kako dobiti nazaj?
Pozdrav vsem…
V outlook expressu sem po nesreči izbrisal eno važno pošto, pa me zanima ali vi računalnikarji mogoče veste, če se potem še kje skriva v računalniku, da bi jo mogoče pa le potegnil nazaj. Vi računalničarji sigurno poznate kakšno skrivnostno datoteko, kjer bi se skrivalo to pismo, da bi ga poizkusil obuditi nazaj v življenje.
hvala vnaprej
z lepimi pozdravi
Najprej gre v mapo zbrisane datoteke (v OutlookExpressu). Preveri, ali je še tam!
…..ja to vem, saj tam sem jo pobrisal v tem je hudič v mapi izbrisana sporočila sem jo zbrisov, ker se nam ljudem preveč mudi. Vendar tudi od tam verjetno nekam gre, sigurno se popolnoma ne izbriše?
hvala in lp
Če bi imel Norton Antivirus 2003, bi zadevo v hipu lahko dobil nazaj. Vse shrani na varno, še marsikaj takega, kar sploh ne vemo, da se briše. Tega pa najbrž nimaš?
Torej, če ti bo kdo drug znal pomagat, bo to tudi zame nekaj novega.
Lep dan še naprej!
…na računalniku imamen nameščen en nemški antivirusni program “Antivir9x”. Ne vem če ga poznate? Ali je tudi ta mogoče ujel kakšno izbrisano pošto? Kam bi lahko pogledal? Ali pa je ta popolnoma drugačen od Nortona in ne shranjuje toliko stvari?
hvala, lp
Norton AV 2003 ima to opcijo, da spremeni lastnosti koša in dejansko ohrani vse. Košu se tudi sicer ne da izogniti, kar se sicer v Oknih z določeno tipko da.
Še najlaže bo, če obstaja možnost, da ti pošiljtelj mail še 1x pošlje.
Mene pa zanima v kaksno obliko datoteke so te vsa sporocila ki prihajajo in shranjujejo na nas racunalnik ter v kateri direktorij? in ali to datoteko lahko nazaj vstavim v outlook oz. ali lahko odprem?
Sprasujem zato ker se mi je racunalnik sesul in sem vse na novo instaliral… prejsnje stare mape kot je program files in windows sem samo preimenoval v drugo ime, tako nisem nic pomembnega izgubil. samo ne vem kje se skrivajo
lep pozdrav
Bik
V OutlookExpressu poglej v meni Orodja, kjer boš pod zavihkom Vzdrževanje/Maintenance našel mapo, kamor se shranjujejo sporočila. Tako boš lahko našel tudi stare datoteke v preimenovanih mapah in jih prekopiral na novo lokacijo. Stvar običajno deluje, če si namestil enako verzijo Outlooka.
Na istem mestu si lahko določiš tudi novo lokacijo, kamor želiš shranjevati pošto. Vendar mora biti ta direktorij že prejnapravljen na disku.
aha hvala za info!!! najdel sem 🙂
lep pozdrav
Bik
Forum je zaprt za komentiranje.