Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako dolgo se kuha šunka?

kako dolgo se kuha šunka?

Dobila sem šunko, ki pa še ni kuhana.- A ima katera idejo ali izkušnjo, kako dolgo se taka reč kuha?

kOLIKOR je težka……….. ups črke

a zdaj pa že češ vedet, koliko mesa bomo pojedli čez praznike? :-)))))))))))))))
70 dag in je precej sploščene oblike. Bo urca in pol dovolj? Mora precej vreti ali bolj mirno?

Stara šola pravi, da se kuha kolikor je težka, kar pomeni: 1 kg = 1 ura, 1,5 kg = 1,5 ure,….

Drugače pa naj bi se kuhala vsaj pol ure, če je mlad prašiček, kakšna stara svinja pa tudi po uri in pol ne bo najbolj mehka 🙂

ja, grozno se sliši tale komntar za kuhanje 🙂

lp, ela s

Mirno naj vre urco in pol.
LP A:

Če je tole namenjeno meni…. Nisem vprašala koliko je težka, ampak da jo kuhaš KOLIKOR je težka. Ja 1,5 ure bo dovolj, pa počasi.

Noka – če jaz razumem prav, je bilo to mišljeno kot šala.

Kaj pa te šunke, na katrih piše , da ni potrebno kuhanje- ali te tudi kaj kuhate?
ali lahko dam tako šunko tudi pečt v testo?

hvala lp lumpa

Te šunke, ki so vakumsko pakirane in že vnaprej toplotno obdelane so itak… Ja, lahko jo zaviješ v testo in pečeš v pečici slabe pol urce.

kako dolgo se kuha šunka?

…dokler ni kuhana

Noka, a to ti je tašča povedala, ha, ha….

Kot so ti že zgoraj povedale se kuha glede na težo (1 kg 1 uro itd.)
Šunko je treba dati v vrelo vodo. Po želji dodaš korenček in lovorov list. Ohladiš jo v vodi.
LP

Vsako šunko, tudi tisto, na kateri piše, da ni treba, kuham, preventivno. Tisto menda že kuhano prevrem 15-20 min, je veliko bolj sočna in okusna potem, sicer pa kuham po starem receptu 1kg=1 ura. 70 dag= 45 min.

koliko časa jih pa pečete v kruhovem testu? Če so surove, mislim.

Pečeš toliko časa kot je njena teža.

Te vakumsko pakirane šunke vs. one postrežne: jih je treba kuhat enako dolgo (če je teža ista)? Mi smo vakumsko pakirane vedno kuhali cca 30-45 min, postrežne nisem kuhala še nikoli. Malo me skrbi, ker imam doma spet vakumsko pakirano in po tem kar sem prebrala sklepam, da smo jedli še napol surovo. O, bljaaaaaak:(. Ampak je mož vedno rekel, da je vse kar je več kot pol ure preveč (so pa to majhni kosi, največ 1/2 kg).

Jaz bi surovo šunko prvo skuhala in potem spekla.

Če imaš šunko, večjo od kile, pa bi jo rada imela v testu, jo moraš prej malo pokuhati v kropu. Zračunaj si, da se kruh speče v največ 40 minutah. Če boš pekla dlje, boš imela take skorje, da si boš zobe lomila ( v mojem primeru mostičke :-)))))))))))))))
Aja, pa ko šunko zaviješ, jo pomaži s stepenim jajcem, malo razredčenim z vodo, iz ostankov testa pa narediš kitko ali rožice in jih polepiš po vrhu. Saj je samo kruh, ampak ko je zadeva spečena in na mizi, zgleda strašno nobel.

Vesele in sončne praznike vsem!

New Report

Close