Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako imate urejno predsobo – garderobo

Kako imate urejno predsobo – garderobo

Načrtujem ureditev predprostora – garderobe in potrebujem pomoč.

Kako imate urejen prostor, kjer se sezuvate in obešate vrhnja oblačila.

Koliko imate pohištva, kakšno je … omare, obešalniki, predali, police, klop, stol …

A tam hranite vse čevlje in jakne ali samo tiste, ki jih trenutno uporabljate, ali vse … Kje imate preostale jakne, čevlje, škornje.

Hvala.

Mi imamo hišo in kar precej prostora. Zraven vhoda imamo še eno manjšo sobico, ki jo uporabljamo kot garderobo za goste – tu odložimo plašče, torbice, čevlje… gostov in tukaj imamo tudi v predalih zložene copate za goste. Tako imamo v predprostoru samo klopco, na katero lahko gostje sedejo tačas, ko se preobuvajo.

Za svoje čevlje imamo v spodnjem predprostoru (kamor se pride iz garaže) police in omare, pa tudi omaro za plašče, bunde, jakne…

Naša predsoba je za blokoska stanovanja kar velika. V njej je trodelna omara do stropa, kjer so spravljeni plašči, jakne, bunde, smučarska garderoba, šali, kape, rokavice, nahrbtniki, moje torbice… pa še kaj.
Zraven je nižja dvodelna omarica s policami za sezonske čevlje, copate za goste…
Na drugi strani je kak meter in pol široka garderobna stena s kljukami za obešanje.
Pogrešam eno klopco, na katero lahko sedeš, ko se preobuvaš, prostor sicer je, ampak ker pozimi včasih v predosbi sušim perilo na stojalu, bi bila ta klopca v napoto…

ob vstopu v hišo imamo večjo klopico namenjeno sedenju pri preobuvanju. Takoj ob vhodu imamo garderobno sobico, dolgo 3,2 m in široko 2,5 m. Ob stenah so garderobne omare do stropa, razen 1 del, kjer je klop, kjer je spodaj omarica, nad njo obešalniki. Omare imajo prostor za obešalnike in police za čevlje ter nekaj predalov, kamor odlagamo rokavice, šale,…
Prostora dovolj. Imamo pa 4 otroke in nekaj takega pač nujno potrebujemo.

Mi imamo slabo načrtovan predprostor. Vhodna vrata in ozek hodnik, to je vse. Imamo stolček (manjšo klopco) s predalčkom, nato imamo omarico za čevlje (odpre se na ventus in ima za 2 vrsti čevljev v vsakem razdelku), tukaj hranimo sezonske čevlje, nato imamo dvokrilno omaro za plašče, jakne, torbice. Na srečo imamo poleg hodnika tudi manjšo sobico, rumplkamro, v katero spravimo čevlje, ki se ne nosijo. Jakne in plašče spomladi pospravimo v garderobne omare.

Komaj čakam, da mi kapne nekaj denarja, da si pred ta predprostor prizidam verando. Bolj kot malo prostora me moti to, da vpadeš direktno izpod dežja v hodnik in mi gre na živce, da ob deževnem obdobju stražim pri vratih z mokro krpo.

Res pa, že zaradi tega, ker sem vsa živčna od potacanih tal in to moji domači vejo, vsi zgledno skrbimo za to, da je vsaj predsoba vedno pospravljena. Pri nas torej ni nagnetenih čevljev in copat po tleh, tudi ni jaken in plaščev, ki bi viseli en čez drugega po raznih obešalnikih, pač pa so vsi na svojem kaveljcu oz. obešalniku v dvokrilni omari.

Imamo pa Gorenje Six program, toliko za ilustracijo. Ni veliko, ampak če skrbiš, da je več ali manj sezonsko, gre čisto lepo.

v veliki predsobi imam postavljen večji stol, ikeino rdečo komodo, ikeni regali za čevlje in en prostostoječ obešalnik,
v predsobi na komodi vedno gori luč, predsoba je vedno pospravljena, saj je tu prvi stik z našim domom, stene so pobarvane z belo barvo

New Report

Close