Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako gledate na ljudi, ki niso ničesar ustvarili v življenju?

Kako gledate na ljudi, ki niso ničesar ustvarili v življenju?

Odgovor na objavo uporabnika
Bogpomagaj, 31.03.2025 ob 09:11

Po pravici povedano, me ne zanima prav dosti, kaj drugi imajo. Ljudje, ki jih cenim so prijazni, delovni, iskreni, empatični in pripravljeni priskočiti na pomoč, se znajo kdaj tudi pohecat in iskreno nasmejat, niso vzvišeni, niso pretirano materialistični, niso nevoščljivi…

Kaj kdo od njih ima, nima, je ustvaril, je podedoval… to me kaj dosti ne zanima. Mi je dosti bolj pomembno, da je nekdo zadovoljen s svojim življenjem, kot to, kaj si je kupil/zgradil…

Če je nekomu ok v eni povprečni službi in najemniškem stanovanju, hvala bogu. Zakaj bi bilo s tem kaj narobe? Kje piše, da mora čisto vsak nekaj “ustvarit”? Če bi cel svet tako razmišljal, bi se morali že pred leti seliti na kakšen drug planet, ker bi bil naš že davno premajhen za vse te nepremičnine… 😀

Glih to je problem, ker premleva, ocenjuje svoje življenje, in je ugotovila, da ni dosegla ničesar in to normalno boli. Je pa res, da imamo ljudje različne življenjske poti. Tudi jaz sem kot ona, le da 10 let manj. Včasih je res težko. Mene je zelo ustavila v življenju depresija in pa družina, ki mi je verjetno bolj breme kot opora, opore od njih nimam nobene. In spet sprejet, da so starši kakršni so, kar težko je iti naprej. In zaradi tok “lepe” popotnice, sem si do sedaj našla same budale in nobenega za normalno zvezo. To vse boli. Še nisem vrgla puške v koruzo. Čeprav včasih nekako jo, ampak potem se poberem in se spet borim. Jaz jo razumem. Ni vsem namenjeno v življenju imeti družine, pravega partnerja, svoje nepremičnine, preprost enim ni namenjeno. Ampak z veliko borbe lahko spremeniš usodo in ti potem bo namenjeno. Jaz grem naprej, pa bo kar bo. Vsaj vedela bom, da sem dala vse od sebe, ko bom umirala.

Zgubica, 31.03.2025 ob 02:11

Jaz se zdaj bližam svojemu 40. letu, za pokazati pa nimam popolnoma nič. Ostala sem sama in brez otrok. Živim v najemniškem stanovanju. Komaj pridem skozi mesec. Moja služba je joke, ker sem študirala neuporabno družboslovno smer in me lahko zamenjajo, kadarkoli se jim zahoče. Med študijem sem se sicer imela super, ampak za kakšno ceno? Ljudje me vedno bolj ignorirajo, ker ugotavljajo, da iz mene ne bo nič. Včasih se sprašujem, če je to usoda in bo šla moja pot samo še navzdol.

Tudi meni starši niso pustili nobene dediščine ne materialno ne intelektulano.

Dogrebla sem se kar sama ob treh študentskih jobih naenkrat, živeča v Lj kot študentka, sama plačevala flat si in vse pa ponosna na to, do v teh čudnih časih žal POVSEM neuporabnega družb. mag.znanosti (cum laude in so fucking what, od odličnosti ni danes ostal niti o), zdaj pa po 3-letni vmesni brezposelnosti, ker je šlo naše podjetje (delala sem kot brain workforce) k vragu, zamenjal so nasd Indijci, Pakiji, Poljaki in celo Romuni, sem morala pač iti za minimalca v fabrko, v proizvodnjio, so faking what. Živet se pač mora!!!! Najemnino pač moram plačati! Socialka ni dovolj za najemnino! In to brez stroškov, kaj šele pol za neko življenje al pa vsaj životarjenje.

Če ne se pa zadrgni, avtorica so-luzerka kot jaz, in se nehi smilit sama sebi. Tako bo, kot si boš sama naredila! NE JOKCAJ! Ta čas izkoristi za to, da razmisliš o tem, kaj so tvoje specialne sposobnosti in znanja, NAJDI NIŠO!!!!

V najemu sem kot ti… kaj naj…. tako se je obrnilo,,,,itak sama… no faking kids no animals razen par mrd črevesnih bakterij in pršic kot jih na nosi na sebi vsako homo sapiens za orkestralno spremljavo… nevidno očem….

ČE TE KAJ TOLAŽI, NIKOLI NISI ZARES SAMA. VEDNO SO S TABO VSAJ ČREVESNE BAKTERIJE IN PRŠICE. NISI SAMA!

Sama pa nisi tudi v tej stiski. Bodi raje vesela da nisi zabliuzila kot jaz, ko sem končno sred 40-ih  pol le pojerbala po letih in letih muk mal denarja vseeno od zemljišča na katerem je stala hiša, sem ga zbasala takoj v nosek s kokico belo (nanjo sem se navlekla že 15 let prej, ko sem še mela ful keša kot nekdo ki je z možgani v normalnih časih lepo služil, imela sem jo za instrumentalno rabo, da sem lahko naredila še VEČ IN VEČ IN VEČ dolgo dolgo v noč ali jutro, tudi zato sem toliko služila, s pomočjo svojega kriptonita, pol pa ni bilo več ne fensi đoba ne keša, pa ni bilo več za koko in je nisem uporabljala kaj češ), živela sem po dedovanju (tedaj sem bila že 1 leto brez službe po krivdi tujega prevzema naše firme….. ok ne bom valila krivde na tuj kapital, sama bi se morala pravi čas iz tistega ofisa zmigat), no leto ali dve sem veseljačila naokoli v slogu dolce vita in dolce far niente, sicer iskala vmes đob, no zarad koke sem padla enkrat medicino dela za visoko želeno službo – zaradi sledi COC sem padla, nisem pa sploh vedela da za točno to podjetje striktno testirajo na prisotnost drog in PAS, ni pisalo v naročilnici specifično, pa me je slednjič le izučilo, da je kokain v tej enačbi odveč.

Še vedno sem luzerka, nisem pa več priložnostni đanks. Tudi to nekaj šteje, vsaj meni.

Over and out.

Mo(n)toristka v aprilu .

Poveš vsaj po pravici, zakaj si jo rabila. Itak da za delo.

Res pa je, da to stane in zato sta sedaj to 2 svetova. Enega za normalne ljudi, ki jim govorijo lenuhi, ker produktivnost človeka, ki ni na koki se ne more primerjati s tistim, ki je in zato nimajo šans, da dohitijo kriminalce na oblasti na koki, podjetnike….

Zato je vse tako kruto postalo za normalne ljudi, enostavno ne dosegajo drogerašev in njihovih  zahtev….  Ker ti ljudje ne dojamejo več, kaj je to normalen človek, ki ni na drogi.

Anonimno 5869, 15.04.2025 ob 23:08

Mo(n)toristka v aprilu .

Poveš vsaj po pravici, zakaj si jo rabila. Itak da za delo.

Res pa je, da to stane in zato sta sedaj to 2 svetova. Enega za normalne ljudi, ki jim govorijo lenuhi, ker produktivnost človeka, ki ni na koki se ne more primerjati s tistim, ki je in zato nimajo šans, da dohitijo kriminalce na oblasti na koki, podjetnike….

Zato je vse tako kruto postalo za normalne ljudi, enostavno ne dosegajo drogerašev in njihovih  zahtev….  Ker ti ljudje ne dojamejo več, kaj je to normalen človek, ki ni na drogi.

Žal imaš zelo prav. Pa tudi dilerji, ki sem jih takrat imela, recimo med mojim 30. in 38. letom, ko sem bila najbolj nahajpana, najbolj produktivna in sem skoraj srala keš, ter ga zapravljala z razvajanjem in potovanji po svetu, bila sem kot čriček ki je čričkal vse poletje in na jesen pomrznil, lačen pozebel, brez zaloge, ker je verjel, da bo poletje trajalo večno…(nič NI VEČNO)…no moj diler je tedaj zalagal Sašota Pečeta, Lada Bizovičarja, Jurija Zrneca (ki se je snel s tega), A. Bagolo, Evo Irgl, pokojnega igralca G.T., Boruta Pahorja (prisegam!), pa nekaj direktorčkov na Telekomu Slovenije, enega hotelirja, več znanih gostincev (skoraj vsi chefi so na koki, od 6h zjutraj do polnoči, RES) itd itn. do raznih bolj odmevnih TV voditeljev, pevcev praktično vseh….pa ja, zakaj ne bi povedala…Nina Pušlar, Nejc Simšič, Klemen Bunderla… vsi smo snifali, včasih tudi skupaj na kakih dogodkih ali pa smo si podajali kljuko wc.ja, včasih pa smo šli not kar skupaj, ni bilo potrebe po sprenevedanju. Zaugala sem ga tudi z vinarjem Alešem Kristančičem v nočnem klubu v Asu in še s kom.

Ni važno, to je preteklost. Jaz nimam več denarja za ta šit. Dejstvo pa je, ko sem izpadla iz visokih krogov, JE DILER ODJEBAL MENE, ne jaz njega, začelo se je tako, da se je naredil nedosegljivega, pa da mi je pošiljal v nadaljevanju samo še svoje vse bolj čifo kurirčke za deal in dobivala sem vedno slabšo in slabšo robo… ker sem nazadnje jo prejemala že vso samo še od čifo kurirčkov od kurirčkov, seveda pa sem zanjo plačevala ISTO VSOTO KOT PREJ glvanemu dilerju za HIGH PROFILE KOKS, nazadnje mi je skoraj nos odpadel od podganjega strupa, vsa paranoična, nahajpana, pa ne od koke, vse sorta je bilo not zamešano, še največ je bilo not spida infentanila domnevam sama za nazaj. še zaspat nisem mogla še 10 ur po zadnji črtici, po dobrem kokainu po zadnji lajni spiš kot beba! TO JE BISTVENA RAZLIKA med dobrim in slabim kokainom IN JE FAJN DA VESTE ZANJO TUDI AMATERJI TER MOREBITNI ZA OTROKA/MLADOSTNIKA ZASKRBLJENI STARŠI!

To so kruta dejstva zasvojensoti. Če nisi bogataš, če nisi VIP, kot sem bila sama, če nisi pri koritu z drugimi nakokiranimi high profile pujsi… padeš na nivo street đanksa…. in pol ko maš vedno slabše dilerje, greš mimgrede v kurac.

Jaz sem še pravočasno nehala, tudi zaradi pomanjkanja denarja, sicer bi me slaba roba pokončala, pa zdaj ne bi imela priložnosti tukaj odgovarjati.

Vse dobro, vsem! In JUST SAY NO TO DRUGS. JUST SAY NO!

ma ni šans, da so vsi ti ljudje na koki … sploh za Zrneca ti niti pod razno ne verjamem …

“ma ni šans, da so vsi ti ljudje na koki … sploh za Zrneca ti niti pod razno ne verjamem …”

Jaz pa verjamem. Poglejte v ZDA. O koliko ljudi je priznalo, da nikoli ne bi uspeli,če ne bi bili na drogi. In tudi smrti, tista pevka Amny ali kaj je že bila, pa nekaj podobnih,tudi v IT, za katere se ve… Za Pahorja se je pa celo tu pisalo, da je na koki.

Kaj je pisala tista Tina Gaber, da žal nimajo vsi denarja. Če je ona to napisala v diplomski, potem veš, da je to povsod.

To sta 2 svetova…. to sta dva popolnoma različna svetova, ki se ne dohajata med seboj. Se spomnim na morju, pa tko direktor spotoma naroči še koko ob pijači itd. Kdaj je že to bilo.

In to se ne bo nehalo, pomagala bo edino legalizacija in nadzor nad tem, ker ti ljudje imajo energijo, drugi je nimajo. Problem je v tem, da bogatijo samo psihopati, ki imajo jajca za to dilat. In z drogo držijo vse ostale za jajca.

Male ljudi pa  zato načrtno uničijo s poceni drogo.

To je svinjarijja.

Tudi jaz nisem nič ustvarila. Živim v eni sobi, imam tudi svojo kopalnico v zgornjem nadstropju hiše s starši. Sem v invalidskem pokoju, dobim 700 evrov na mesec. Nič materialnega mi zaenkrat ne manjka. Pri 14 letih sem prebrala knjigo Zmagovita pot. Usmerjeni smo k IMETI namesto BITI.  Skrbeti moramo za intelektualno, telesno, socialno in duhovno področje. Vkoreninjeni moramo biti v poklicu, družini in družbi. Biti moramo čimveč v stiku z naravo. 42% Slovencev na leto ne prebere ali kupi niti ene knjige. V branje priporočam knjigo Skrivnosti milijonarjevega uma.a.

Anastazija376, 31.03.2025 ob 02:43

Nimamo/ nimajo vsi enakih možnosti. Zelo je pomembno, v kakšni družini se rodiš, pa me ne bo nihče prepričal v nasprotno. Lahko je doma alkohol, nasilje, bolezen, revščina in starši ne bodo dal otroku enakih popotnic v odraslo življenje. Potem pa še miljon stvari, ki pridejo kasneje, kako se ti stvari obrnejo,eni imajo tako srečo v življenju, da samo gledam, jim starši pomagajo, pridejo do služb z pomočjo vez, jim starši finančno pomagajo, hodijo po službi papcat k staršem, vse skuhano in ready,..Po možnosti imajo ta stari še kakšne vikende in ne plačujejo nič za dopust. Potem se pa da kaj ustvarit ane. Nekdo drug, ista generacija pa tega nima, je prepuščen sebi, mogoče kontra, on  more pomagati oslabelim staršem in finančno in fizično. Potem pa še njega kakšna bolezen vseka, kakšna težja in kaj imaš za pokazat? Še stanovanja ne moreš kupit a ne po lastni krivdi. Pa si bil isto lahko celo življenje priden. Življenje ni fer, dejte si ljudje to zapomnit.

Ja, tak je moj primer. Nisem nič dubu, sošolka iz gimnazije pa vse : fotr ji ji je dal pri 20-ih, ko je vidu da iz njenga faksa nč nau, đob v firmi svoji zelo uspešni, da ma punca zdej za pokazat že 23 let delovne dobe jaz pa slabih deset (z narjenim faksom) in pri enaki starosti, to je 44 let. Sam sem dolgo delal na pogodbo, bilo je bolj slabo plačano delo, zato pa nisem imel za sp ali penzijo si plačvat.

Jaz sem zapufan za en mini stanovanje v kerem se komi obrnem, tok da grem komi po kaj v trgovino, na ceno jogurta moram denimo pazit, njej pa je tati v Domžalama kupu bajto za 1 mio eur. Seveda niso niti pomislili da bi kakemu uhogemu revežu po spodobni ceni oddajal njeno ‘samsko’ stanmovanje v hiši staršev, lepo sameva za vnučko ali vnuka.

Zanosila je trota z enim, se skurbala z drugim, zdaj ima enega otroka s prvim drugega z drugim, mama hotel do 37-ega ko sta s ta novim fukačem ki je prišel s Primorske, tuki lepo dobila od njenga atija ‘na ključ’ perverzno bogataško bajto.

Tud njen dedec ni od muh, podedoval od strica (nevem kako vsi dedujejo sam jst nič od mobenga???) eno celo bajto jo našponal v BnB in zdaj še mastno služita s tem od aprila do oktobra v izoli.

Ona medtem lepo štepa svoj izi đobek v Paliska keramika, seveda bog ne dej da bi ona delalal EN SAM vikend vedno ji ati rit odnaša, da gre ona dol v Izolo s svojim Dadičem k njegovim, Srbom sicer, pa jo tašča, namesto da bi jo zajebavala in psihirala kot vse druge ta mlade, po rokah nosi, ji kuha, ne ve, kako bi ta mladi sploh še ustregla. Druge doživljajo od tašč kot se spodobi en sam teror, muke in vunbacanje iz bajte z otroki vred.

Dodatno: ko je njen Dado službo zgubu, je ona en telefon obrnilap pa je ta njen ta drugi tip dubu položaj grafičnega oblikovavca pri Pečečniku. res je da ma srbska seronja dobro izobrazbo, arhitekt, ampak koliko enih sposobnih mladih, ki znajo risat v CAD-u itd. dobi đob za 4 jurje pri pečečniku? No, koliko? Zelo malo, vam povem, ampak njen ati pozna Jocota kenede pa ta mau služi za posrat zdej, ona pa tud dobiva od očija dva spodobna jurja plače za komi kej dela. Pol pa se lah špila fensi familijo na vakancah a ne.

Tej posrani butari Katki se je vse tako lepo sestavilo da buh pomagej. Itak da smo ji vsi fovš…kdo ji pa ne bi bil, prasički izumetničeni , ki ma čas v službi viset na Fejsu pa instagramirat svojo jebeno hepi hepi familijo pa jo vsem v nos metat, da se počutijo sami še dosti večji luzerji zarad te usrane Katke P. , ki hodi k enako sponzoriranim daddy frendicam kao frendicam na razne jadrnice proslavlat fešte, pa katere edina skrb je a una krema za 220 eur prot gubam res deluje, slučajno je o tem na zadnji obletnici govorila ves večer.

Ja, pizda, eni majo vse, da imamo drugi nič. Da se izravna, naša Katka žre teletino, jaz zelje, pol pa statistični urad pravi, da jemo v SLO segedin. Fak of.

Anonimno 10037, 15.04.2025 ob 23:50

ma ni šans, da so vsi ti ljudje na koki … sploh za Zrneca ti niti pod razno ne verjamem …

Sem lepo napisala, da je Zrnec BIL na koki. MALO ČASA, mogoče par mesecev. Bizovičar je bil ORNG ORNG ORNG navlečen, dobesedno kokainski đanks, sploh ko ga je zapustila Časova.

N.Simšič je s pomočjo ‘kokainske diete’ odvrgel 50 plus kil maščevja, ker koka pač ubija apetit. Aja pa vlekel ga je z NEŽO BUH, OK? ZATO IMA NEŽA BUH NONSTOP FILERJE. KER KO ZAUGAŠ KOKO SI VIDET IZPIT, POSEBEJ OKOLI NOSU. NEŽA BUH AKA NEISHA JE ŠE VEDNO NA KOKI IN ZATO GRE VSAK MESECE NA POLNILA ,da ne izgubi okroglosti v licih.

Pa a nimate res pojma o pojmu, da vas mora ena ex-kokainistka poučevat???

Vse drži, kar sem napisala. Žal ali pač, lej na to nimamo vpliva, kokain je začel masovno prihajat v Slovenijo l. 2002 ko sem jaz imela 30 let in to smo ga tud v službi vlekli kdaj skupaj, pa na službenih zabavah.

Zakaj tako inkriminiraš kokain?

A ti ni jasno, da brez dilerjev tudi krimiči in DEA ne bi mel NOBENEGA DELA????? Ja, mnogo bolje bi bilo legalizirat, sploh za uporabnike, da bi bil popoln nadzor čistosti, register uporabnikov in zlasti zato, ker je ta droga zaradi črnega trga noro draga, pa zato, ker folk, ki nima dostopa do VIP koke, crkuje kot podagne na cestah od namešanih strupov in pizdarij…. ampak potem narkokarteli ne bi imeli milijardnih dobičkov in copsi, popoti usrani ne bi imeli nobenega dela razen z vlomi v avte, prekoračenjem hitrosti in nasiljem. Fakof no. A mram jaz bit tvoja enciklopedija splošnega znanja? Sam mal gugli, pa ti bo jasno takoj.

Proim, pritoži se tudi vsem založbam, ki so kdaj izdale katerokoli od Freudovih del, KAJTI SIGMUND FREUD JE ČISTO VSA SVOJA TEMELJNA DELA o psihologiji in psihiatriji NAPISAL do daske namotan NA KOKAINU. NA DUNAJU JE bil čisti kokain, ki si ga danes nihče niti predstavljat ne more, to te izstreli ko raketa v vesolje in plavaš v orbiti nabliskan od idej, no v njegovem času je bila dostopna V VSAKI LEKARNI, ena unča je malo čez 28 gramov, stala je, bi rekla ‘čez palec’ V ZDAJŠNJI VREDNOSTI 4 DO 5 EUR, FREUD JE POVPREČNO PORABIL DVE UNČI NA TEDEN!!!!!

ZAKAJ PA MISLIŠ, DA JE UMRL ZA RAKOM POŽIRALNIKA????

Čisto slučajno o tej peklenski drogi vem VSE, tudi o vseh največjih umih s konca 19. in začetka 20. stoletja, ki so se uvrstili med genije tedanjega časa – a tudi zaradi kokaina – ta je bil njihovo pogosnko gorivo, njihov bencin za možgane! – in tudi v pijačo COCA-COLA SE JE kokaina DODAJALO V VELIKIH KOLIČINAH cca. pol grama minimalno na steklenico.

DANES BI BIL ZADET OD NJE KO MAJMUN, OD TOD TUDI IME KOKAKOLA, zaradi kokaina.

Kokain so kriminalizirali in ga prepovedali šele konec dvajsetih let prejšnjega stoletja.

Manjkajo ti temelji splošne izobrazbe.

Zdaj grem pa spat. In me ne več jebat v glavo. vem, kdo je juzal in kdo ne, kdo kdaj in koliko in pri katerem dilerju je robo dobival. ne mene ribat, ki imam 20-letno kariero s kokainom za sabo. Ajd, čas je za spanje!

Si zdrava, močna, delovna ? Če si, ne sekiraj se. Nič nisi zgubila. Odkar obstaja internet tudi druzinske vrednote niso več to, kar so bile. Uživaj v tem, kar imaš.

iDesi 🏍iDesi 🏍, 16.04.2025 ob 00:58

Ja, tak je moj primer. Nisem nič dubu, sošolka iz gimnazije pa vse : fotr ji ji je dal pri 20-ih, ko je vidu da iz njenga faksa nč nau, đob v firmi svoji zelo uspešni, da ma punca zdej za pokazat že 23 let delovne dobe jaz pa slabih deset (z narjenim faksom) in pri enaki starosti, to je 44 let. Sam sem dolgo delal na pogodbo, bilo je bolj slabo plačano delo, zato pa nisem imel za sp ali penzijo si plačvat.

Jaz sem zapufan za en mini stanovanje v kerem se komi obrnem, tok da grem komi po kaj v trgovino, na ceno jogurta moram denimo pazit, njej pa je tati v Domžalama kupu bajto za 1 mio eur. Seveda niso niti pomislili da bi kakemu uhogemu revežu po spodobni ceni oddajal njeno ‘samsko’ stanmovanje v hiši staršev, lepo sameva za vnučko ali vnuka.

Zanosila je trota z enim, se skurbala z drugim, zdaj ima enega otroka s prvim drugega z drugim, mama hotel do 37-ega ko sta s ta novim fukačem ki je prišel s Primorske, tuki lepo dobila od njenga atija ‘na ključ’ perverzno bogataško bajto.

Tud njen dedec ni od muh, podedoval od strica (nevem kako vsi dedujejo sam jst nič od mobenga???) eno celo bajto jo našponal v BnB in zdaj še mastno služita s tem od aprila do oktobra v izoli.

Ona medtem lepo štepa svoj izi đobek v Paliska keramika, seveda bog ne dej da bi ona delalal EN SAM vikend vedno ji ati rit odnaša, da gre ona dol v Izolo s svojim Dadičem k njegovim, Srbom sicer, pa jo tašča, namesto da bi jo zajebavala in psihirala kot vse druge ta mlade, po rokah nosi, ji kuha, ne ve, kako bi ta mladi sploh še ustregla. Druge doživljajo od tašč kot se spodobi en sam teror, muke in vunbacanje iz bajte z otroki vred.

Dodatno: ko je njen Dado službo zgubu, je ona en telefon obrnilap pa je ta njen ta drugi tip dubu položaj grafičnega oblikovavca pri Pečečniku. res je da ma srbska seronja dobro izobrazbo, arhitekt, ampak koliko enih sposobnih mladih, ki znajo risat v CAD-u itd. dobi đob za 4 jurje pri pečečniku? No, koliko? Zelo malo, vam povem, ampak njen ati pozna Jocota kenede pa ta mau služi za posrat zdej, ona pa tud dobiva od očija dva spodobna jurja plače za komi kej dela. Pol pa se lah špila fensi familijo na vakancah a ne.

Tej posrani butari Katki se je vse tako lepo sestavilo da buh pomagej. Itak da smo ji vsi fovš…kdo ji pa ne bi bil, prasički izumetničeni , ki ma čas v službi viset na Fejsu pa instagramirat svojo jebeno hepi hepi familijo pa jo vsem v nos metat, da se počutijo sami še dosti večji luzerji zarad te usrane Katke P. , ki hodi k enako sponzoriranim daddy frendicam kao frendicam na razne jadrnice proslavlat fešte, pa katere edina skrb je a una krema za 220 eur prot gubam res deluje, slučajno je o tem na zadnji obletnici govorila ves večer.

Ja, pizda, eni majo vse, da imamo drugi nič. Da se izravna, naša Katka žre teletino, jaz zelje, pol pa statistični urad pravi, da jemo v SLO segedin. Fak of.

Ne, to pa ne piše desi! Če pa slučajno, pa se mu je do konca sfukalo. Če kaj, do zdaj, koliko god sem ga preskocila, ni eno samo njegovo nakladanje bilo napisano s tako prostaško roko!

Kaj je zate sploh “ustvariti”? Če pogledam svoj lajf, je bilo veliko ustvarjanja – ampak sem ne prištevam izobrazbe, hiše, zakona, otrok, financ. To je nekaj, kar se nekatrim pač zgodi, nek potek dogodkov, ki se nekaterim iz takih ali drugačnih razlogov pač ne zgodijo, pa kaj za to! Kar je zame ustvarjanje je to, da delo, ki ga opravljam, ima vpliv na okolico, na potek dogodkov in bo ostalo prisotno še kar dolgo časa, tudi ko mene več ne bo. Ampak večina ljudi niti nima možnosti za kaj takega. Torej, ne obremenjuj se s tem, kar se po nekih nenapisanih pravilih pričakuje od tebe. Ne pusti se etiketirati ampak živi življenje na svoj način, uživaj vsak trenutek in ne zapravljaj časa za nepotrebno samokritiko.

In zakaj bi mogla karkoli ustvarit? Boš nesla s seboj? Ne. No vidiš, torej boli te kurac kaj drugi mislijo in pričakujejo. Tudi ta obsesija s pamži je neumnost.

A ni dosti, da preživiš brez socialne.

New Report

Close