Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako dolgo traja, da zobek izraste v celoti??

kako dolgo traja, da zobek izraste v celoti??

Namreč našemu tamaučku rinejo ven res zeeeeeelo počasi ( spodnji enici sta prebili pro petih mesecih, pa še sedaj pri enem letu nisem gotova, da sta ven v celoti). sin se praktično spol nič ne slini in zdi se mi, da ima tudi zaradi tega zelo trde dlesni, tako da ga matra običajno kar 14 dni, da zobek prebije (kar pomeni zbujanje na 1 do 2 uri ponoči). Običajno sicer ne joka ampak sitnari in išče nekaj za v usta…. ima kdo podobne izkušnje??
l-

Ojla!
Pri mojem prvem ni bilo težav. Zagledal si belo pikico in že je bil zobek zunaj. Tudi, ko je začel dobivati stalne, je šlo na hitrco – mlečni ven, spodaj pa že stalni.
Pri tamali se je vleklo tedne in tedne, pa skoz je čudno kakala, pa nič jedla…Ni bila pa nič sitna.
Tudi pri najmlajšem gredo zadeve bolj počasi – traja po dva, ali več tednov, da je zobek zunaj, pol pa še par tednov, da zraste – ampak, takrat je OK. Slini se pa non stop, p tavelik se je tudi (neglede na to, ali gre za zobenje, ali pa kar tako).
In, ko tamalega najbolj mučijo zobki, sem žrtev jaz – ves čas me grize (ne med dojenjem, ampak sicer) – v roke, noge, kamor pride…
Lp, mateja

Tamalemu sta spodnji enki začeli lezti ven pred dvema mesecema, pa se mi zdi, da še polovica ni zunaj. Zgornji enki sta bili pa celi zunaj v manj kot enem mesecu… Toliko zob pa tudi zaenkrat ima 🙂

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

New Report

Close