Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kako do manjkajočega denarja? Lobi, G. J. Tomc!

Kako do manjkajočega denarja? Lobi, G. J. Tomc!

Skoraj vsak dan avto koga odpelje na drugi svet, bez posebnih priklopov 🙂

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

hmm,mišljeno je bilo ,da bi nekateri vlekli s sabo še na drugi svet…..

Lepo pozdravljeni. Sem Rebeka Možina, stara 24 let. Delam kot natakarica, vendar hrepenim po novih izkušnjah. Po izobrazbi sem veterinarski tehnik, vendar na tem področju ne dobim službe, saj nimam delovnih izkušenj. Moje finančno stanje je najslabše do zdaj. Plače imam približno 700€, vendar je decembra prišlo do komplikacij in sem delala le 14 dni, tako da bo moja plača znesla približno 300€. Sedaj sem brez službe in brez prihodka, živim v najemu in plačujem 150€, moje položnice pa znašajo približno 100€ na mesec. Moji dolgovi znašajo približno 1500€.
Prevoznega sredstva tudi nimam. Prejšnji delodajalec mi je nakazoval približno 200€ na mesec, ostalo sem dobivala na roke. Posledično imam na banki premajhne prelive in ne morem do kredita.

Sedaj sem res v slepi ulici in ne vem kako iz nje.
Prosim za pomoč.
Hvala in lep pozdrav
Rebeka

Ker sem istega leta in istega meseca takrat vzela chf, so vam pa kar fajn nabrali pri isti banki pribitek. Moj je bil pri CHF 1,45 takrat. So vam pa takrat 4 leta nazaj dali kar dober pribitek.

Moram pa reči, da sem se sedaj, ko sem naredila konverzijo, morala vseeno malo pogajati, ker pač višjega obroka ne bi zmogla zaradi drugih še enoletnih stroškov, da sem menjala pzz za manjši pribitek, ki je sedaj pri 6 mesečnem EUR 2.20, drugače bi bil pa 2.60 do 80. pzz po letu dni še vedno lahko zamenjam.

Upam, da ste takrat rešili, me pa zanima kako, ker ste bili takrat ravno pri isti banki. V vajinem primeru bi bilo smiselno, da se oba kredita poplačata, če že in vzame novega. Za kakšen manjši obrok, ker takrat niste ravno zmogli. Če še bereš, sporoči.

Glede višje sile nihče ne more zagotavljati, ko se priliv zmanjša. Sama veš, kot navajaš, da si že pred višjo silo vedela za dolgove v znesku 1500 €.

Ponavadi se tisti, ki imate še živeče starše, kot otroci, obrnete na starše. V kakšnem najemu pa živiš, če imaš položnice sama za cca 100 €?

Ko boš spet zaposlena, naj ti delodajalec plača vse kot je potrebno, da ne boš na stara leta jamrala, kako fuj in fej penzije so, ker si na roke boljše plačilo dobivala.
In če imaš doma starše, se preseli nazaj, kjer boš 150 € lahko morda z razumevanjem staršev dala za dolgove, staršem boš pa kako drugače povrnila. Razen, če imate igro ponosa. Ker se morjo tamladi osamosvojit, da jim tastari ne bodo več dirigirali.

Kako si pa res mislila, čeprav si natakarica, kjer delaš s številkami, da ti bo banka dala kredit pri prilivu 200 € in še to, ko si bila potem še brez službe (torej bi ti delodajalec potrdil le za določen čas, če bi ti, ker ti je premalo plačal uradno)?

Kako si pa naštepala za 1500 € dolgov – kartice in kdo ti jih je dal ali pač posoja kar tako?

p.s. resnične osebne podatke pa le podajaj tistim, ki jim jih boš dolžna posredovati, da ne boš še tako zlorabljena.

ZDRAVO

POVSEM SE STRINJAM DA SO KRIZNI ČASI IN DA MARSI GDO RABI NASVET TAKŠEN IN DRUGAČEN VSE LEPO IN PRAV ČE GA LAHKO DOBIŠ SAJ SE JE DAN DANES TEŽKO ODLOČIT MARSI KIRO ŽIVLJENSKO POMEMBNO STVAR ŠE POSEBEJ KO GRE ZA TAKO DA JE UMEŠANA ŠE BANKA ZARADI KREDITA A TAKO VSAKEMU DAJAT NASLOV IN DOLOČENE INFORMACIJE NI REŠITEV KER NE VEŠ GDO JE NA DRGI STRANI IN KAKE IMA NAMENE NIČ OSEBNEGA LOBI A KAR TAKO ZA NASLOV NEKOGA SPRAŠEVAT JE DVOMEČE KOD SEM REKLA NI OSEBNO A KAKŠEN POMEN IMA NASLOV OSEBE KI NAJ BI JI DAL NASVET TUDI BREZ NASLOVA JI GA LAHKO DAŠ SE TI NE ZDI? DRUGAČE PA IMAŠ TUDI LJUDI KI BI LIH TAKO SVOJE BIVALIŠČE PA NE MOREJO GA DOBIT SAJ ZARADI POLOŽAJA FINANČNEGA NE MOREJO VZET KREDITA KI NISO SPOSOBNI BI TUDI NJIHOV NASLOV HOTEL DOBIT DA JIM SVETUJEŠ KAKO PA KAJ NAREDIT DA KLJUB SVOJI NEZMOŽNOSTI PRIDEJO DO SVOJE STREHE NAD GLAVO?

Zanimivo, da večina razmišlja, ko potrebuje denar, kako se (dodatno) zadolžiti.

Kaj pa, če bi namesto razbijanja glave, kako se zadolžiti, pomislili raje na to, kako dobiti službo, v kateri bi več zaslužili? 🙂 To je bolj ustvarjalno in bolj modro.

Samo večji dotok denarja je rešitev, ne zadolževanje. 🙂 Izposojeno bo treba nekoč vrniti in z nizkimi dohodki to ni enostavno.

Midva z ženo sva hišo zgradila brez kredita – ko sva potrebovala denar, sva poiskala bolje plačano službo.

Zeli me je sram peiznt jaz sem se ukvarjala s prostitucijo

Sem mladoletna oseba, star sem 13 in bi rad prišel do denarja (rad bi nekaj kupil pa ne morem, starši pa tudi niso zmešani, da bi kar tako dali sinu toliko denarja). Potreboval bi 18.000 EUR. Kako do njih? Kredita ne morem vzeti, ker sem mladoleten, starši mi pa tudi ne morejo kar dati. Kako pridem do njih?

New Report

Close