Kako izvest …?
Z mojim živima skupaj. Kako ste izvedli dan poroke. Saj sedaj že pet let ne živim več na domu staršev pa menim, da odpade, da bi šla od doma pa da bi morala bit šranga in vse to.
Kako ste naredilli tisti, ki imate izkušnje. Sta prespala oba v isti hiši pa se je pač ženin šel oblačit k kakemu prijatelju oz. sorodniku pa je potem prišel po vas ali kako? Nimam predstave.
Hvala za pomoč.
midva že sedaj živiva skupaj že 3 leta do poroke jih bova pa še kar nekaj več in mi na pamet ne pade da bi šla za eno noč k staršem, niti v sanjah. zrihtala se bova pri sebi doma in tako tudi odšla do poroke, svatje bodo pa na kraju poroke počakali. nobene šrange, nobenega prihoda pome nebo, ker se mi zdi čisto brezveze
Se strinjam. Kaj bi se nekaj pretvarjala. To je stara slovenska tradicija, ki je takrat imela nek pomen, danes pa ne več, ker večina parov pred poroko že živi skupaj, zato ni nobene potrebe, da nevesto ženin odpelje iz njenega primarnega doma. Razen če nevesta še vedno živi pri starših, seveda.
Poleg tega pa je šranga lahko tudi zelo draga zadeva. Jaz osebno bi si namesto te kvazi ceremonije privoščila en teden več poročnega potovanja. 😉
Živjo,
zanimive in uporabne komentarje si dobila že zgoraj. Resnično, če živita skupaj v svojem domu, nima smisla, da se pretvarjata in da je eden od vaju noč pred poroko tako rekoč vržen iz stanovanja…
Imam pa še en predlog, mogoče se ti bo zdel zanimiv.
Če sta se odločila za poroko kje na taki lokaciji, ki združuje civilne poroke in prenočišča, mogoče ti zjutraj vstaneš, se s svojo pričo, sestro, kolegico, mamo, the whole bunch, lepo odpelješ tja, se udomačiš v svojo sobo in se lepo počasi in zabavno pripraviš na poroko. Make-up, frizura, obleka, vsaj kaj od tega poskusiš urediti na lokaciji, zraven pa v dobri ženski družbi popijete še kozarček šampanjca ali aperitiva. 😉
Ko se na lokaciji prikaže še bodoči gospod mož, se pokažeš v vsej svoji lepoti in sijaju npr. s prihodom po stopnicah navzdol ali po kakšni drugi dramatično učinkoviti poti. (Prej si oglej prostore, da najdeš kaj primernega.) Spodaj te pa čaka tvoj ženin in celotna družba.
To zna izpasti prav lepo, posebno in romantično…
lp,
Lenka
Tudi midva sva se poročila po nekajletnem skupnem bivanju in osnovnošolskem otroku. Uredila sva se oba doma. Mož se je oblekel prej, jaz kasneje. Tako, da me tudi ni videl v obleki nič prej kot gostje, ki so se zbrali pri nama. K nama so prišli le ožji sorodniki- starši, bratje, seste in priče ter sestrična, ki mi je pomagala pri oblačenju. Ostali so nas zbrani počakali pred matičnim uradom. Da bi hodil po mene, se mi je zdelo nasmiselno, že zato, ker sva oddaljena 50 km in še poroko sma imela na drugem koncu. Tako,da bi svate prevažala samo sem in tja po Sloveniji. Sicer pa izvedi tako kot je vama všeč in uživajta ob tem dnevu.