Kako iz PCM-EMX vezave do samostojne parice na centrali za internet,tv,IP telefon.Zahtevek nadgradnje?
Pozdravljeni!
Kako začet?
Prvo ,ko sem tale post vidu sem se razveseliu in kanček možnosti rešitve videu za moj problem,ki ga imam z internetom.
No pa naj začnem.
Zanima me kaj,kako naj naredim da pridem do interneta,(če moram tud po pravni poti ,če že moram,da kaj dosežem) s samostojno parico na centrali ,saj sem zdaj vezan na PCM-emx (EMX-vezava-modem – adsL internet imam trenutno-siol) in je nezanesljiu in predrag.Na televiziji reklamirajo za 30 evrou triota jaz pa plačujem za osnovno povezavo 1Mega/0.25M celih 28-29 evrou + 11evrou za telefon telekomou,sepravi 40 evrou na okroglo za 1M/0.25M povezavo.
Na novo smo se preselili v to hišo,kjer pa je že prejšnji lasnik hoteu internet+tv+telefon pa ga ni mogeu dobit in že deset let se ni nič premaknilo da bi ga lahko imeu.Jaz sem nekako seznau da je možno le na EMX vezavo dobit internet in to mije siol tud potem šele ponudiu,ko je človek zaprosiu zanj.Slišau sem ,da po zakonu več nebi smeli nove naročnike dajat na pcm-emx vezavo.Tud takšne pogodbe ali ponudbe nisem zaslediu na siolovi strani da ti ponudijo kot je imam jaz trenutno.
Kako je zdej s tem,če bi odjaviu telefon in internet in nanovo naročiu univerzalno storiteu s tem da je možno imet trio paket naprimer pri siolu.Sam bi plačau cca 90 evrou za nou priklop ampak super ,če bi imeu pol parico na centrali samostojno.
Kam naj se obrnem,saj proti telekomu sam da napišem prošnjo da me dajo na samostojno parico bi biu odgovor zavrnjen kot pravijo.Prej sose zgovarjali počakajte na dograditeu centrale in zdej ko je dograditeu bila imajo še vedno iste odgovore,da ni možne parice na centrali(siolova-telekomova poslovna praksa),kar pa ni res saj je bila dobro leto dograjena in točno tale mojster ,ki nam je vklopiu internet siol doma je iz mojega kraja in sva se dobila na kavi in mije povedau sam da to res ni res, saj paric je na centrali ampak da je nedajo,da bi blo verjetno treba par metrou potegnit bakrenega kabla do vozlišča in potem bi moralo bit vse urejeno.Mogoče pa imam svojo parico in je še eden obešen na mojo ali obratno.Vem ,da sosed ima amis 4Mega linijo,drugi pa zraven triota.Sosedje imajo vsi(10Metroo stran)triota.Od kdaj sem jaz manj vreden človek kot moji sosedje,diskriminiziran in zato mi kateri smo na PCM-EMX vezavi imamo dražje račune kot piše v pogodbi(kije neponujajo na intertnetni strani).Če pokličeš na siol vprašaš zakaj imam jaz dražje položnice za osnovni net kot piše na vaši strani pa ti rečejo ,joj vi ste na PCM-EMX vezavi in je tale vezava nekoliko dražja a veste.Aja od kdaj ,zakaj? kako?Absurd. + priklopnina modema je 30 evrou,kjer nisem še od nebenega zaslediu da je priklop plačau za internet.
Živim v res ne preveč velkem kraju ampak sem v sredini mesta Metlika- (v samem “centru” mesta) pa nemorem imet nič sosedi pa ja.
Nerečem boljše ,da sm tud na dvojčku emx -u kot pa res nič,ampak nemorem več s takim internetom nitinormalno odpirat strani,saj včasih za email rabim cca 10minut da ga odprem,pa je vse vredu z računalnikom.
Lepo vas prosim ,da mi pomagate kaj naj naredim ,kam naj grem komu se obrnit?
Tud sam bi plačau ali prispevau za teh par metrou kabla če bi blo treba ampak nočejo sploh slišat nič o tem.Ali se lahko na ta način ,da odklopim telefonski priključek in nato nanovo zaprosim rešim pcm vezave in zahtevam univerzalno storiteu s pogojem trio paket.Ali me lahko vseeno pretentajo,da ni možno it iz emx-a.Sam sem trenutno nezaposlen ampak bi nekako zbrau 90 evrou ,da bi nanovo oddau storiteu za univerzalno priključiteu telefona.
Rad bi samo:
-telefonski priključek-univerzalna storiteu
-samostojno parico na centrali z malo močnejšim internetom in seveda trio paket.(siol)
-prehod iz PCM-EMX na svojo parico-port
Verjetno sem vse skup malo zakomplicirano napisau za razumet,ampak upam da boste me nekako razumeli, izbrali iz tega kaj sem vam napisau.
Lepo vas pozdravljam in že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor
S spoštovanjem
Lp
Bojim se, da ste v tej zadevi prepuščeni na milost in nemilost operaterju – izvajalcu univerzalne storitve. Trenutno namreč nabor t.i. univerzalne storitve v Sloveniji ne vključuje širokopasovnega dostopa, kaj šele širokopasovni dostop določene hitrosti. Glede na to vam niso dolžni zagotoviti samostojne krajevne zanke (parice), in so prošnje verjetno najboljša strategija.
Ne glede na to je smiselno, da se obrnete tudi na uporabniško pomoč na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije (APEK), imajo za ta namen odprto brezplačno številko. Tam obravnavajo veliko podobnih primerov in vam bodo morda lahko dodatno svetovali.
Naslednja opcija je preveriti morebitne infrastrukturne alternative, denimo dostop do kabelskega omrežja, mobilni dostop ipd. Pri slednjem je seveda na mestu opozorilo, da nima nikakršne minimalne garantirane hitrosti.
Obstaja možnost da se na internet povežte preko brezžične wlan povezave.
Lahko se povežete npr. preko kakšnega soseda: Z npr. zunanjo wlan oddajno/sprejemno enoto. Potrebovali bi 2 enoti eno za oddajanje, drugo za sprejemanje.
Vsake tolk časa pogledam na to stran…in super šeen odgovor.
Wifi:
-Ja, bi jaz to še vse nekako kupu opremo,ampak kaj ko se nezastopim v wifi sploh.Potrebovau bi dve enoti praviš.pa to sta enaki enoti ali drugačni kot na linku?
Seedboxse kakšne zaenkrat še negre pri meni.
Zanima me malo bolj,čeje možno opisat postopek kako bi sej jaz tega lotiu.Jaz žau res nimam pojma o brezžičnih povezavah,razen adapterih tistih usb modemi,ki primejo nezakljenjen signal in sprejemaš po domače povedano kradeš internet sosedu.Jedino to sm probu ni delovalo in instant-(to pa nočem ni pogojeu,ki 10kbs je pa 0).Usb modem ,da bi imeu od sosedou mi najde ampak vse zakljenjeno.Instant lovi ampak katasrofa od hitrosti in povezovanje na net.
Če se da malo razložit kako naj nardim postopek v mojem primeru,če ima sosed amis(utp kabel priključen na modem s samostojno parico oddaljen od mene 10-15metrou).Ali glih moram se povezat s sosedom ali je kakšna varjanta,da mam internet čist svoj wifi.Kolk bi me vse skup stalo tale wifi varjante??Ker že res o tem razmišljam vsak dan več,ker več nemorem bit na tem pcm emx 40 evrski internet za 1 mega.Ker to je pa obiranje in arogantni odnos do nas,posebej če imajo vsi okrog tebe trio za 30-35evrou.
-Razlaga korak po korak bi blo še najbolj.:)
(Ali ima kdo izkušnje z Total TV in njihovim internetom kako deluje in ali so dejansko v praksi takšne hitrosti kot jih obljubljajo ali je z internetom isto kot pri instant ki ima reklamo 7,2M prenosa v resnici pa pri meni 0,10M.)
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.