Kako grozno, da prvič rodiš pri 32. letih
Čičaj se pa zrak zajemi da te kje ne infarkt….prvič rodila pri 43ih :). Drugič pri skoraj 46 :). Mislim da počasi prihajam v meno, otroka eden v OŠ, eden še v vrtcu. Kaj točno ima to veze ne vem. Kako to da nimam več redne menstruacije vpliva na moja otroka? Bolje biti v meni ko imaš otroke kot pa biti v puberteti.
Za moške je pa vseeno kdaj imajo otroke? Lahko pri 70ih a ne. Itak se ne rabijo sklanjati in jih dvigniti, se ne rabijo plaziti z njimi po tleh….to je samo za mame. Očetje so tam samo da spermo darujejo očitno v tvojem svetu.
Če zamudiš zamudiš, 27.10.2022 ob 14:44
Ko bo tvoj otrok najstnik, boš ti že skor v meni. A si predstavljate, kakšne težave bodo to?
Razumem, da imaš pri 32. letih drugega, tretjega, … otroka.
Ampak prvega?
Prvega sem rodila pred 25. leti pri 32. letih, najmlajšega pa pri 40. Ne vem, kaj bi lahko bil po tvoje problem.
Imela sem možnost imeti otroka. Že pri 24. po diplomi, na primer. Pa se za to nisem odločila. Ne predstavljam si imeti otroka pri 32. letih ali še kasneje. Moja mati pravi, da saj ga lahko imam tudi pri 42. letih.
Jaz ne vem. Sem skeptična. Z leti sem tudi izbirčna, kar se moških tiče. In verjetno so tudi oni bolj izbirčni.
Seveda da si starejši ko si, bolj si moder, ampak ne vem, če bi se na starost ukvarjala z otroki? Recimo eni grejo pri 58. letih že v penzijo, jaz bi takrat bila še delovno aktivna s 16-letnikom.
In kaj točno je razlika, če je prvi rojen pri 32ih ali tretji rojen pri 32ih? Saj kje piše, da bo tista, ki prvič rodi pri 32ih sploh še imela kakšnega več in una, ki 3. rodi pri 32ih ne bo imela še 4. pri 40ih?
Ljudje se res ukvarjate s takšnimi glupostmi, da glava peče. Sej zato pa smo tam, kjer smo. Folk na ad-jih, odnosi v qrcu, vaši potomci polni predsodkov, itd.
Pollly, 27.10.2022 ob 15:22
Sklepas po sebi?
Res ne vem, kaj se ima en xy za ukvarjat s tem, kdaj ima zenska otroka. Zahojenec (ali zahojenka).
Gre za dejstva, dokazana in podprta s strani stroke. Rodijo ženske tudi stare 40 in več, a z vsakim letom bolj izivaš naravo in možnost anomalij.
je dokazano, 27.10.2022 ob 15:31
Gre za dejstva, dokazana in podprta s strani stroke. Rodijo ženske tudi stare 40 in več, a z vsakim letom bolj izivaš naravo in možnost anomalij.
Biologijo si imel 5 a ne? Z leti se ženski IN MOŠKI genski material slabša. Ampak zelo malo statistično možnosti obstaja za napake pri otroku. Nič dosti večje kot pri 20 letnici. Bolj je problem z pritiskom, sladkorno ipd. za starejše mame. Pa z koleni in križem za starejše očete :).
Vsak ki se odloči za otroka (neglede na leta) bi moral vedeti da obstaja možnost da je kaj narobe z otrokom. Lahko se tudi rodi zdrav in je kaj narobe potem. Če nisi zmožen tega sprejeti drži svoj krmežljavček v hlačah.
biologija, 27.10.2022 ob 15:40
Biologijo si imel 5 a ne? Z leti se ženski IN MOŠKI genski material slabša. Ampak zelo malo statistično možnosti obstaja za napake pri otroku. Nič dosti večje kot pri 20 letnici. Bolj je problem z pritiskom, sladkorno ipd. za starejše mame. Pa z koleni in križem za starejše očete :).
Vsak ki se odloči za otroka (neglede na leta) bi moral vedeti da obstaja možnost da je kaj narobe z otrokom. Lahko se tudi rodi zdrav in je kaj narobe potem. Če nisi zmožen tega sprejeti drži svoj krmežljavček v hlačah.
Stara babura začepi, cel svet ve da si rodila po 30. letu in isto velja za tvojo predhodnico. Nehaj se smešit tu. Sem biolog po poklicu in vem kaj govorim. Eno so dejstva, drugo si pa ti, butthurted mamica, ki ne more sprejeti resnice.
je dokazano, 27.10.2022 ob 16:08
Stara babura začepi, cel svet ve da si rodila po 30. letu in isto velja za tvojo predhodnico. Nehaj se smešit tu. Sem biolog po poklicu in vem kaj govorim. Eno so dejstva, drugo si pa ti, butthurted mamica, ki ne more sprejeti resnice.
Biolog po poklicu
Še sreča da nisi genetik
Ali pa ginekolog. To bi bil poklic zate. Ker si tako hudo inteligenten in podkovan v razvoju nosečnosti. Pa še luliko bi mogoče kdaj od blizu videl