kako je na vaše telo vplival Pilates
Ojla!
Jaz hodim na tole vadbo že drugo leto. Počutim se odlično, to bi kar vsak dan vadila:) Kako je Pilates vadba vplivala name?
-Okrepile so se mi mišice, za nekatere kmalu niti vedla nisem;))
-Boljša in lepša drža, čeprav s tem nisem ravno imela problemov…
-Trdnejše mišice v centru telesa, to je trebušne in hrbtne okrog in okrog:)
-Boljše psiho fizično počutje na splošno.
-Mišice postajajo lepo oblikovane:)
Skratka, toplo priporočam, je pa tako, da boš rabla kar nekaj mesecev, da prideš noter, predvsem s pravilnim dihanjem, kajti to je povezano s tem, da se vaje izvajajo pravilno. Ko to steče, je pa super!
Lepo se imej!
Pati
sama sem hodila celo leto dvakrat na teden. meni ni bilo všeč, ker enostavno je zame premirno. Všeč mi je bilo le po intenzivni uri aerobike, ki sem jo nato nadaljevala s pilatesom. Kar pa pravi p&r pa se strinjam z njo, da se okrepi duh in telo! letos ne vztrajam več, ampak sem spet samo pri aerobiki!!
Pri pilatesu je zelo pomembno, kam bos hodila. Saj je najpomembnejse, da delas pravilno. Tiste, ki ne delajo pravilno, jim je zagotovo premirno, saj ne obremenjujejo misic na pravi nacin… Zato se pozanimaj, kje izvajajo vaje strokovno in v manjsih skupinah (sploh zacetniskih), da se lahko vaditelj posveti posamezniku in ga popravlja, dokler sam ne osvoji pravilnih tehnik…