kako je sobni termostat povezan s pečjo?
Za radiator v otr. sobi lahko kupite svoj termostatski ventil – odvisno od izvedbe centralne in radiatorjev.
Pri nas je podoben problem, pa ne zato, ker bi bila dnevna pretopla, ampak ker je radiator v otroški sobi poddimenzioniran (nismo gradili sami, tako je očitno določil projektant in je šlo skozi).
Hmmm, po mojih uporabniških izkušnjah so v novejših stanovanjih te povezave urejene brezžično. Tako je bilo v mojem prejšnjem stanovanju in tako je v tem, v katerem smo zdaj. Tako da je za preveriti. Morda se da sobni termostat samo odviti s stene in ga namontirati v otroški sobi, pa bo problem rešen.
Hmmm, po mojih uporabniških izkušnjah so v novejših stanovanjih te povezave urejene brezžično. Tako je bilo v mojem prejšnjem stanovanju in tako je v tem, v katerem smo zdaj. Tako da je za preveriti. Morda se da sobni termostat samo odviti s stene in ga namontirati v otroški sobi, pa bo problem rešen.[/quote]
No jaz imam relativno novo centralno ( 5let) in termostat je povezan s podometnim kablom s pumpo, v tvojem primeru pa je to najbolj enostavna rešitev .
Hmmm, po mojih uporabniških izkušnjah so v novejših stanovanjih te povezave urejene brezžično. Tako je bilo v mojem prejšnjem stanovanju in tako je v tem, v katerem smo zdaj. Tako da je za preveriti. Morda se da sobni termostat samo odviti s stene in ga namontirati v otroški sobi, pa bo problem rešen.[/quote]
ne bo rešen, ker radiator v dnevni sobi še vedno grel preveč – razen, če pripreš slednjega.
Mi imamo identičen problem, ker v dnevni sobi še dogrevamo s kaminom, sobe pa ostajajo ledene (lani pozimi so bile ledene, da se ne bo spet kdo vtaknil, češ da še ni zmrzovalo!)
Najbolj idiotska ideja leta 2012. Zakaj bi devala se en termostat, ce lahko ko se v otroski sobi shladi, lepo prizges pec (se da tudi “na roke”, ne le sama od sebe, to upam da ves), zapres radiator v bolj toplih prostorih in das na ful v otroski. Ali pa nabavis povsod termostatske ventile in mas v dnevni, kaj jaz vem na 2 ali 3, v otroski pa na 5.
O idiotski ideji bi se dal kar debatirat
Kje je kdo napisal ŠE EN TERMOSTAT ????? poleg tega ročno upravljanje nima veze s toploto v sobi, ti daš lahko , če seveda sistem dovoli , ročno na 100 stopinj in kaj, še vedno vse to uravnava termostat in če je v sobi dovolj toplo se termostat ne bo vklopil in otroška bo še vedno hladna .
Neumnost.[/quote]
No, da slišimo, kaj je neumnost in zakaj.[/quote]
Ni vredno odgovarjat, ampak vseeno.
Preberi si ostale odgovore, npr.: @jon in @moje žensko mnenje pa @tole je pa, ki očitno vedo kako zadeva deluje, ti pa pojma nimaš, pa druge učiš. V takem primeru je veliko bolje bit tiho, človek izgleda bolj pameten.
Vem kako delujejo sobni termostati. Na vseh radiatorjih imamo termostatske ventile. Če bom v dnevni sobi dala ventil na 3, namesto na 5, se mi ne bo s tem povečala poraba plina, ker bo peč ful dlje laufala, da bo segrela dnevno sobo? Sicer je res, da bi se otroška bolj segrela, ampak v dnevni, ki je skupaj s kuhinjo se tudi kuha in takrat temperatura v prostoru naraste vsaj za eno stopinjo, kar pomeni, da se peč sploh ne vklopi, ker imamo naštimano na nižjo temperaturo kot je takrat v prostoru. Otroška soba pa se zaradi kuhanja ne segreje, če me razumete.
Mene samo zanima ali je sobni termostat povezan s pečjo z žico ali daljinsko brez nje? Ker, če je daljinsko, bi zlahka samo prestavila termostat v hladnejšo sobo in v dnevni dala na 3, ker je tukaj že nasplošno bolj toplo.