kako in s čim delate palačinke?
Maso naredim: 1/2 mleka in 1/2 radenske (so krke kot puhek …). Namažeš pa jih lahko tudi z mletim mesom, ki ga prej prepražiš, dodaš malo pora, … ko je ohlajeno še kislo smetano, nariban sir. Vse skupaj naložim v jena posodo, jih namažem s kislo smetano, da se popečejo, na koncu dodam sir … ali pa enak zelenjavni namaz, kot na zelenjavne lasangne (grah, korenje, koruza, nariban sir … in spet v pečico.)
Pri nas gredo samo sladke variante…
Meni pa so trenutno zelo dobre namazane s skuto, v rumu namočenimi rozinami in malenkost agavinega sirupa za posladkat. Pojem dve in sem sita. Namazanih z nutelo pa lahko zmažem N, pa bi še kar nekaj jedla…
Naša tavelika ima rada namazane z nutelo in čez položenimi kolutki banane. Se tudi naješ…
Ali pa samo pokapane z limono in posute s sladkorjem… to smo jedli doma…
Pa klasika orehi, sladka smetana, kakav…
Natassa
Gobove so tudi dobre, stenstaš gobice in nato ta nadev v palačinke in te v pekač in čez namažeš s kislo smetanco in pečeš,mmmm, lačna sem!
Ali pa špinačni nadev, ali pa mleto meso, ali pa mešani siri kar tako položeni, ma ej, vse lahko nafilaš, kar ti paše in je po vašem okusu!
Sladko pa jaz prisegam na palačinke, ki so že same po sebi sladke, ker naredim tako maso, vanilij sladkor, mal limonine lupinice, malo cimeta, mal rumčka in ostalo kar mora biti… in jih nato sam zvijem in jemo..mmmmm.