Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako dolgo zdrži odprta feta?

Kako dolgo zdrži odprta feta?

Kupujem Roussas feto v škatlici, tole: https://www.spar.si/online/sir-feta-v-slanici-roussas-200g/p/216288, samo jo je preveč zame, naenkrat jo porabim pol. Potem pa nikoli ne vem, koliko časa lahko čaka v hladilniku. Dostikrat se mi zdi, da ima že po parih dneh čuden vonj. Je pa res, da ima feta že v osnovi malo poseben vonj:)))

Odgovor na objavo uporabnika
doma107, 22.05.2025 ob 19:51

Kupujem Roussas feto v škatlici, tole: https://www.spar.si/online/sir-feta-v-slanici-roussas-200g/p/216288, samo jo je preveč zame, naenkrat jo porabim pol. Potem pa nikoli ne vem, koliko časa lahko čaka v hladilniku. Dostikrat se mi zdi, da ima že po parih dneh čuden vonj. Je pa res, da ima feta že v osnovi malo poseben vonj:)))

jaz jo preostanek narežem in dam v steklen kozarec, zalijem z oljem, ki ga uporabljam za solato.  Ostane bp.

Jaz pa jo pustim v vodi v kateri je bila, če je te vode premalo jo še dolijem. Ostane sveža in se ne pokvari.

Anonimno 2598, 22.05.2025 ob 20:33

Jaz pa jo pustim v vodi v kateri je bila, če je te vode premalo jo še dolijem. Ostane sveža in se ne pokvari.

Ja, ampak koliko časa? Dva dni, en teden, več? V osnovi (če je original zaprta) ima zelo dolg rok trajanja.

Če ne znaš iz škatlice prebrat, ti tudi na linku, ki si ga prilepila piše, koliko časa po odprtju je še OK.

Pri nas odprta feta zdrži največ kakšno uro.

Ali je karkoli še ok, se preverja samo z vidom in vohom, pa še en mičk probaš zraven.

In vse, kar prestane ta test, je užitno, četudi je čez rok, ki piše na embalaži.

Če bi se držala rokov na embalaži, bi že pol stvari stran zmetala.

pikimepiki, 23.05.2025 ob 11:22

Ali je karkoli še ok, se preverja samo z vidom in vohom, pa še en mičk probaš zraven.

In vse, kar prestane ta test, je užitno, četudi je čez rok, ki piše na embalaži.

Če bi se držala rokov na embalaži, bi že pol stvari stran zmetala.

Nisi razumela.  Ne sprašuje za rok uporabe pri zaprti embalaži, ampak koliko časa zdrži ko je že odprta.

Jaz imam enak problem, kupim feto in potem jo mečem stran, ker jo ne porabim.  Odprta zdrži v slanici nekaj dni, več ne.  Nimam jo pa kje porabiti.

Ja, enako.

Test je enak. Pogledaš, povohaš, en mičk pokusiš (že tukaj takoj veš, a je za pojest, a je ven za pljunit).

Dokler feta v hladilniku prestane ta test, je užitna.

Zate isto. Ne znaš brat? Je napisano v linku zgoraj.

Vidiš, to pa tudi mene jezi. Take velike pakunge jaz ne rabim. Porabim čisto malo, ostalo vržem stran. Zakaj ne naredijo male pakunge. Pa recimo Philadelfija isto, zakaj ni tistih malih pakung. Striktno mi je preveč in mečem stran.

Mi jo imamo v tej skatlici v tej njeni tekocini ziher en mesec, ce ne vec. Ko izgleda cudna ima cudenj vonj, okus jo vrzem stran.

Jaz vas ne razumem. Bogih 200g sira, pa ga samo pol porabite, potem pa en mesec valjate po hladilniku in končno vržete stran. Zakaj sploh daste v hladilnik – takoj vržite stran.

Sicer pa ne vidim razloga, da ne bi z malo planiranja porabili cele Fete, pa sploh ne bi bilo problemov. En dan ješ solato s Feto, drugi in tretji dan kaj drugega, nato pa spet solato s Feto. Ali pa kaj drugega s Feto, ni važno. Ampak če imaš nekaj odprto, boš pa ja porabil čimprej.

Tudi jaz se čudim, kako ne znajo porabiti ene fete. Pri nas ni zavržene hrane, še kruha ne. Cela štruca se zreže na kose in se potem sproti ven iz zmrzovalnika jemlje.

Špinačni narastek s feta sirom npr., a to se vam pa ne da naredit?

Prepolno rit imate vsega in prepolne denarnice, da takole feto stran mečete. Stradat bi vas bilo treba dat’ za par dni, da boste znali ceniti svojo feto v hladilniku.

New Report

Close