Kako je z regresom v šolstvu?
Pozdravljeni!
Pred časom sem spodnje vprašanje postavila na forumu delovno pravo, pa nisem dobila odgovora, zato se obračam na vas za pomoč.
Mož je bil zaposlen v šolstvu 2 meseca (maj, junij 2004) v preteklem šolskem letu (2003/04) in za ta čas dobil odločbo o dopustu 5 dni in 2/12 regresa.
V isti šoli so ga zopet zaposlili za določen čas od 01.09.2004 do 31.08.2005 (t.j. za celo šol. leto 2004/05).
Zanima me, ali je regres (in dopust) v šolstvu vezan na koledarsko leto ali na šol. leto?
Mu za obdobje od sep. do dec. 04 že sedaj pripada 4/12 regresa ali ne?
V službi mu pravijo, da bo dobil spomladi cel regres, skupaj z vsemi ostalimi zaposlenimi. Je tako pravilno?
Hvala za odgovore!
lp, petra-lana
Meni so rekli, da regres dobiš za tekoče koledarsko leto in bi ga lani morala dobiti le za 8 mesecev, potem pa sem dobila celega. Če so mu rekli, da dobi celega, pa verjetno res drži. Bi vprašala našo računovodkinjo, pa revca ne ve, kje ima svojo glavo, kaj šele kaj drugega. Po moje mu res pripada cel, ker bo delal 4 mesece v tem letu (tega mu lani niso izplačali) in 8 v naslednjem, 4+8 pa je 12, torej cel regres.
Sam ne me držat za besedo, ker nisem iz finančnega foha.
Lp Andreja
p.s. A so mu rekli, kdaj ga dobi? Sem na porodniški in upam, da bo letos spet aprila.