Kako izgleda varčevalni račun
Varčevalni stane 50€ (sicer ti pa teh 50€ potem vrnejo ko račun zapreš – lisjaki pač!). Ko denar nakažeš na varčevalni račun ga 1 teden ne moreš dvigniti po tem času ti leži na varčevalnem in ga lahko dvigneš kdaj želiš! Obresti so pa mislim da okoli 0.6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Kar je vsekakor več kot na osebnem računu + denar ti je tudi ves čas na razpolago.
Čisto odvisno, kakšni so tvoji nameni, potrebe…
Varčevalni račun ne stane nič, edino določen znesek moraš vedno pustiti gor, mislim, da je res okrog 50 eur, kar ni nič narobe, glede na to, da bi rada varčevala. Res je tudi, da določen čas položenega denarja ne moreš dvigniti, nekje 1 teden, drugje 1 mesec od dneva pologa… Najbolj pa je tudi res, da so se v preteklosti varčevalni računi splačali, ker so bili dobro obrestovani, danes pa ni več tako, obresti so le malo višje od tistih z osebnega računa. Lahko pa denar kadarkoli dvigneš, če ga potrebuješ (razen tisti določen čas od pologa).
Če imaš namen določen znesek res namen dati za določen čas popolnoma stran, se (malo) bolj splačajo različni depoziti, ampak so tudi ti ne prav dobro obrestovani. Ampak v tem primeru imaš malo več obresti, denarja pa se ta čas ne moreš dotakniti oziroma moraš nekaj plačati, če želiš vezavo prekiniti. Tebe menda najbolj zanimajo mesečni pologi. Priporočam ti, da greš na stran banke in vse pregledaš. Preglej tudi druge banke, vsaj za info.
Jaz sem tudi delala tako, dokler mi ni zagustilo in sem 1 mesec zamudila ((ni šel trajnik skozi) in so mi udarili take penale, da bi bilo bolje, če bi imela denar doma v šunfu! Prasci SKB-jevski! Tako ti kradejo TVOJ denar. Nikoli več varčevalnega računa, predvsem pa ne na trajnik! Moja dobra volja, da dajem na stran, potem pa ti trgajo 20 evrov, če nimaš. Pa si ti tisti, ki nisi dobil denarja, ne oni!
Pogoji za vačrevalni račun so odvisni od banke do banke, tako da je najbolje pogledat ponudbe posamezne banke. Sama imam odprt vačevalni račun pri Delovski hranilnici, in mi ni potrebno imeti nobenega evra gor. Služi mi predvsem pri vezavi depozitov, da mi po izteku denar nakažejo na vačevalni račun (transakcijski račun imam pri drugi banki).
LP