Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kako izdati pravljico

kako izdati pravljico

Sama sem napisala nekaj pravljic.Zanima me kako in kje jih lahko izdam.Zanima me tudi koliko stroškov bi to naneslo.Kako poteka izdaja v samozaložbi in kako preko založbe.Na katere založbe naj se obrnem?Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

O založništvu ne vem nič, samo o stroških tiska. Ko imaš zbirko urejeno, jo daš oblikovalcu, se dogovoriš za format knjige in obliko in potem dobiš podatke, ki jih posreduješ tiskarni, da ti izračunajo ceno tiska. Potrebuješ pa : format, (n.pr. 16 x 22 cm, si zmišljujem) obseg (64 strani) tisk ( ovitek 4 barvni, vložek 1/1 ) vrsta papirja, način vezave ( ali brošura ali knjiga), naklada. Za tisk knjige lahko plačaš tudi čez milijon, sploh če imaš v njej barvne ilustracije in če je debela knjiga. Lahko pa je tanjša, znotraj ČB, vezana z žico, kot zvezek, lahko stane tudi desetkrat manj.
V samozaložbi pomeni, da boš to plačala sama. Kaj če bi vprašala kar v Mladinski knjigi – založbi?

tud jaz sem nekaj podobnega slišala.Ravno včeraj sem govorila s prijateljico in ima enga znanca ,ki dela v eni založbi.Verjetno se bom morala obrniti kar na založbo.Hvla za odgovor.

New Report

Close