Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako dolgo se kuha rdeča pesa?

Kako dolgo se kuha rdeča pesa?

Kupila sem rdečo peso, na tržnici. Izbrala sem manjše, da bi bila prej kuhana, pisalo je, da je mlada (naj temu verjamem?). Torej kako dolgo se kuha, da bo za jest?
Se lahko prereže na manjše kose, da bi bila prej kuhana?

Pa še vprašanje, kateri stročji fižol je najbolj okusen, imajo ploščatega rumenega in zelenega ter neploščatega zelenega in viola, morda še kakšnega..

Drobno peso kuhaj pol ure. Ne smes je prerezat, ker se uzgubijo vitamini. Jaz pustim 3 cm zelenja oz. perja in pusti celo korenino nic ne reži

Rdečo peso lahko ješ surovo.
S kuhanjem se večina vitalnih snovi uniči.

približno pol ure, pa nič hudega, če je hrustljava. Preveč se tudi ne sme kuhat.

Če jo kuham za solato, jo čisto do mehkega, ko nož gladko zdrsne vanjo. Ne gledam na uro. Nič rezat preč pred kuhanjem.

Če pa jo pečem za prikuho, je pa lahko malo na ugriz.

New Report

Close