denar.
Imam pa lase samo do ramen.

Super ste.
Jaz sem moje včasih na silo česala in jih mazala z orehovim oljem, da sem bila vsaj nek 4. dan za na cesto. Vedno lase v čopu, čop pa čez cel hrbet.
Zadnjih nekaj mesecev mi kodri popuščajo, lasje hudičevo odpadajo in v glavi se mi podi ideja o striženju na 2cm. Mogoče enkrat uresničim.

Tudi jaz imam dolge skodrane lase, po šamponiranju z vlažilnim šamponom, lase temeljito sperem in polijem s pivom, lahko zmešanim z vodo, sicer so kodri zelo močni. Druga varianta je sok limone, po želji razdedčen z vodo, odvisno od tega kako čvrste kodre želite. Potem zeeelooo mokre lase pofenam z difuzorjem, pri tem sedim z glavo navzdol in previdno fenam navzgor in jlasi s prsti pridržim navzgor. Obvezno je treba lase posušiti le toliko, da so skoraj suhi in ne presušeni, zaključim s hladnim fenanjem. Kodri držijo ves teden, tudi v megli in dežju! Poskusite!

New Report

Close