Kako do znanja o vlaganjih?
Dokaj redno prebiram tukajšnje poste. Zanimivo, ni kaj. Doma sem sicer “glavni finančnik”- mož pravi, da bi morala biti minister za finance, pa bi država cvetela, ljudje pa pomrli…
Dejstvo je, da nimava visokih dohodkov ( cca. 1900 EUR/mesec- 4. člani ), ampak mi je uspelo kar nekaj privarčevati. Zdaj pa bi rada napredovala v znanju o vlaganjih. Tukaj vas je kar nekaj s tem znanjem; g. Tomc,mp25, borg in še kdo.
Kako priti do tovrstnega znanja?
Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Na tem področju obstaja res ogromno knjig in druge literature. Bo potrebno v knjižnico ali knigarno. Odvisno od predzanja izberete knjigo. Za začetek prebirajte knjige za vlagatelje začetnike, potem pa čedalje bolj zahtevnejše. Da pa boste na tekočem, se naročite na kak časopis ali revijo s tega področja.
Obstaja ogromno teh vsebin na internetu, samo vas lahko vse skupaj zmede, če nimate dovolj osnove. Modro bi bilo obiskati tudi kak tečaj.
Največ znanja potrebujete, če se podajate v mednarodne finančne trge. Pred kratkim sem našel zanimiv blog:
http://www.risk.si/index.php
Lp,
Pridružujem se Janezovem mnenju. Čim več knjig preberite ampak tistih osnovnih. Šele nato kakšno zahtevnejše branje ker obstaja precej različnih teorij ki so si včasih tudi nasprotujoče tako da te vse skupaj zmede.
Vsekakor pa je moje mnenje da se ne moreš ukvarjati z borzo in zahtevnejšim vlaganjem in obračanjem denarja če za to nimaš dovolj časa. Jaz sem pol leta poskušal pa sem na koncu seštel vse ure ki sem jih porabil za to in je bilo enako kot če bi opravil še en šiht.
Torej brez vloženega truda znanja, nenehnega spremljanja dogajanja za kaj zahtevnejšega mislim da ni možnosti.