Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako in s čim delate palačinke?

kako in s čim delate palačinke?

Zanima me, če ima kdo kak “poseben” recept za pripravo palačink. Pa ne recimo standardnih z marmelado ali nutello.

Dobro kosilo: v palačinko dam sir pa malo šunke, prepognem, še malo popečem . Njami. :)))Zraven pa še skleda solate.

s skuto in v pekač pa čez jajc in kislo smetano pa v ror popect

pa z orehu tud sam še nismo jedl

k pr nas več kot za nutello nočjo slišat

Na prehrani imajo napisan recept palačinke z refoškom. Pridejo lepe rdeče.

Maso naredim: 1/2 mleka in 1/2 radenske (so krke kot puhek …). Namažeš pa jih lahko tudi z mletim mesom, ki ga prej prepražiš, dodaš malo pora, … ko je ohlajeno še kislo smetano, nariban sir. Vse skupaj naložim v jena posodo, jih namažem s kislo smetano, da se popečejo, na koncu dodam sir … ali pa enak zelenjavni namaz, kot na zelenjavne lasangne (grah, korenje, koruza, nariban sir … in spet v pečico.)

A foruma PREHRANA nisi našla?

kok si pa ti huda :)) a foruma psihične težave nisi našla? :)) sori nisem si mogla pomagat

Sladko različico jih imam jaz najraje z medom in orehi (mletimi ali nasekljanimi). Slane so odlične v goveji juhi namesto rezancev, pa variante a la caneloni.

mami

Pri nas gredo samo sladke variante…

Meni pa so trenutno zelo dobre namazane s skuto, v rumu namočenimi rozinami in malenkost agavinega sirupa za posladkat. Pojem dve in sem sita. Namazanih z nutelo pa lahko zmažem N, pa bi še kar nekaj jedla…

Naša tavelika ima rada namazane z nutelo in čez položenimi kolutki banane. Se tudi naješ…

Ali pa samo pokapane z limono in posute s sladkorjem… to smo jedli doma…

Pa klasika orehi, sladka smetana, kakav…

Natassa

sliši se čudno ampak izpade fanj: švarcvaldske palačinke – tj. nutela+višnjeva marmelada+cimet

Gobove so tudi dobre, stenstaš gobice in nato ta nadev v palačinke in te v pekač in čez namažeš s kislo smetanco in pečeš,mmmm, lačna sem!

Ali pa špinačni nadev, ali pa mleto meso, ali pa mešani siri kar tako položeni, ma ej, vse lahko nafilaš, kar ti paše in je po vašem okusu!

Sladko pa jaz prisegam na palačinke, ki so že same po sebi sladke, ker naredim tako maso, vanilij sladkor, mal limonine lupinice, malo cimeta, mal rumčka in ostalo kar mora biti… in jih nato sam zvijem in jemo..mmmmm.

New Report

Close