Kako gledate na ljudi, ki niso ničesar ustvarili v življenju?
Ni vse v materialnih dobrinah in statusu. Kot že omenjeno, ima veliko vlogo izhodišče. S povprečno ali celo podpovprečno službo in če redno plačuješ najem ter pošteno živiš, ni nič narobe. Žal bo vedno več takih. Se mi pa zdijo luzerji poklicni lenuhi, ki kar bluzijo, so v zrelih letih na plečih staršev in sociale, le jemljejo, nič ne dajejo.
Zgubica, 31.03.2025 ob 02:11
Jaz se zdaj bližam svojemu 40. letu, za pokazati pa nimam popolnoma nič. Ostala sem sama in brez otrok. Živim v najemniškem stanovanju. Komaj pridem skozi mesec. Moja služba je joke, ker sem študirala neuporabno družboslovno smer in me lahko zamenjajo, kadarkoli se jim zahoče. Med študijem sem se sicer imela super, ampak za kakšno ceno? Ljudje me vedno bolj ignorirajo, ker ugotavljajo, da iz mene ne bo nič. Včasih se sprašujem, če je to usoda in bo šla moja pot samo še navzdol.
ne sekiraj se nič. vsi tej happy lajfi na instagramu so fejk, ali pa so zelo kratkotrajni. Ti živiš realen lajf. Nisi nič zavozla. Pač spoznala si da nisi del ene fancy zgodbe kot recimo ta 20 letna rusinja, ki je furala 1 leto high life, ampak za kakšno ceno? Če poskrbiš zase si že zelo uspešna. Nikoli ne smeš obupati. Življenje je polno presenečenj, včasih se zgodi kak preobrat, če pa se vse enako je pa tudi ok. Razvedrit se moraš malo, nimaš pa edina ta problem, nas je veliko.
Vsak pušča svoje sledi v življenju, ki pomenijo njihova dela. Naprej je odvisno od opazovalcev in njihovih sposobnosti dojemanja zaznanega. Primitivcem je velik razkošen avto/jahta/…, idealni dosežek v življenju. Drugim je že zavest, da so v življenju tvorno sodelovali z drugimi, pomagali drugim v življenju na različnih nivojih od embrija do spomenika, z različnimi vmesnimi izvedbami, njihovo življenjsko delo, ustvarjanje, ki oprijemljivo le v določeni fizični obliki.
Kdo je kaj ustvaril in kdo ima kariero je zelo subjektiven pojem. Lahko je to vsak, ki ima službo, lahko je nekdo, ki ima posledično veliko denarja ali pa nekdo, ki ima veliko izdelkov, dosežkov, veliko storitvenih dejanj,….nekdo, ki opravlja več služb hkrati, nekdo, ki ima veliko otrok,…nepremičnin,….
Zavest, 31.03.2025 ob 09:32
Človek je vreden samo in edino toliko, kar lahko odnese s seboj, ko zapusti telo oz. ta planet!
@Zavest
Človek je vreden samo in edino toliko, kar lahko odnese s seboj, ko zapusti telo oz. ta planet!
Ja!
Zanimivo, ravno vceraj sem se pogovarjala z mojim sosolcem iz faksa, kaksna skoda je za ljudi, ki umrejo in s sabo odnesejo tudi vso svoje znanje.
Jaz na to gledam malo z zadržkom. Zgradila sva hišo, odplačala sva že kredit (bil je kratkoročni, 10 let) in še eno stanovanje smo kupili na morju, v Hrvaški Istri. Treba je znati razporediti denar, eni vse zapravijo, drugi z istim denarjem vse zapravijo. Znanci imajo iste prihodke od plače, pa niso nič ustvarili. Živijo v hiši od staršev, šele sedaj so zamenjali streho, ker je puščala, ter okna,drugače pa nič. Za to so vzeli kredit in kakšno jamranje, kot da bi hišo postavili .
Anonimna745, 31.03.2025 ob 16:51
Jaz na to gledam malo z zadržkom. Zgradila sva hišo, odplačala sva že kredit (bil je kratkoročni, 10 let) in še eno stanovanje smo kupili na morju, v Hrvaški Istri. Treba je znati razporediti denar, eni vse zapravijo, drugi z istim denarjem vse zapravijo. Znanci imajo iste prihodke od plače, pa niso nič ustvarili. Živijo v hiši od staršev, šele sedaj so zamenjali streho, ker je puščala, ter okna,drugače pa nič. Za to so vzeli kredit in kakšno jamranje, kot da bi hišo postavili .
Meni se zdi lastna streha nad glavo osnova, da si na svojem. Vsaj to . Ne da ti lastnik reče, ne podaljšamo in si moraš spet iskati, težko je sploh za otroke.
poglej. Enkrat si bogat in enkrat si reven. imaš veliko in včasih nekdo nima nič. To so lekcije na tem potovanju.
Lahko bi imela ali imel vse pa bi vedel kaj je to bogastvo zunaj ali v sebi.
Vsakdo je unikat in temu lekcija na tej poti.
Včasih bi postal klošar, da bi vedel kaj je to življenje in ga znal ceniti. Kako je če si premražen in brez vsega. Vse to še lahko pride kaj hitro in je nesmisel, da razmišljaš česa in kar nisi bil ali bila sposobna ustvariti.
Once upon time the wise man sad
Jaz988, 01.04.2025 ob 07:17
Jaz sem v zivljenju kar nekaj ustvarila. Kmalu grem v pokoj. Sem ustvarila s trudom,.delom in odrekanjem. Od zivljenja nisem imela popolnoma nic. Vcasih jo bolje, da nimas nic in imas zivljenje.
Verjetno boš ves svoj trud zapustila svojim otrokom, da bodo vsaj oni imeli kaj od življenja.
Upajmo, da se ne bodo skregali za dediščino.
Vsak ima svojo pot. Za nekoga je lahko uspeh ze samo to da prezivi v tem usranem svetu brez da postane otopel alkoholik ali zadrogiranec. Ce ima clovek v srcu mir je zame uspesen in je ustvaril tisto kar je bistveno. V grob pa tako ali tako nic ne bomo odnesli. Zivljenje je resnicno kratko tako da ljudi ne ocenjujem po tem kar so ustvarili ampak po tem kako se ob njih pocutim.