Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KAKO JE ŽIVETI V MARIBORU?

KAKO JE ŽIVETI V MARIBORU?

Preselila bi se v Maribor. Tam imam službo, vozim se Ormoža, ki je malo večja vas. Kako je v Maribori? Kaj počnete v prostem času? V najem bi vzela enosobno stanovanje, če bi se kaj našlo. Nisem še nič iskala. Kakšno je življenje tam? Verjetno je velika razlika proti podeželju. Kako vam je všeč? Nasplošno mi napišite vaše mnenje. Kam se da iti v prostem času, kakšne so cene položnic v blokih…

Življenje v Maribori je vsaj pol cenejše, kot v Ljubljani, že kar se stroškov tiče in cen stanovanj. Kvaliteta življenja je pa 4x boljša; poglejte, kako je Maribor lep, polno zelenih parkov, Pohorje, prijazni, dobri ljudje …Ljubljana pa vse bolj zazidana, brezperspektivna, s tisto usrano Rakovo Jelšo in cigani z juga ter njihovim županom ….

Hahaha, prijazni, dobri ljudje… A je to kakšen vic ali kaj??? V Mariboru živim že od rojstva, torej skoraj 30 let. Kako to, da še nisem spoznala nobenega od teh prijaznih, dobrih ljudi? Bi rekla, da ravno nasprotno!

no glede prijaznosti pa lahko dodam – v mb živimo že 5 leto in razen par ljudi, lahko rečem da je zelo izrazita fovšija in hinavščina, vsaj takšne ljudi sem jaz imela možnost spoznati.žal.
ostali procent tistih ki so uredu oz. imajo pošlihtano življenje in se v druge ne vtikajo je zanemarljiv, bi raje rekla kaj lepega pa žal ni kaj reči….drugače pa mb kot mesto je lepo, polno možnosti za prosi čas in narave je veliko…

Hinavski, nesramni in hudobni ljudje se najdejo v čisto vsakem mestu.

razen Pohorja je vse sivo

ljudje so prijazni in neprijazni

stroški v bloku od 200 do 300 eur, če si lastnik stanovanja

Odvisno kako veliko je to stanovanje. Stroški so lahko tudi samo 100 ali manj 🙂

Pozimi je sivo in mrzlo, tako kot povsod.

Ti kar pridi v Maribor, kaj se boš te tak daleč vozla, v službi ne rabiš tega nikomu pravit, pa lepo kasiraš za prevozne stroške še dalje, tak al tak se za vikend vračaš v Ormož .. pa maš čisto dosti za najemnino pa vse. Evo stanovanja, odvisno v kerem deli mesta si, tam pa ga vzemi, nisem štela garsonjer, samo enosobna :

http://www.nepremicnine.net

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?tip=2&lok2=88&cena=&dem=EUR&odmik=20&m1=&m2=&sort=3&brez_cene=1&last=&SID=&lev1=&lev2=&nep=1&posr=3&id_drzave=&id_regije=9&lok2=&imageField.x=61&imageField.y=22

Hahaha, prijazni, dobri ljudje… A je to kakšen vic ali kaj??? V Mariboru živim že od rojstva, torej skoraj 30 let. Kako to, da še nisem spoznala nobenega od teh prijaznih, dobrih ljudi? Bi rekla, da ravno nasprotno![/quote]
Včeraj sem bil gor, Pa mislim, da sem na Partljiča naletel, ko sem ga za neka navodila za pot spraševal, haha. Splošno so taki v redu ljudje. Ljubljana je dosti bolj mrzla in formalna za novo-prišleke. So pa lahko slabe izkušnje kjerkoli. Ta svet bi lahko rekli je ena usrana štala na splošno.
Res, če bi bil MB v centru Slovenije ne bi dolgo razmišljal če ne bi raje tam živel.

Imam manjšega otroka, tako da me so mi v interesu otroška igrišča in vrtci.

Kako je z vpisom v vrtec? Obstaja kje popoldansko varstvo za otroka? Namreč, ne bom imela več babi servis varstva, delam vsak teden v drugi izmeni.

Haha, ljubljančani so ful bolj odprti pa prijazni od Štajercev zategnjenih pijanih. Pa brez zamere

Odgovor na objavo uporabnika
POVEJTE VAŠE MNENJE, SO VELIKI STROŠKI V BLOKIH?, 15.12.2012 ob 17:02

Kako je z vpisom v vrtec? Obstaja kje popoldansko varstvo za otroka? Namreč, ne bom imela več babi servis varstva, delam vsak teden v drugi izmeni.

Glede vrtca.. v MB obstaja enota vrtca, ki dela tudi popoldne. Podrobnosti ne vem, ampak je imela moja sodelavka do nedavnega otroka tam (tudi samohranilka, dvoizmensko delo).

Drugače pa je Maribor super. Jaz sem odraščala na podeželju, potem 4 leta živela v Lj, sedaj pa že 10 let v Mb. Tukaj imaš ravno dovolj tega mestnega filinga, vse je na dosegu roke, vse trgovine, uradi, banke, zdravstvo, šole, fakultete, nikamor se ne rabiš vozit predaleč (kar je zame glavni minus podeželja). Vseeno pa deluje dosti bolj domačno od Ljubljane, ker je seveda precej manjše mesto. Tudi ljudje se mi zdijo nekako bolj topli in domači, vseeno pa se ne vtikujejo toliko v druge ljudi kot na vasi. No, budale seveda najdeš povsod, tako na vasi, kot v Ljubljani, in tudi v Mariboru.

Je pa seveda odvisno kaj komu paše. Jaz sem bolj mestni človek in mi je včasih še Maribor premajhen, bi šla brez problema nazaj v Ljubljano. Življenja v malem kraju, kjer sem odraščala, pa si nikakor ne predstavljam več.

V Mariboru se ne živi ampak životari, ko bo Avstrija zaprla mejo bo še slabše kot je bilo na začetku 90.

Je Zlata Lisica, ampak ni snega, je Festival Lent, ampak je dež, je Martinovanje, ampak je vinska klet že leta v stečaju,  ima univerzo, ampak vsi, ki si lahko privoščijo, pošljejo otroke študirat v Lj, ima Zahoviča, nima pa Šmarne Gore, ima letališče ampak ni poletov.

Tisti, ki uspejo, med nedeljskim kosilom hvalijo Maribor in Pohorje, potem pa se odpeljejo nazaj domov, v Ljubljano…

a res niso

kako pa murska subota

New Report

Close