Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako hitro se zaljubite?

Kako hitro se zaljubite?

Zanima me, kako hitro se zaljubite? A se lahko na prvi pogled? A ste sposobne it za 14 dni na pocitnice in se ta cas v nekoga zatrapat? Jaz ne. Pri meni vedno ful traja, da se kej zacne. No way na prvi pogled, najprej ga moram ze dobro poznat, po moznosti vec mesecev, pol pa sele preskoci kaksna iskrica…

Kako pa ve?

Z možem sva skupaj 10 let, 4 poročena. Ljubezen se je razvijala počasi, ma gvišno.

In glej ga zlomka: dobrih pet let nazaj, sem se zaljubila kot strela z jasnega (ni bil to moj sedanji možek ;-)) -> paf, in nisem več vedla ne čigava sem, ne kje sem doma. Je bil tak požar, da nobena voda ni pomagala. Potem pa je ognju zmanjkalo zraku in se je stvar umirila. In je moja lokomotiva šla spet na stare (včasih dolgočasne) tire.

Hja, kaj čmo. To ti je život. Ampak spomini, hmm, ti pa ostanejo…

Že velikokrat sm se zabljubila na prvi pogledat…zadelo me je kot strela z jasnega-bummm….in potem sem norela za temi tipi;največkrat nič iz tega ni ratalo , če pa je že kje kazalo na to da bo sm potem ugotovila da njegova notranjost ni enakoa zunanjosti…
se mi je pa tudi že zgodilo, da sm pač spoznala tipa in postala sva prijatelja..čeprav mi na prvi pogled ni bil všeč, sm se čez nekaj časa začela zaljubljati vanj in tudi zunanjost me ni več odbijala…

Moj sklep: lubezn na prvi pogled obstaja, ta te čisto obnori, ampak pomoje se ne obnesejo…saj pri meni ne:(

Jaz mama tud podobne izkušnje kot tinchyyyyž. Z leti pa tidto hitro zaljubljanje mal mine, ker začneš mal drugače gledati na tipčke. Vsaj jaz.

Pa mnogo ljubezni!

Potrebujem dve leti obleganja in potem mi uspe.

Zaljubiš se lahko takoj ko vidiš da sta preblizno enaki .
Ko fant punco vpraša za ples se punca malo ugleduje fanta .
Če gresta oba na ples se zgovarjata v prijateljih , domačih in šoli .
Ko fant punco na plesu poljubi na lice se punca začenja fantu smejati .
Vendar če se resno poljubita oba hkrati postaneta zaljubljena .

Sploh se ne.

O tem sem že pisal. Zaljubljajo se otroci, “odrasli” brez izkušenj, brez lifa. Ne pravijo zastonj, prvo/prvega nikoli ne pozabiš.

Predpogoj za zaljubljanje v odrasli dobi je, da si to dovoliš in želiš. Je pa sigurno drugačno kot pri 13-ih letih.

Tako je.

Odvisno. Včasih zelo hitro, včasih skozi mesece druženja.

Opažam pa, da se razočaranim in prestrašenim ljudem pogosto dogaja, da se zaljubijo v občutek, da so nekomu všeč, nato gradijo svoje lastne predstave o tem človeku, ko se iluzija razblini, so pa seveda (spet) razočarani in nezaupljivi… Ravno te dni s prijateljico predelujeva njene zablode, zato sem se spomnila na to…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

V madosti sem verjela v ljubezen na prvi pogled 🙂 Zdaj se pa ne zaljubljam in verjamem v to,da ljubis samo enkrat v zivljenju.

Tu gre preprosto za zablodo (zmedo) oziroma prepričanje, da je zaljubljenost enako ljubezen. Eni še po več zvezah (zaljubljanjih) verjamejo, da ko metuljčki minejo, da je konec ljubezni in da je treba partnerja menjat, ker očitno že ni pravi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Eh, ponavaljaš se k stara plošča…

Tu gre preprosto za zablodo (zmedo) oziroma prepričanje, da je zaljubljenost enako ljubezen. Eni še po več zvezah (zaljubljanjih) verjamejo, da ko metuljčki minejo, da je konec ljubezni in da je treba partnerja menjat, ker očitno že ni pravi.[/quote]
Biti zaljubljen in ljubiti absolutno ni eno in isto.Zaljubljena oseba nima realne slike o drugi in ni zmozna “videti” vsega,zato se pokaze,ce gre za pravo ljubezen,ko tisti metuljcki minejo.Ko ljubis sprejemas osebo v celoti.Tisti,ki jo ne zmorejo potem ne ljubijo..
Je pa Senza pisala o necem drugem,kar se je tudi meni zgodilo in sem morala s sabo raspucat dolocene stvari.Hja smo si razlicni in je pravzaprav po eni strani tako tudi prav 🙂

Nekako mi je jasno, da je ljubzen stvar odločitve, ki nastane takrat ko tisti “rožnati špegli” začnejo spuščati skozi tudi napake osebe v katero smo zaljubljeni. Ni mi pa jasno, da se lahko samo enkrat odločiš, da boš ljubil(a).
Torej je vsak naslednji poizkus zgolj preračunljivost? Potem je vsaj fer, da je takšna oseba sam(a) in ljubi samo sebe. 🙂

Ricchi e Poveri – Sara Perche Ti Amo

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Nekako mi je jasno, da je ljubzen stvar odločitve, ki nastane takrat ko tisti “rožnati špegli” začnejo spuščati skozi tudi napake osebe v katero smo zaljubljeni. Ni mi pa jasno, da se lahko samo enkrat odločiš, da boš ljubil(a).
Torej je vsak naslednji poizkus zgolj preračunljivost? Potem je vsaj fer, da je takšna oseba sam(a) in ljubi samo sebe. 🙂

Ricchi e Poveri – Sara Perche Ti Amo[/quote]
Sodec po tem kar jaz vidim in slisim, je precej pogosto, ce ne kar obicajno, da se starejsi in v ljubezni izkusenejsi, tudi kdaj resneje opeceni, dosti manj zaljubljajo in predvsem preracunljivo “ljubijo”. Velja tako za tiste, ki v vezo sele vztopajo, kot za tiste, ki v niti ne tako idealnih zakonih, kar gotovo za vecino volja, vztrajajo in vztrajajo. So si preracunali, da jim je tako se najbolje. Da ne? 🙂

Ze res, da je lepo ljubiti brez zavor, se cisto prepustiti, in tvegati prav vse kar si in imas brez vsake rezerviranosti. Ni pa to nujno tudi pametno. 🙂 Logicno pa, da to lazje razume npr. tisti, ki mu je bivsa, ki v zakon ni nic financno prispevala, ob razvezi ze kdaj pobrala vecino ustvarjenega. Pac, odvisno od zakonodaje drzave v kateri poteka locitev. Po drugi strani pa je vecina zakonov dosti bolj uravnotezenih, z relativno primerljivimi vlozki, kjer si v primeru morebitne locitve nobena stran ne more obetati kaksne izrazite koristi. Ali izgube. No, vsaj v Sloveniji ne, ker zakonodaja se ni tako izrazito naklonjena zenski, kot npr v kaksni skrajno liberalni “drzavi” kot je npr. Kalifornija.

Pravzaprav ne vem zakaj tak odpor do besede preracunljivost. Saj gre v bistvu le za prevlado razmisljanja zgornje nad spodnjo glavo.
Sploh zrelim zenskam je to se posebno blizu, saj spodnje glave sploh nimajo. 😀

Ricchi e Poveri – Sara Perche Ti Amo[/quote]
Sodec po tem kar jaz vidim in slisim, je precej pogosto, ce ne kar obicajno, da se starejsi in v ljubezni izkusenejsi, tudi kdaj resneje opeceni, dosti manj zaljubljajo in predvsem preracunljivo “ljubijo”. Velja tako za tiste, ki v vezo sele vztopajo, kot za tiste, ki v niti ne tako idealnih zakonih, kar gotovo za vecino volja, vztrajajo in vztrajajo. So si preracunali, da jim je tako se najbolje. Da ne? 🙂

Ze res, da je lepo ljubiti brez zavor, se cisto prepustiti, in tvegati prav vse kar si in imas brez vsake rezerviranosti. Ni pa to nujno tudi pametno. 🙂 Logicno pa, da to lazje razume npr. tisti, ki mu je bivsa, ki v zakon ni nic financno prispevala, ob razvezi ze kdaj pobrala vecino ustvarjenega. Pac, odvisno od zakonodaje drzave v kateri poteka locitev. Po drugi strani pa je vecina zakonov dosti bolj uravnotezenih, z relativno primerljivimi vlozki, kjer si v primeru morebitne locitve nobena stran ne more obetati kaksne izrazite koristi. Ali izgube. No, vsaj v Sloveniji ne, ker zakonodaja se ni tako izrazito naklonjena zenski, kot npr v kaksni skrajno liberalni “drzavi” kot je npr. Kalifornija.

Pravzaprav ne vem zakaj tak odpor do besede preracunljivost. Saj gre v bistvu le za prevlado razmisljanja zgornje nad spodnjo glavo.
Sploh zrelim zenskam je to se posebno blizu, saj spodnje glave sploh nimajo. :D[/quote]

@Watamaro

Sem sama in bo tako ostalo.
@DX
Mamo mamo tudi spodnjo glavo zrele zenske 😉 gre za to,da ne potrebujem materialne varnosti,imam ogromno druzbe,zanimivo in zahtevno sluzbo tako da partnerja pravzaprav ne potrebujem kar pa ne pomeni,da nimam spolnega zivljenja 😉

Ah te ženske zaobljube … .-))

Zarečenega kruha se največ poje (klik)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Kako hitro se zaljubite?

Do sedaj mi je uspelo le 2 x.

Ah te ženske zaobljube … .-))

Zarečenega kruha se največ poje (klik)[/quote]
Nismo vse iste:))
S spodnjim se sicer strinjam ampak sebe pa tut poznam 🙂
btw,kaj pomeni tvoj avatar? scorpion?

Se strinjam z Watamarom. Ženske zaobljube so vredne pol ku*ca.

Sem samska in povsem zadovoljna sama s sabo.

Naslednji dan se joka, ker pogreša bivšega.

Tretji dan si poišče drugega.

Konča z njim, vsi deci smo prasci.

Samozavest se ji povrne in je zadovoljna kot samska, pravi da deca ne rabi.

Začaran krog.

Also. Jaz nisem taka kot ostale. Pa spolno življenje imam porihtano.

Kolikokrat že slišano.

Vse ste nekaj posebnega. Vsaka je preprosta, nobena ni vzvišena, nesramna, preračunljiva prasica. Do tistih 5 % moške populacije, ki vas privlačijo. Overall pa še vedno bad person.

Sej bo bol kulturnez kr daj vn iz sebe pa magar na anonimnem forumu..najlazje je posplosevat in se smilit samem sebi..sej si tam prilimal neki v zvezi z lifeom,pa se mal preberi…ves jeza je eno med najbolj destruktivnimi custvi,posledice pa cutis ti..in ja prava mera egoizma mora obstajat…
Ma ne bom tuki pametovala k nima smisla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close