Kako je pa iDesi
annoying! Pa tok pameten za vse…
Opažam da, 06.04.2025 ob 15:39
iDesi
…razen za sebe. Jak motorist je to,res, da ima cajt nonstop vsem jadat po monu celo na sončno osboto in nedeljo… ne me basat…ta model iDesi z motorjem sigurno nima motorja ker so zdaj VSI motoristi na cestah!
Kero budalo… en zahojen penzjonist z peciklom največ, kaj menite ve?
Pameten pa da se kar kadi ko iz 4 ne samo 2 rorov! Budalo!
Avtor tega prispevka je Kokoši.
Kurjek, spozna se te, čeprav se trudiš z menjavo nickov in stilov pisanja.
Ko ko kok
Cfrazy Frog, veš veliko ljudi se loči. Sigurno je na monu tudi polno ločencev in ločenk. Pa ja, tudi popljuvali po bivših, ampak nihče pa ni tako javno pral usranega perila kot tale Desi. Cele romane in to jasno napisal kdo so njegovi otroci in žena. Ljudi je javno blatil, z imeni in priimki, Zelo grde stvari je pisal o njej. Se ti zdi to normalno? Meni pač ne.
Pa ja, skoraj bi se mi zamislil ob ločitvi, če ne bi pisal teh zadev. Pa sem se spomnila kako je prej v nič dajal samske, poniževal ločenke in podobno. Pa kako se je hvalilsil, da je on nekaj več, ker je poročen in zlival gnojnico po samskih ženskah. Še posebej je bil poniževal do žensk, ki trdimo da ženska mora poskrbeti zase, imeti službo, da ni za zaupat moškemu kar tak na slepo. In kaj se je zgodilo? Čeprav se je hvalil kako sta ona dva super in najboljši par, je sledilo zlivanje gnojnice po njej. Še veliko hujše kot bi kdorkoli prej napovedal.
TIp je upaljen do kraja.
Pa ko pride v temo, se nalepi neki osebi in teži in teži in teži.
Ne dovoli si biti v času in letu n. Minilo je, ne da se spremeniti niti za sekundo, niti za milimeter. Če še tisočkrat premisliš, kako bi sedaj naredil, rekel drugače, se ne spremeni. Danes. Ta trenutek je edini, ki ga kreiraš. Do sebe in do drugih. Če danes ne gre, ostane možnost za jutri. Če odnosi s temi osebami niso mogoči v živo, jim še vedno lahko vsak dan na daljavo zaželiš lep in dober dan, mirno noč in naj jih varuje tvoja očetovska bližina. Nisi nemočen, ne bodi nemočen.
iDesi
crazyfrog, 06.04.2025 ob 16:16
badujka, 06.04.2025 ob 16:10
Leta in leta smo brali cele romane tu kako ima on super zakon in kako njegova Lepooka ne hodi v službo in kako je to prav. Totalno nastrojen proti ženskam, ki smo napisale, da za žensko ni pametno, da nima službe. Da se lahko kaj zalomi. On bil ponižujoč. In seveda poudarjal še naprej kako ima on super zakon, kako sta oh sploh super oba. Sama hvala.
Vmes je seveda napisal tudi kako je neki drugi ženski naredil otroka in jo pustil nosečo, kar pač on ni želel otroka. In je pač ona kriva, da je noseča. On ni nič kriv. Saj pa je samo seksal okrog brez zaščite, s ker nekimi ženskami. Nič kriv.
Potem pa so sledili meseci celih romanov, kjer je zlival svoj žolč po svoji bivši, Lepooki. Bral je svoje usrano perilo na monu in javno izpostavljal svojo ženo in otroke. Ja tudi z imenom in priimkom. Verjetno je to na potem prijavila in ga tožila zaradi tega.
AJa, cele romane je tudi pisal o preživnini in prosil za nasvete kako zmanjšat preživnino. Menda je celo pobegnil iz Nemčij v Slo, da bi rešil ta problem.
Potem so sledili celi romani nasvetov kako je treba na spletu iskati partnerje. Vmes se je hvalil kako se z neko žensko ujame, kako sta par kako vse…
Včasih se mu je spipalo, ker sem odprla temo, da mi niso všeč moški na spoznavnih portalih, ki objavijo v profilko avto. Postal je ponižujoč tako ga je tema prizadela. Sploh, ker je kar nekaj žensk napisalo, da jim tudi ni ok avto v profilki. V glavnem tema ga je totalno zadela. Le zakaj, če je pa en dan prej pisal, da se mu ženske na veliko ponujajo na teh portalih?
Ne vem ali je hodil na terapijo ali je bral psihološke priročnike, ampak posledica tega je, da non stop ponavlja: razumem tvoj pogled, razumem tvoje razmišljanje in podoben drek. Sledi namreč kup neumnosti, ki dokazujejo, da itak nič ne razume.
Hvala za povzetek. Še js, ki sem vse zamudila, sem s ponavljanjem teh zgodbic na tekočem verjetno jih bomo brali leta in leta.
Na forumu mi je to nekako nadležno in na nek način tudi zabavno. V realnosti pa me frustrira. Nekje junija 2023 sem prenehal hodit na sodišče, ker se zadeve niso premaknile z mrtve točke. Zdelo se je, kot da bi se čas ustavil tam… 2018 do 2022. In ko vzamem v roke kak “svež” pravno formalni dokument, čutim enako. Tu, na forumu “zamahnem z roko”. Ko gre zares, pa me grabi obup. Občutek ujetosti v patološki odnos zaradi procesnih zahtev in nemoči premakniti zadevo z mesta, kaj šele h koncu. Precej tesnobno, žalostno in nenazadnje krivično se čuti. Pa debela koža gor ali dol.
Ne vem kako te naj js tolažim, ko pa nimam pojma o teh stvareh. Tesnobno je marsikaj v življenju. Enim nam je partnersko postlano pa se drugje počutimo ujete. Js npr. vizualno delujem kot da je vse super, ampak od op tumorja dalje in dostih nevidnih brazgotin nikol več ne bo enako in 100%. Tut to je tesnobno. Sam js na to pč gledam tk, da morm to novo realo sprejet. Potem kr lažje diham, ko se neham upirat. Tut tvoj primer začasno-kroničn je trenutno tvoja reala, sprejmi to. Potem manj duši. Krivično gor dol.. kr je je navad se. Dovoli si bit žalostn par min v dnevu al pa tednu, potem pa se spravi v red in deluj s tem kr ti je takrat momentalno dano.
badujka, 06.04.2025 ob 16:39
Cfrazy Frog, veš veliko ljudi se loči. Sigurno je na monu tudi polno ločencev in ločenk. Pa ja, tudi popljuvali po bivših, ampak nihče pa ni tako javno pral usranega perila kot tale Desi. Cele romane in to jasno napisal kdo so njegovi otroci in žena. Ljudi je javno blatil, z imeni in priimki, Zelo grde stvari je pisal o njej. Se ti zdi to normalno? Meni pač ne.
Pa ja, skoraj bi se mi zamislil ob ločitvi, če ne bi pisal teh zadev. Pa sem se spomnila kako je prej v nič dajal samske, poniževal ločenke in podobno. Pa kako se je hvalilsil, da je on nekaj več, ker je poročen in zlival gnojnico po samskih ženskah. Še posebej je bil poniževal do žensk, ki trdimo da ženska mora poskrbeti zase, imeti službo, da ni za zaupat moškemu kar tak na slepo. In kaj se je zgodilo? Čeprav se je hvalil kako sta ona dva super in najboljši par, je sledilo zlivanje gnojnice po njej. Še veliko hujše kot bi kdorkoli prej napovedal.
TIp je upaljen do kraja.
Pa ko pride v temo, se nalepi neki osebi in teži in teži in teži.
Če odgovorim na to o blatenju, ne men to ni ok. Kaj je normalno kaj ne pa ne presojam js..
crazyfrog, 06.04.2025 ob 16:47
Ne vem kako te naj js tolažim, ko pa nimam pojma o teh stvareh. Tesnobno je marsikaj v življenju. Enim nam je partnersko postlano pa se drugje počutimo ujete. Js npr. vizualno delujem kot da je vse super, ampak od op tumorja dalje in dostih nevidnih brazgotin nikol več ne bo enako in 100%. Tut to je tesnobno. Sam js na to pč gledam tk, da morm to novo realo sprejet. Potem kr lažje diham, ko se neham upirat. Tut tvoj primer začasno-kroničn je trenutno tvoja reala, sprejmi to. Potem manj duši. Krivično gor dol.. kr je je navad se. Dovoli si bit žalostn par min v dnevu al pa tednu, potem pa se spravi v red in deluj s tem kr ti je takrat momentalno dano.
Hvala. Včasih je dovolj zgolj dopustiti drugemu, da se izrazi.
badujka, 06.04.2025 ob 17:36
Ha,ha, Modri vrag se tudi spomni Lepooke :). Pa ni edini, ki mu je bilo že takrat jasno, da Desi ni nič prida.
Hvalisanje, hvalisanje, hkrati pa poniževanje žensk, na tak prefinjen Desijev način.
Samo hudič je, da Desi se sploh ne spomni Lepooke in njegovih romanov tu gor :). Dedec je dementen.
Še kako se spomnim pisanja o Lepooki. Se pa spomnim precej drugače, kot ti impliciraš. In če pogledava dejansko stanje, to pritrjuje mojim takratnim pisanjem.
Za razliko od binarnih pogledov, sem jaz zagovarjal stališče prilagajanja potrebam obeh z mislijo na varnost v prihodnje. Kar sem tudi prakticiral. In kar se je izkazalo kot prav ravno v primeru ločitve.
Ločitev je sila boleč izziv. Zame (osebno, brez posploševanja) je to pomenilo doživetje enega večjih porazov v življenju. Težko je opisati občutke, ki so me takrat obhajali. Občutek neadekvatnosti z vidika koherentnosti družine. Občutek krivde, ki se je prepletal z občutkom nemoči. Bilo je to breme misli, ali sem res storil vse, kar sem mogel ob zavedanju, da sem na koncu z močmi, da sem izčrpal vse vire, do katerih sem mogel dostopati.
Globoka žalost in otožnost, prežeta z občutkom tesnobe iz pričakovanj scenarija, ki se je potem tudi uresničil. In ob vsej tej bolečini je sobivala tudi ljubezen. Ta pomembna veščina, ki ne dela čudežev, a mi pomaga ostati človeku Človek, tudi kadar sem ranjen.
Ko dva stopita na skupno pit, storita to zato, da bi skupaj zmogla več, kot zmore vsak posamič. In ločitev je zame posledica tega, da odnos tega več ne omogoča, da je nevzdržen zaradi kronične izčrpanosti, brez perspektive, da bi se kdaj uravnotežil. Zato ločitev pomeni olajšanje v tem pogledu, da lahko vsak stopi na svojo pot in si omogoči vsaj toliko kakovosti življenja, kolikor zmore sam.
In, kolikor je meni znano, se je ta odločitev pri nama izkazala za pravo. Kljub nelagodju in bolečini je vsakemu izmed naju uspelo ponovno vzpostaviti kakovostno življenje po lastnih merilih. Kolikor mi je znano, je nekdanja soproga danes v poklicu, ki si ga je želela v mladosti. Uresničuje svoje sanje na način in v tempu, ki ga sama določa.
Zato jaz ne pristajam na insinuacije, ki jih širiš. Dopuščam, da ti ob branju mojih zapisov občutiš vse, kar opisuješ. Je pa hkrati pomembno zavedanje, da vse, kar jaz lahko – hote ali nehote – dosežem pri drugem, je že tam. In zavedanje, da ravno zato, ker so občutki in čustva pigosto posledica prepričanj, ki so že dolgo v nas, ta prepričanja včasih ne odražajo dejanskega stanja. In naši občutki nas ne ženejo vedno v gibanje zaradi trenutne situacije, temveč zaradi vzorcev, ki smo jih razvili davno in so edino, kar poznamo ob soočenju s takšno situacijo. Kar je lahko tudi nefunkcionalno.
Za konec naj sklenem: lahko ti pokažem bolečino, lahko sočutim s teboj, ne morem pa je čutiti namesto tebe. In ne morem, niti ne želim simpatizirati s tvojim vedenjem in ravnanji, kljub zavedanju o tvoji globoki ranjenosti. Vidim ga kot skrajnje neustrezno in neprimerno. Seveda ne morem od tebe zahtevati ali pričakovati spremembe. A za posledice bo odgovornost moral nositi vsak sam. Kazanje s prstom name ne bo izboljšalo tvojega stanja. In ironija je, da ne potrebuješ poslušati mene. Dovolj je, da si vzameš kot orientir mojo nekdanjo soprogo. Ona živi svoje sanje. Pa ti? Živiš svoje sanje ali sanjaš svoje življenje?
Desi, upam, da nisi pozabil poniževanja samskih žensk, ko si se hvalisal kako super in najboljši in oh in sploh zakon imaš.
Upam, da nisi pozabil kako si pral usrane gate na monu: z imenom in priimokm blatil svojo lepoooko.
Ej, Desi, Desi, ljudje bi sočustovali s tabo ob ločitvi, če ne bi prej bil tako podel do samskih žensk. Pa, če ne bi tako ogabno blatil svoje bivše na monu. To dvoje pa se je veliko ljudem zagravžalo. Ne samo ženskam, tudi moškim.
badujka, 06.04.2025 ob 19:40
Desi, te tvoje psihološke fore pri meni ne delujejo. Lepo, da si hodil na terapije pa verjteno bral psihološke priročnike, ampak z mano ne moreš manipulirat. Tvoj terapevt pa te, žal, ni ozdravil.
Verjamem ti, da noben izmed mojih pristopov pri tebi ne deluje.
Ja, ignor zna biti ok.
Sem že večkrat odprla kako temo. PRišel je Desi in kar nekaj mimo teme klatil. Pa se prilepi nate, teži v nedogled. Ga ignoriraš pa še kar in spet in spet. Je pa njegova tipična navada, da pride v neko temo in potem kar nekaj v svojo smer klobasa, mimo teme pa na koga se prilepi kot klop.
modrivrag, 06.04.2025 ob 19:58
Prav tako nima smisla debatirat z narcisoidnim sociopatom. Ker ne bo odnehal in bo v nedogled poskušal vse obrnit sebi v prid. Sociopata najbolj jezi ignor, da je odrezan in se mu vse pipice zapro. Takrat ga raznese od jeze.
Predlagam ti, da uporabiš ta pristop in poročaš o rezultatih… čez leto, dve. Naj se ti ne mudi.
ni bila partnerka, 06.04.2025 ob 20:08
Tista ta prva mama njegovega otroka ni bila partnerka. To je menda bil pijan na enem žuru in je eni naredil otroka.
Za tistega otroka je lahko ženska kar sama skrbela.
Pri teh ostalih treh pa je skušal vse, da mu ne bi bilo treba plačevat preživnine.
To pa gotovo ni informacija iz prve roke. Je pa zanimiva špekulacija.