Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kako je s tem?

kako je s tem?

Pozdravljeni!
Saj sploh ne vem, kako naj začnem, ker sva s sestro čisto obupani.
Mama ima probleme s pijačo in glede na njeno zdravstveno stanje, ne kaže dobro. Problem pa je, da si je omislila nov avto (so jo v službi pregovorili) in s tem posledično vzela tudi kredit. Na koliko let ne vem, ampak ga je vzela tam okrog 8-9000eur.Zavarovala ga je prek zavarovalnice, več ne vem.
Zdaj pa naju skrbi, kaj se bo zgodilo, če mama (bog ne daj, samo dolgo tako ne bo šlo) medtem umre? Kdo bo moral plačati preostanek njenega kredita?
S sestro sva zelo jezni nanjo, ji hočeva pomagat, vendar se ne pusti. Njeno je stanovanje, ta novi avto in nekaj malega na bančnem računu. S sestro nimava pa nič, razen svoje plače.Sestra sicer živi pri njej s svojim fantom, jaz pa drugje pri mojem fantu.
Skrbi naju, da bi poleg vsakodnevnih stroškov, ki jih ni malo, bili primorani plačevati še njene grehe.
Prosim, če mi lahko pomagate!
Hvala.

Po mojem občutku bosta s prodajo stanovanja in avtomobila iztržili dovolj, da bosta poplačali kredit, pa še kaj bo ostalo.

Kakšne grehe ? Saj je polnoletna oseba, ki je vama plenice menjala…zberi se malo punca in razmisli malo kaj pišeš.

hm…mislim da s tem nisem misila nič slabega.Ja greh se nama zdi, da se v takih razmerah toliko zapufa, da potem avto stoji pred blokom, ker se v vinjenem stanju ne more vozit. Oziroma se, takrat ko se.

zelo enostavno: dedič vedno dedujejo celotno “bilanco”, torej vse premoženje in vse dolgove. ne moreš samo enega ali samo drugega.
Lahko se pa odpoveš dedovanju vsega premoženja, v tem primeru pa een prevzameš tudi nobenega dolga
Torej za vaju: bosta pač prodali avto, da poplačata dolg

Zelo enostavno : brigaj se zase in ne za druge.

Še dobro, da meni ne rečeš ničesar, ker sem si kupil nove čevlje, pa jih še nikoli nisem obul !

Vidim da so tudi tu osebki polni samega sebe, ki si hranijo svojo samozavest na račun drugih ….tvoja osebna mišljenja me ne zanimajo, jaz sem postavila samo eno vprašanje, kako si pa ti to razlagaš, mi je pa malo mar….

borg hvala za konkreten odgovor

Zgoraj je bil moj konkreten odgovor, ki ga je borg potem povzel/problikoval.

Glede mojih kasnejših komentarjev : gabijo se mi ljudje, ki jim je bistvo življenja priti do čimvečje dediščine, čeprav za to nič ne naredijo.

da se nisi malo precenil sine, hehe?

Rad imam, da me podcenjujejo.

Pufi se na žalost dedujejo…razen če se odpoveš dediščini, kar pa vama najbrž ne diši preveč, po moje.
Ja, varianta je še, da se življensko zavaruje, pa se potem lahko črpa ta sredstva v primeru smrti, samo če bi mama imela npr. prometno nesrečo pod vplivom alkohola, potem se obrišeta pod nosom…
Je pa še ena varianta, da se posebej plača premijo v banki, kjer je najela kredit, čeprov ne vem, a je vzela gotovinskega al kakšnega drugega.
Za gotovinski kredit se to da urediti posebej…imam sama, zato vem.

Eh, ti si za psihiatra. Človek dobi tako mnenje, ko bere tvoje vrstice…

Rabiš kaj? Naroči se…

New Report

Close