Kako je zdaj z varnostjo mest?
Torej:
– tukaj pišete, kako je povsem ok in varno za odrasle, da sami hodijo po tujih mestih na izletih:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?p=13674962
– tukaj pa pišete vse sorte nevarnosti, ki pretijo na študenta v Ljubljani – priporočate mu, da gre s kom drugim skupaj, ne sam (študent je odrasla oseba po mojem mnenju – morda za vas ni?):
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11231744
Sicer je res omenjena hoja po Ljubljani ponoči, ampak tudi izleti se lahko pozimi končajo ponoči (npr. samostojen ogled božičnega sejma – Zagreb, Gradec)
Tudi sicer berem veliko prispevkov tukaj na MON-u, kako ni varno sam teči po Ljubljani npr in ženske iščete družbo za tek ravno iz tega razloga…
No, enako več ni, kot je bilo včasu naše mladosti, pa ti rezident, ki tako ne stopiš iz zaprtega prostora to bil sposoben verjet ali ne. In vsako leto bo slabše.
[/quote]
Hm… v cenrtu LJ res nisem bil že več kot eno leto, sem bil pa zato v tem času v centru Bruslja, Hamburga, Dunaja, Budmipešte, Bratislave, Košic, Münchna…. in nekajkrat celo na sredini Kvarnerja.
Gloda, te gloda… tvoja fovšija.
Tole je iz zadnjega leta, v času corona krize sem sicer kar precej časa preživle na Kvarnenju. Jbg… barka me rešuje.
[/quote]
Ne kvasi no ker blodiš an pamet, nisi ti nikjer bilo.Moji sosedi sta iz Münchna, pa smo se kar dosti pogovarjali o tem, niti približno si ne upajo ponoči sprehajat.
Pri nas pa tudi ne enako, verjetno so kateri deli Ljubljane povsem varni, nekateri ne. Še manjša mesta, pojdi ponoči po Krškem, sam šiptar pa cigan, še kaki drugi bolj zapečeni in to v skupinah. Pa naj gre ena punca sama na sprehod?
Ne kvasi no ker blodiš an pamet, nisi ti nikjer bilo.Moji sosedi sta iz Münchna, pa smo se kar dosti pogovarjali o tem, niti približno si ne upajo ponoči sprehajat.
Pri nas pa tudi ne enako, verjetno so kateri deli Ljubljane povsem varni, nekateri ne. Še manjša mesta, pojdi ponoči po Krškem, sam šiptar pa cigan, še kaki drugi bolj zapečeni in to v skupinah. Pa naj gre ena punca sama na sprehod?
[/quote]
Kaj je narobe s teboj? Nič od tega, kar pišeš nisem trdil.
Večinoma se povsod počutim varno. V Lj. pa sploh. Kje pa so ta nevarna mesta v ljubljani? Ok ob 4ih ponoči ravno nebi šla peš sama po parkih ipd. ampak po mestu? Ne bi šla niti po gozdu v vasici kjer sem odrasla. Ne vem no malo zdrave pameti. Po centru brez problema grem kamorkoli tudi sredi noči. Da se pa bojite vsakega ki izgleda malo drugače kot vi…patetično. Sem bila že v miljonskih mestih pa sem se povsod počutila varno. Edino pazit moraš na svoje stvari, sploh kakšna Barcelona, Rim…. Po večjih mestih, kot obiskovalec itak nimaš kaj delat v delih kjer so domačini in sranje. Kako vam rata v tak del mesta sploh pridet, glede na to da tam običajno ni ravno kaj za “gledat” kot turist. Potujem skoraj povsod sama in razen tega da sem spoznala nekaj super in zanimivih ljudi in videla dosti bede, o kateri se nam v sloveniji sanja ne in dosti luksuza o katerem se nam isto ne sanja se mi nikoli ni nekaj slabega zgodilo. Po ogromnih mestih pač ne moreš skakati kot kura brez glave in rabiš malo zdrave pameti.