Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako instalirati DVD na laptopu?***

Kako instalirati DVD na laptopu?***

Na laptopu Compaq imam tudi možnost poslušanja CD, uporaba floppyja, kamere in priklop tudi digitalnega fotoaparata, no vsega nisem še pogruntala, ima pa tudi možnost uporabe DVD. Z vsem ostalim nimam problemov, razen DVD. Prinesla sem jih tudi nekaj iz ZDA, pa mi vedno izpiše error. Skoraj “zalaufa” potem pa nič!
Nekaj sem v navodilih prebrala, da je to zaradi menjave celine in da je možno 5 menjav, pač zaradi zaščite pred pirati. Se pravi, da moram nekako instalirat DVD za Evropo. Kako naj to storim?
Hvala!

Hollywood je pametno (zase seveda) pogruntal regijsko zaščito za DVDje in
svet razdelil na 5 regij. Zarad tega, da ne bi mi filme(DVDje) gledal še preden
pridejo k nam u kino.
Amerika je v 1. regiji, Evropa pa v 2.

DVD enota je regijsko nezaščitena ko je nova, ko pa pogledaš 5. DVD pa se
zaklene na regijo DVDja ki je trenutno v enoti. Kar pomeni, da sedaj lahko
verjetno gledaš le DVDje regije 1 (ZDA).

Pri večino DVD enot lahko zaščito odstraniš, vendar v največ primerih
moraš to storiti še preden vstaviš 5.DVD, se pravi, preden se ti zapiše
regija v firmware.

Zato je najbolje da pogledaš na stran
http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/
ali
http://www.firmware.fr.st/

tu so popravki za vse možne dvdje.
Vendar pazi, nujno moraš izbrati tistega za twoj firmware, ne samo za model.

Pa še to!!!
Če gre slučajno kaj narobe pri nalaganju firmwara lahko poškoduješ tvojo DVD
enoto, zato res pazljivo ravnaj s tem

A joj to je to much komplicirano, pač vem, da lastnik pred mano ni še nič spreminjal regij. Poskušala sem ostat na regiji 1 in uporabit ameriške DVD-je , ki sem jih prinesla s sabo, pa sam zalaufa in pol izpiše nekaj kot not valid ali pa erorr.
Vseeno hvala, bom poskušala pobrskat po teh straneh, morda mi bo lahko kdo drug to zrihtal.

Mislim, da potem ni nič narobe z regijo, ampak pač z računalom. Formatiraj disk pa si posnemi kakšen Power DVD, pa bo 99,99 % delovalo 🙂

kako se pa to formatira?

Če bi se mi ljubilo pisati… V glavnem ti formatiranje zbriše vse podatke na disku, pa Winse (al pa Pingvina) morš met, da jih pol posnameš. Naj kdo drug opisuje.

Dej ne ga srat s formatiranjem, disk tle nima veze, ampak samo DVD, ali imaš res nastavljeno drugo regijo ali pa ima predvajalnik kake druge probleme (mogoče ga je treba očistiti, mogoče je fizično kaj narobe, lahko je kaj narobe z nastavitvami), je pa to težko takole ugotoviti.
Nikar pa ne formatiraj diska, ker to nima veze!

Aja, kaj pa napaka v registru?

haha ja mogoče je pa štrom prešvoh 🙂

Glavno da jaz še vedno ne morem uporabljat DVD, še vedno: Key exchange for copy protection failed…..error message, skoz mi to meče. Regija je nastavljena na Evropo na Slovenijo. Pismo za pop…..!!!!!! Poskusila sem tudi z našimi DVD-ji, isti @!#$! Pisala sem na compaq tehnical support, pa zaenkrat nisem še dobila odgovora, drugje pa je baje za odgovor vtipkat svojo št. kreditne kartice, te itak nimam.
Dej naj mi kdo še kaj svetuje preden ga zabrišem v zid!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close