Kako do osebe, če imaš tel.številko
Zanima me, kako dobiti ime in priimek osebe ki me kar naprej nadleguje po telefonu (zajebancija, hehetanje, potem spustijo slušalko). Ker mi moj telefon izpiše številko ki je klicala, vem za št.. Ali se da po številki ugotoviti klicatelja? Na telefonskem spletnem imeniku se mora vpisati samo ime in priimek, opcije kjer vpišeš številko ni.
Kaj lahko naredim? Ali se da ugotoviti?
Kaj pa naj rečem? Če mi povejo lastnika te in te številke? A to počnejo?[/quote]
Seveda to počnejo, vprašaš pač, če ti lahko povejo, čigava je ta številka, pa to tud ni nič v nasprotju s kakimi zakoni o osebnih podatkih, ker gre samo za javno objavljene podatke v tel. imeniku. Računajo pa 1 klic, tako kot če sprašuješ v obratno smer.
Lahko probaš tud kar poguglat številko, pa daj izbiro “samo strani v Sloveniji”, včasih uspe.
Kako ti je uspelo?!Si našla v TIS-u?
Zanima me zato, ker imam enake probleme kot ti![/quote]
V google sem vtipkala števlko, v TISu ni našlo. Torej direktno v Google in označi da iščeš po slovenskem spletu.
Npr. tel. 05 832 74 31 (številka je seveda izmišljena oz. ne vem, čigava je, morda je res od koga:)
Ne vem, kako je za Ljubljano, taki kot sem gor napisala so presledki za Koper. Ko sem pa napisala 05 8327431, pa ni pokazalo nič. Če je št. v telefonskem imeniku, bo prikazalo imetnika.