kako je zakyntosu
Živjo!
Bila sva že na Zakynthosu. Bila sva samo v nekem apartmaju, ki sva ga sproti našla. Meni se je zdel čist OK, ni bil preveč nagneten s turisti – sva pa bila tam pred leti in v septembru. Kaj večjega za videti tam ni – blue cave in ship wreck…to vpijejo po celem otoku. No, vožnja do blue cave se izplača. Kakšnih intimnejših plažic pa midva nisva našla, čeprav sva prevozila z vespo cel otok.
Hotela ne poznam.
LP.
Zakintos je krasen otok, poln prečudovitih peščenih plaž, nasadov oljk, lubenice ležijo vsepovsod, ravno tako limone, pomaranče,…
Ogni se samo mesta Laganas, ki ga vse agencije (razen Globtourja) na veliko oglašujejo, pa je podn od podna. Pijani Angleži na vsakem koraku!
Priporočam npr. Tsilivi ali Argasi, ki sta malo odmaknjeni vasici, v mirnem predelu otoka.
Mi se bomo na Zakintos prav gotovo še vrnili in mislim, da tudi
“mama 2831” iz tega foruma :-)!
LP
Še en utrinek iz nekega drugega foruma:
“Mesto Zakynthos je res ‘luka’, pač bolj mirno mesto, za stare mame .. Laganas je pa mesto kjer se ponoči žura (vsi klubi so skoncentrirani na 1 ulici), podnevi uživa na plaži z mivko dolgo par km, ali ob hotelskem bazenu pod palmami, na otočku (omenil ga je že nekdo zgoraj), kjer se organizirajo red love party, pa lahko ponoči romantiko zganjaš ..
Če hočeš videt znamenitosti moraš najet skuter ali štirikolesnik (ti so precej popularni tam doli, tudi če nimaš izpita – s policijo ni problemov), pa si ogledaš vse zanimivosti, ki jih ni malo. Še več lahko vidiš na boat-tripu okrog otoka, pa plažo piratov, .. Če boš spoznal kako slovenko ali slovenca, ki živi na Zakynthosu (katerih ni malo), ti bodo pa otok rade bolje razkazali podolgem in počez ..
Želve so atrakcija za turiste, a se čez poletje umaknejo .. vidiš jih lahko le na bližnjih otokih, jajca pa odložijo po plažah.”
ajde, prečekiraj glede hotela še na Treveler rewievs. Sem malo gledala, pa so utrinki od tam res slabi. Večina gostov hotela Admiral se je pritoževala. Tukaj en tak utrinek:
Zakynthos: Admiral Hotel: “nightmare”
A TripAdvisor Member, London Apr 18, 2006
My experience with this property took place in:
September, 2005
My ratings for this hotel are:
Value
Rooms
Cleanliness
Service
I traveled to this hotel with: family members
I recommend this hotel for: Families with teenagers
My visit was for: extended vacation
Would I stay at this location again: no way!
Don’t waste your money. Nightmare from hell. The admiral appears to have have a band of followers who keep going back, Why? it is a noisy, dirty place, with empty beer glasses scattered by the pool side, and noise till the early hours, no sunbeds (unless you get up a 7.30).
I wish I had read the bad reviews before I went because I would have changed the holiday (which was not cheap.) Take my advice and that of others who have written VERY honest bad reviws about this place everyone calls Butlins,(an insult to Butlins.) leave well alone. Visit Zante IT is A truely beautiful island but STAY elsewhere.
Medtem ko so o Commodorju drugačna mnenja:
The hotel was very clean with towels changed daily. The pool was also very clean and staff were friendly. The only complaint I have is the amount of stairs. There is no lift and we were given a room on the top floor overlooking the pool. Fabulous views over Argassi, Zante Town and both swimming pools so that compensated for all the steps we had to climb up. Wasn’t good with the suitcases though. Not in that heat!. There is aircon in the rooms that you can pay for when you arrive. Believe me, you’ll need it. Although it wasn’t brilliant, we couldn’t have slept without it. At night we didn’t have any trouble with noisy neighbours or anything. A pleasant hotel to stay in.
joj gagICA ti si faca!!!hvala ti za čas in skrb…
ma ne me matra, ker kar smo plačali ni bilo glih poceni!!!1500 eur za dva+ 2 letni otrok za en teden …in za ta denar bi res rada dobila vsaj 1/2 kar zagotavljajo na turistični agenciji.
moram rečt, da tako sploh ne znam potovati…saj zmeraj smo potovali v lastni režiji, karta in ciao…samo sedaj si pa tega še ne moremo privoščiti…in gremo tam, kjer naj bi bilo za otroke lepo.
tako, da res srčno upam, da nas niso naplahtali….
Utrinki v zvezi s Captains hotelom. Eni so bili zadovoljni (vendar leta 2002), drugi (2006) ne:
Zakynthos: Captains Hotel: “What a Disaster!”
daveblackbull, lincs Sep 11, 2006
September, 2006
Would I recommend this hotel to my best friend? no way!
My ratings for this hotel are:
Value
Rooms
Check in / front desk
Service
I recommend this hotel for:
I do not recommend this hotel for: Young singles, An amazing honeymoon, A romantic getaway, Girlfriend getaway, People with disabilities, Older travelers, Great pool scene, Pet owners, Families with young children, Families with teenagers, Tourists
I selected this hotel because … Other
My age: 35-49
Traveling group: Spouse / significant other
My visit was for: Quality time with friends
Where do we start! From the moment we got to the hotel it was downhill for the whole week! No record of check in, rooms were like a prison cell, had to make your own bed, Staff very unfriendly and loved ingnoring you. The food was always the same, breakfast ,lunch & dinner for 7 days and it was all tinned. The swimming pool was and bleach bath, chlorine was not even measured to a safe level, all inclusive they didn;t know what that was, had to pay for everything. Kicked out of your room at 12noon the previous day before flight, so spent 16hours on the sofa!! Broken tiles around the pool, had to clean the pool myself with a net before daring to go in, pay for matresses for sunbeds!!
If you like being done out of money this is the place to go, if not avoid it like the plague, there are alot of better places in Greece!
Zakynthos: Captains Hotel: “Can’t wait to go back”
A TripAdvisor Member, London Jun 2, 2005
September, 2002
Stayed at the Captains in 2002 and it was brilliant. Although on top of a steep hill, you really feel fit and healthy after returning home. There is plenty of entertainment both for children and adults going on in their sister hotel which is virtually next door. A short walk down to the bottom of the hill and you are bang in the middle of the resort. The rooms at the Captains were ultra clean as the rooms were cleaned and towels were changed daily. The staff were friendly. We stayed self catering but the food layout looked excellent and other people we spoke to at the hotel praised the food highly. Unfortunately last year we were unable to get booked at the Captains and stayed at the other end of town – BIG MISTAKE. We are going back to the Captains again in September and I can’t wait!!!!!!!!!
Upam, da ti je kaj v pomoč.
Ajde, v kateri hotel od navedenih treh pa greste? Ali vas je večje število prijateljev, pa greste v vse tri? Ker glede na mnenja je najbrž najboljši hotel Commodore, o njem ni negativnega mnenja. Medtem ko so v zvezi z Admiralom in Captain’s om pretežno negativna. Predvsem se v zvezi z Admiralom vsi pritožujejo nad vpitjem celo noč, tako da niso mogli spat. To, da je tu in tam kaj umazano, verjetno že preživiš, pa enolično hrano najbrž tudi, ampak če pa vso noč rogovilijo, je pa najbrž huda.
gagIca..še enkrat hvala….
ja ta mnenja preberem…samo si ne vzamem preveč k srcu…saj so relativna in vsak po svoje gleda….
mi pa kot družina nismo glih nevem kaki pedantneži…tako, da bomo vidli….ipak, če ne bo kar koli so obljubljali…se lahko konec koncev pritožimo, za kar smo pa res striktni in nepopustljivi-saj nismo plačali malo!!!
we will see
sej to je problem, ker se tej hoteli tržijo skupaj…in pol te dajo v enega od teh treh…
gremo pa 2 družini…mi2 z možem + 2 letni otrok in enako pri drugi družini…
sej pravim bomo videli
namen pa imamo najeti veeelik avto in se voziti okoli po otoku…v bistvu ves dan preživeti izven hotela…
bomo pa probali forsirati naj nas dajo v commodore…če je tako glede mnenj
Mi smo lani šli na Santorini, pa sem tudi prebrala ta mnenja in moram reči, da je kar držalo. Hotel, v katerega smo šli mi, je bil pohvaljen od vseh, določena slaba točka je bil edino zajtrk, ki je bil vedno isti. In točno tako je tudi bilo. Medtem ko je bil hotel, v katerega so šli prijatelji tudi točno taka katastrofa kot je bilo opisano. Nek klub je v neposredni bližini tega hotela in so prijatelji vso noč poslušali nabijanje muzike do treh zjutraj. In na Trevellers review so točno na to opozarjali. Tako da si je kar fajn prebrati vtise od drugih, preden sam greš kam, čeprav so mnenja seveda lahko zelo različna.
V vsakem primeru vam želim krasen dopust.
Jaz sem bila na Zakintosu lani in je res krasen otok. Najela sva avto in prekrižarila otok po dolgem in počez. S skuterjem bi bila kar muka. Res nepozabne počitnice. Bila sva pa v hotelu Mediterane v mestu Tsilivi. Hotel res zelo lep, prijetne sobe, svetle, zajtrki so pa ponavadi res kontinentalni, to pomeni, da je izbira bolj slaba. Ena vrsta sira, salame in kruha, ter kakšna marmelada, pa grški jogurt, med in ena vrsta peciva.