Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kako do stanovanja

Kako do stanovanja

Spoštovani!

Nekaj časa že prebiram vaš forum, spremljam razne nepremičninske oglase in delam informativne izračune za stanovanjske kredite na straneh različnih bank.
Pa vendar mi je vsak danj manj jasno, kakšne so moje možnosti, da pridem do stanovanja.
Z možem živiva v najetem stanovanju za katerega plačujeva ne tako majhno najemnino. Vse bolj nama je jasno, da ob prihodkih, ki jih imava prav veliko denarja ne moreva privarčevati. Glede na to, da cene stanovanj vsak dan rastejo pa sva že kar malo obupana.
Glede na to, da nimava privarčevanega praktično nič denarja, me zanima kakšne so sploh možnosti, da bi pri kateri banki dobila kredit v višini 25-30 mio?
Jaz(29) sem zaposlena v šolstvu, mož(31) je kuhar, skupaj pa imava dohodkov okoli 420.000 SIT na mesec.
Ali lahko na lastno stanovanje kar pozabiva?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljeni!

Če boste iskali rešitve se bo gotovo kakšna našla, ki bo vam ustrezala.

Kredit v višini 25 do 30 mio je res bolj težko izvedljiv. Za 25 mio bi bil skupni obrok na 20 let okoli 150.000 SIT, vendar je problem lastna udeležba, ker nimate nič privarčevanega.

Predlagam, da začnete razmišljati o stanovanju, katerega cena bo okoli 20 mio SIT (obrok cca.125.000 SIT). Bo malo manjši ali pa bo malo ven iz mesta, vendar vam lažje dostopen. Če boste imeli vsaj nekaj privarčevano, se bo gotovo dalo s katero banko dogovoriti za kredit.

Čez nekaj let se vam morda odpre kaka možnost in stanovanje zamenjate.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni!

Zahvaljujem se vam za hiter odgovor. Imam pa še nekaj vprašanj.

1. Ali ste govorili o navadnem ali hipotekarnem kreditu?
2. Kolikšna mora biti lastna udeležba oziroma koliko bi morala privarčevati, da se z bankami lahko začneš pogovarjati o kreditu?
3. Nekatere banke ponujajo kredite do 30 let, kaj mislite o tem?

Lep pozdrav!

1. Brez hipoteke ali drugega načina zavarovanje ne gre. Govoril sem o hipotekarnem kreditu.

2. Odvisno je od lokacije nepremičnine. Bolj je aktualna (večja mesta) manj je lahko lastne udeležbe. Banke zahtevajo približno 1/3 lastne udeležbe. Vsaj 20 % ali celo manj pa v izjemnih primerih.

3. 30 letni krediti so neugodni, ker jih resnično ogromno preplačate (tudi 100%). Anuitetni načrt je povsem drugačen, kot npr. za 20 letni kredit.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala.

Priporočam kombinacijo dveh kreditov in sicer kredit zavarovan s hipoteko, ki lahko predstavlja cca 70 – 80 % vrednosti zastavljene nepremičnine, za manjkajočo razliko 20 – 30 % pa najamete stanovanjski kredit zavarovan pri zavarovalnici.
Tako ste rešili problem lastnih sredstev.

elanino napisal:

> Priporočam kombinacijo dveh kreditov in sicer kredit zavarovan
> s hipoteko, ki lahko predstavlja cca 70 – 80 % vrednosti
> zastavljene nepremičnine, za manjkajočo razliko 20 – 30 % pa
> najamete stanovanjski kredit zavarovan pri zavarovalnici.
> Tako ste rešili problem lastnih sredstev.

Pa je to možno brez porokov? Ker meni so rekli, da za to varianto rabim 2 poroka?!

New Report

Close