kako dobiti punco
Za fifiko mislim, da je muca, za fifija pa še ne vem. 🙂
Če imata oba podobne cilje, potem sta oba sredstvo (drug drugemu) in če je cilj izpolnjen, sta oba “sredstva” zadovoljna. Al ni tako?
Ti nisi nobeni sredstvo za dosego njenih ciljev, v primeru da je to spolna potešitev? :))[/quote]
In tako smo prisli cel krog okoli do preprostega spoznanja, da je ljubezen pri “resnih” iskalcih ena sama velika iluzija. Vse kar steje so interesi. In “ljubezen” bo “obstajala” le dokler bodo obstajali skupni interesi.
To je tipicen odziv “resneza”, ki je celo ponosen na to, da je bil izbran v “resno” vezo zaradi predvsem, ce ze ne izkljucno, dejstev kot je njegova “resna” sluzba, placa, stanovanje, avto, … in se sploh ne zaveda, da je bil izbran zaradi puncinega prepricanja, da je (on) pripravljen biti izkoriscan za dosego ciljev gospodicne, ki si ga je izbrala. Oziroma, podeljeno vlogo sprejme z navdusenjem in ponosom. In na kraj pameti mu ne pade, da ce se bo kadarkoli izpregel iz jarma, in sodeloval z zmanjsano kapaciteto, bo hitro konec “srece”. Najbolj pozensceni pa bodo “upravicenost” konca “ljubezni” zaradi spremembe “prispevanja” ze kar sami podprli.
Ne pravim, da je tako v vsaki resni zvezi. Ne, ne. Ni. Sploh pri starejsih, kjer so otroci ze odrasli, gre za druge reci. In podobnih kategorij je se vec. Govorim o tistih “resnih” zvezah, ki se zacnejo v zgodnjih 30-it. Ko sveze “zresnjena” deklica zavestno in premisljeno isce “resnega” moskega.
Zakaj govorim o izkoriscanju? Zato ker gre v vecini primerov se vedno za asimetricno vezavo. S financno bolj uspesnim moskim, ki je bolj x, y in z od “izbranke”. Ne nujno visje izobrazba. Kljucna je prepricanost v njegovo sposebnost zagotavljanja (primernega) dohodka.[/quote]
Ne domišljaj si preveč. Moj odziv je le zbadljiv način na tvoj odziv in nič drugega. Raje bi odgovoril na moje zbadljivo vprašanje, bi več povedal. 🙂
Če bi poznal moj dohodek, bi si hitro premislil glede tega, kar si povedal. Verjetno le sklepaš po svoji izkušnji, kar je razumljivo.
Če imata oba podobne cilje, potem sta oba sredstvo (drug drugemu) in če je cilj izpolnjen, sta oba “sredstva” zadovoljna. Al ni tako?
Ti nisi nobeni sredstvo za dosego njenih ciljev, v primeru da je to spolna potešitev? :))[/quote]
In tako smo prisli cel krog okoli do preprostega spoznanja, da je ljubezen pri “resnih” iskalcih ena sama velika iluzija. Vse kar steje so interesi. In “ljubezen” bo “obstajala” le dokler bodo obstajali skupni interesi.[/quote]
Skupni interesi pa bodo obstajali dokler bo ljubezen. 🙂
In v kaj se ženska zaljubi pri tebi, v nesposobnost? 🙂 Oprosti, ampak ne vem, kaj si želel povedat. Da je sposobnost nekaj slabega in iz varnostnih razlogov ostajaš nesposoben. Tako se te bere. :)[/quote]
To je tipicen odziv “resneza”, ki je celo ponosen na to, da je bil izbran v “resno” vezo zaradi predvsem, ce ze ne izkljucno, dejstev kot je njegova “resna” sluzba, placa, stanovanje, avto, … in se sploh ne zaveda, da je bil izbran zaradi puncinega prepricanja, da je (on) pripravljen biti izkoriscan za dosego ciljev gospodicne, ki si ga je izbrala. Oziroma, podeljeno vlogo sprejme z navdusenjem in ponosom. In na kraj pameti mu ne pade, da ce se bo kadarkoli izpregel iz jarma, in sodeloval z zmanjsano kapaciteto, bo hitro konec “srece”. Najbolj pozensceni pa bodo “upravicenost” konca “ljubezni” zaradi spremembe “prispevanja” ze kar sami podprli.
Ne pravim, da je tako v vsaki resni zvezi. Ne, ne. Ni. Sploh pri starejsih, kjer so otroci ze odrasli, gre za druge reci. In podobnih kategorij je se vec. Govorim o tistih “resnih” zvezah, ki se zacnejo v zgodnjih 30-it. Ko sveze “zresnjena” deklica zavestno in premisljeno isce “resnega” moskega.
Zakaj govorim o izkoriscanju? Zato ker gre v vecini primerov se vedno za asimetricno vezavo. S financno bolj uspesnim moskim, ki je bolj x, y in z od “izbranke”. Ne nujno visje izobrazba. Kljucna je prepricanost v njegovo sposebnost zagotavljanja (primernega) dohodka.[/quote]
Ne domišljaj si preveč. Moj odziv je le zbadljiv način na tvoj odziv in nič drugega. Raje bi odgovoril na moje zbadljivo vprašanje, bi več povedal. 🙂
Če bi poznal moj dohodek, bi si hitro premislil glede tega, kar si povedal. Verjetno le sklepaš po svoji izkušnji, kar je razumljivo.
In tako smo prisli cel krog okoli do preprostega spoznanja, da je ljubezen pri “resnih” iskalcih ena sama velika iluzija. Vse kar steje so interesi. In “ljubezen” bo “obstajala” le dokler bodo obstajali skupni interesi.[/quote]
In kaj je pogosto dogaja? “Resnez”, ves srecen, da bo koncno imel priloznost seksati, prikima vsemu kar resno zensce oznani za svoj cilj. Po par letih spozna, da to ni ravno good deal, saj niti seksa vec ni. In od tu vec ni dalec do varanja (njega) in locitve.
Dater mene zanima punce katere narodnosti priporočaš? Pa izpusti Azijke.
Skupni interesi pa bodo obstajali dokler bo ljubezen. :)[/quote]
Na to, kako pogosto pride do skupnih interesov, pa sem ti odgovoril malo vise. 😉
Če bi poznal moj dohodek, bi si hitro premislil glede tega, kar si povedal. Verjetno le sklepaš po svoji izkušnji, kar je razumljivo.[/quote]
Zenske so razlicne. Kot prvo, niso “vse” “pokvarjene”. Kot drugo, tudi punce imajo svoj “domet”. Punca, ki meni, da si ti najvec kar lahko dobi, te bo navduseno sprejela.
No, s tem se pa strinjam. To velja za vse, ne samo za punce. Razen za tiste, ki mislijo, da je njihov domet neskončen. 🙂
Neka osebna izkusnja ni ravno dobro izhodisce za posplosevanje. Govorim o vzorcih, ki so v druzbi razsirjeni.
Ce pa smo ze pri anekdotah iz zivljenj posameznikov. Prijatelja, Hrvata, ki danes dela za UN v NYC, je dolgoletna punca pustila takoj, ko je diplomirala, z obrazlozitvijo, da ji ne more slediti. On je diplomiral slabega pol leta kasneje. Govorimo sicer o prijetnem druzinskem tipu, ki je kasneje v zivljenju dokazal, da bi bil za doticno zadetek na lotu, ce bi ga seveda bila pripravljena malo pocakati. Ampak ona je pac OCENILA, da z njega ne bo dovolj, kot se njej zdi, da si “zasluzi”.
Vse lepo in prav. Iz te basni se človek lahko kaj nauči, če jo gleda kot tako. Samo to kar je napisano.
Če pa stopi človek malo stran in zadevo pogleda širše… pa lahko ugotovi, da je zaradi tega on spoznal žensko, ki ga je cenila takega kot je. In ona tipa, ki ji sledi. Oba sta srečna. Če pa bi ona čakala njega, ga nikoli ne bi cenila in skupaj ne bi bila srečna. Vsaka stvar je za nekaj dobra!
Če punca reče, da ga zapušča, ker ji ne more slediti, sigurno ni mišljeno na diplomo kot en papir več (ki ga ona sedaj ima), ampak na mentalno in čustveno zrelost na splošno.
Podčrtanemu delu bi jaz v vseh podobnih primerih iz gole previdnosti dodal še “ta hip”, kajti t.im. podobni cilji, aktivnost itd. lahko vplivajo tudi na to, da se nekdo drugemu zdi seksi ter da morda čuti neko ljubezen ali zaljubljenost. In prav to je tisto, čemur pravim instant.
Pri bolj pristnih čustvih in občutkih, se bo dotični verjetno najprej malo potrudil, da v zvezi vzpostavi približno prejšnje stanje (če ugotovi, da si nimata več kaj dati). V nasprotnem primeru pa najverjetneje te želje niti sam več ne bo imel.
Se čist strinjam.
Ne bos verjel, ampak priporocam Slovenke. Sploh, ce si tudi sam Slovenec. Ze zato, da se ti ni treba ukvarjati s kulturnimi razlikami, problemi v komunikaciji, eventualno (ne) zaposljivostjo, ipd.
Poleg tega pa menim, da vecina Slovenk ne sanja milijarderja z mosnjo brez dna. Vecina ne pricakuje, da bo moski placeval in placeval. In dajo dokaj dosti na enakopravnost med spoloma. Sem koga presenetil z relativno pozitivnim mnenjem o Slovenkah?
Ne, oprosti, meni moja partnerka ni nobeno sredstvo. Z njo sem, ker se imava fajn. Če je tebi tvoja sredstvo za dosego cilja in dokazovanje, kako si resen, potem naj ti sporočim, da jaz ne razmišljam na tak način.
Veđ kaj, živim v vezi, ki je po kriterijih tega foruma resna. In ne bo zdaj šel zagovarjat teorij, da zunanjost ni pomembna, da je spolna privlačnost irelevantna, ker vem, da to enostavno ni res. Strinjam se, da je veza še kaj drugega, kot gol seks, ampak če seks ni dober, bo veza zanič.
Ne bos verjel, ampak priporocam Slovenke. Sploh, ce si tudi sam Slovenec. Ze zato, da se ti ni treba ukvarjati s kulturnimi razlikami, problemi v komunikaciji, eventualno (ne) zaposljivostjo, ipd.
Poleg tega pa menim, da vecina Slovenk ne sanja milijarderja z mosnjo brez dna. Vecina ne pricakuje, da bo moski placeval in placeval. In dajo dokaj dosti na enakopravnost med spoloma. Sem koga presenetil z relativno pozitivnim mnenjem o Slovenkah?[/quote]
Mene ne. Tudi sam imam relativno dobro mnenje o Slovenkah in ženskah na sploh.
Se čist strinjam.[/quote]
Vsaka izkusnja je za kaj tudi dobra. Tudi 5 letna veza vrzena stran zaradi “nezmoznosti” “sledenja”.
On se je npr. naucil, da so zenske preracunljivke. Ker pa ni z gospodicno imel direkne materijalne zgube, ga zaenkrat se ni strah materijalno investirati v vezo. Npr. punci je kupil hiso. Ce se tudi pri tem opece, bo dosti bolj pazljiv koliko je smiselno investirati v zensko. Tudi temu se rece sezrevanje. 🙂
Boom, verjamem da se ti ni dalo brati cele sagr 🙂 ampak v prejsnjem postu sem pisalano tem, dabtale trebusen tip na zacetku ni bil vsec moji sestri. Tekom spoznavanja in druzenja pa ji je ratal oz.se je zaljubila v njrgovr nefizicne atribute, tako da njegovega btrebuscka ni vec videla kot pomanjkljaj.
Me zanima.kaj ima dater povedat na uspesne zenske, ki pritanejo resno skupajnz nekom, ki ima manjsi dohodek kot one same. Gotovo je nek “feller” v njih, kajnr?
To so vse površinske informacije, ki o samem odnosu ne pove veliko. Ne vemo, kako se je ona v tem odnosu počutila in ne kako se je on. Vedno pa je osebno občutek tisti, ki nas vodi pri odločitvah. Včasih nas tudi prevara.
Naivnež pač.
Res pa je, da so v ZDA ponekod zakoni v primeru ločitve dosti manj tistemu bolj pridnemu iz razmerja prijazni. No, poznajo pa po drugi strani predporočne pogodbe.
Forum je zaprt za komentiranje.