Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako do objave v reviji ali časopisu?

Kako do objave v reviji ali časopisu?

Zanima me,kako bi prišel v stik z revijo ali časopisom,kjer bi lahko predstavil določen umetniški ali rokodelski izdelek?
Določeno publiko dosežem s predstavljanjem na rokodelskih sejmih,rad pa bi se predstavil tudi širši množici.
Prosim za kak nasvet,hvala lepa in lp

Po moje imajo uredništva vseh revij in časopisov javno objavljene telefonske številke, ti to ni prišlo na misel?

Če se hočeš reklamirat, plačaš reklamo. As simple as that.
Vsa uredništva imajo tudi oddelek za marketing.

nova
Uredništvo priporoča

Izbereš revije, ki imajo tematiko, ki zanima tvojo ciljno publiko, pa pišeš na mail ali pokličeš in jih vprašaš, če bi predstavili tvoje delo.
Glede na to, da so tematike v revijah zelo revne, zna biti, da bo koga zanimalo in te predstavi v članku, če le delaš kaj zanimivega.

Eno je direktna reklama, ki se jo plača. Cena je stvar pogajanj, nikoli pa ni ravno poceni za fizično osebo.

Drugo pa je, če bi urednik odločil, da je zanimivo o tvojem izdelku kaj napisati, ker bi bralce ta tema zanimala; torej če gre za kaj iz česar se da narediti bralcem zanimiv članek/ / zgodbo, se obrni na urednika tiste revije / časopisa – lahko pa tudi na odgovornega za marketing oz. oglaševanje. Če so za takšne zadeve, te bo že primerno naprej usmeril.
Če bo to vseeno vsaj delno reklama oz. ti bo prineslo promet oz. dobiček bo treba vseeno kaj plačat, vendar verjetno manj. Dostikrat se da dogovorit za takšen članek – ti pa ga v smislu vsaj delnega kritja stroškov oz. plačila pospremiš še s kakšnim (lahko tudi manjšim) oglasom.

Takšnim objavam se reče sponzoriran članek. Ponavadi ni nič ugodneje, ampak še dražje kot klasičen oglas. Ker kot prvo zajema večjo površino kot oglas, kot drugo pa klasični oglasi ne primejo toliko več, pa je treba napeljati stranke skozi zgodbo v članku.

Tudi na tem delu foruma jih je vedno več, skoraj vsakič ko kdo odpre temo z nadimkom med.over.net

se da, ampsk po zakonu se tega ne dela. Prikrito oglaševanje.
Na žalost pa iammo polne časopise ravno slednjega.

Mimogrede, tukaj sem našel analize cen za oglaševanje v revijah in časopisih: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/oglasevanje-v-tisku/oglasevanje-v-revijah-in-casopisih-cenik-trendi-ideje-in-ponudniki-za-oglasevanje-v-tisku/ notri pa so tudi pogosta vprašanja in odgovori ter trendi za oglaševanje v tisku.

New Report

Close