Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ji pomagati, psiholog?

Kako ji pomagati, psiholog?

Neverjetno, nekaj let že to traja in ti sprašuješ na monu in to šele zdaj?

V prvi vrsti, ti, vidva oba starša potrebujeta strokovno pomoč. Potem je na vrsti vajina hčerka.

Zagotovo pa potrebuje strokovno pomoč. Psiholog in socialni delavec na šoli NISTA usposobljena in primerna za takšno stanje.

Jaz za mojo nisem našla pomoči. Šolski psiholog, terapevt,pedopsihiater, pristala je celo na obisk v psihiatrični bolnišnici…. Samo neko nakladanje v smislu ,,saj si še mlada” in ,,doma so težave”. Od večnega stresa in izčrpanosti sem še sama zbolela.

Pelji hči na pediatrično, tam imajo celo ekipo za pomoč pri motnjah hranjenja in samodestruktivno vedenje. Tako se ne boš rabila sekirat, da naletiš na napačnega človeka. Takoj pokliči tja in akcija, kaj tu po monu visiš, če je že leta problem? To gledaš par mesecev in ukrepaš. Halo. Zgani se, mama!! Pa nehi tok skrbet zase, kako bo to nate vplivalo, ampak daj hči na prvo mesto!

Precej na pamet pišete, ko bo mama šla k zdravniku, jo bo dal na čakalno vrsto , ki traja 1 leto. Ja prav ste slišali. In potem bo enkrat na mesec imela en ubogi termin. Država, zdravstvo nič ne poskrbi za to področje, če bi bila resno ogrožena, da bi delala na primer samomor, pa bi jo rešili, bi jo dali pa na psihiatrijo. Tako da je najbolje da poiščejo pomoč psihoteparevta in to plačajo

To je prevzemanje odgovornosti in sodelovanje!

Priznas, da si nekaj delal narobe, da moras nekaj spremeniti, pokazes voljo za spremembe, pokazes interes, da zelis otroku pomagat in mu das vedet, da ti je pomemben…

Ta deklica ima hudo mocan obcutek nepomembnosti in nesprejetosti, groza…

da priznaš da delaš narobe, pokažeš voljo ipd…. s tem je vse v redu.

ni pa v redu tvoj nasvet, da naj jo otrok opozarja na napake.

to pa ni nobeno prevzemanje odgovornosti, ampak prenašanje odgovornosti nanj.

Če sovraži sama sebe, je boljše, da svoje ventil najde v svetu BDSM kot sužnja.

Bo vsaj normalno jedla in se ne bo izstradala do smrti. Po drugi strani pa imamo tudi mastri v BDSM svetu zelo radi takšne sveže najstnice, da jih na seansah discipliniramo, ustrezno telesno kaznujemo in jim pričaramo katarzo. In potem lahko gredo domov in v šolo lahke kot perešček in normalno funkcionirajo.

Naj punca odpre svoj profil na fetlife.com, pa jo bomo že kontaktirali in se dobili z njo. Za take je celo tekma, kdo bo prvi in bolj spreten, da si jo podredi in je potem njegova submisivka ali sužnja. Collared.

Niste napisali, koliko je punca stara. Čimprej sami kontaktirajte psihologa v šoli.  Četudi punca noče sodelovati. Vsaj nasvet boste dobili, kako morate vi ravnati. Ocene niso vse! Potem do osebnega zdravnika, oziroma pediatra. Če ne gre drugače, s pretvezo običajnega sistematskega pregleda. Če je podhranjena, bodo to hitro ugotovili. Mogoče bo začela drugače razmišljati, ko ji bo situacijo razložil nekdo drug, ne vi. Starši včasih ne zmoremo in enostavno nismo usposobljeni za take stiske.

Tega je v današnjem času ogromno. Starši moramo biti močni in stati otrokom ob strani.

Bojim se, da brez psihologov in pedopsihiatrov ne bo šlo.

Čakalne dobe pa so nenormalno dolge.

Vso srečo želim.

Iz kje pa ste? Okolica Lj imate ŠRCD. So ful ok. Mate zase in za svojo hči. Priporocam. Ne cakajte, ker enkrat BO preprozno. Predstavite lepo, naj gre tja, ker se ne izboljsa nic. Saj je samo pogovor 🙂 obrnite se na csd po predloge za terapevte. Bojo znali pomagat, tam delam in pogosto usmerim naprej. Lahko tudi tja greste vi na pogovor, usmeritve, pripeljete hci. Kar pogumno

Govori ji vsak dan: ti si čudovita, mi te imamo radi.

Na jej se, da boš polna energije. Mi ti privoščimo hrano.

Hvali jo. POšlji jo med ljudi, na tabornike, v krožke.

Plačaj ji tečaj, priprave. Lahko si kakršna koli. Imam te rada, tudi, če si presuha. Sprejemam te. Ljubim te. Ni se treba spremenit. Jej, da se boš dobro počutila, da boš polna energije.

Pošlji jo tudi k psihiatru. Kupi ji kaj lepega za obleč. Naj ona skuha, karkoli hoče.

Vprašaj jo: kaj bi rada jedla.

Meni se je, ko je bila hči stara 8 let zgodila, da je nehala jest. Opazila sem šele na bazenu, kolk je koščena. Pol sem se spomnila, da ji je dedek od sošolke rekel, da je debela. Pa nek sošolec se je 1 x hecal, da je debela. Nič. Bilo je enostavno. Pogovorili smo se, da to da si en kostko nisi lep. Nahuje, pa je, da si brez energije. In smo jo pač prepričali, da pač rabi energijo, če hoče karkoli doseč imeti lepe ocene in tako dalje. In, da si lepši, če si malo zalit. In simp, pač nazaj je začela jest. In, da una punčka od unega dedka, koščena, je nestabilana pri športu in ima slabše ocene.

Vpraša jo? Za kaj hočeš bit suha.

Če ima v sobi slike manekenk, naj jih sname. Povej ji, da so retuširane in popravljene s foto šopom. Tak, ne moreš bit.

Raje bi na sz. Ne kregaj jo. Samo poškodbe so, ponavadi, ker se kaznujemo, ker nas nekdo okrega. Lepo jo vprašaj: kaj ti je? Reci ji: hočem ti pomagat.

Prepospravita sobo. Če ima v sobi premajhne obleke, ki jih bo oblekla, ko bo shujšala, takoj jih podarita kakemu otroku.

Preglejta celo sobo in naj se znebi vsega, česar ne potrebuje več.

Prebelite sobo.

Kupi ji najljubšo jed.

Govori ji vsak dan: ti si čudovita, mi te imamo radi.

simona, a si ti kdaj pomislila, da govoriti o ljubezni in sprejemanju

NI ISTO kot čutiti ljubezen in človeka zares sprejemati?

in, da če bi se hčerka čutila sprejeta, se ne bi samopoškodovala.

ne veš, da besede o ljubezni še niso ljubezen?

jej, da boš polna energije?

a sploh veš, zakaj otrok začne zavračati hrano?

otroka v takem stanju ne zanima energija.

notranje je v hudi stiski in hrana se mu zdi edina stvar v svojem življenju,

ki jo lahko konotrolira.

vprašaj jo, kaj bi rada jedla.

ja, to bo rešilo vse.

kupi ji najljubšo jed??

a lahko prosim nehaš pisati neumnosti?

punca potrebuje strokovno pomoč.

Samo poškodbe so, ponavadi, ker se kaznujemo, ker nas nekdo okrega.

tega niti videla nisem.

samopoškodbe, piše se skupaj, niso ker se kaznujemo,

ampak so ker človek ne prenese več psihične bolečine.

tistih nekaj minut, je pač lažje, ker je fizična bolečina.

prepospravita sobo.

prebelita sobo.

otrok si reže žile, ti bi pa belila sobo.

bravo.

sem zelo strpna sicer, samo takih neumnosti že dolgo nisem brala.

Ravnokar sem brskal po netu in videl, da obstajajo tudi skupine za samopomoč.

New Report

Close