Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako/kje imate obešene brisače v kopalnicah?

Kako/kje imate obešene brisače v kopalnicah?

Zjezilo me je ker v praktično vseh štacunah prodajajo stojala za 3 brisače in ne 4. Ali mislijo, da so v vseh familijah zgolj in le 3 komadi???

🙂

In kaj naj na to rečejo tisti, kjer živita skupaj le dva?
Kupi dva stojala, pa se pol pohvali, da imaš še za brisačo ali dve rezerve.

No, zato pa kupiš posamezne obešalke, jih daš kamor hočeš in na višino, glede na velikost družinskih članov. Naša otroka imata nižje obešeno brisačo, kot pa midva z možem.

LP Maja

Lep pozdrav !

Mi imamo lepo stojalo za 4 brisače in smo ga kupili v Obiju.Je pa res, da je že 4 leta nazaj bil kupljen.

Jaz imam na vratih obešalnik s kljukicami – v bistvu je štanga, na koncih zataknjena na vrata, na štangi pa kljukice za obešanje. Dobiš v tehničnih trgovinah prav gotovo.

To je zato, ker povprečna slovenska družina nima več štirih članov (in psa), ampak samo tri.

Armal dela t.i. hotelska obešala. Mislim, da je za 5 brisač. Obešen je pri nas nad bidejem. Stal je cca 13.000 SIT lani.

Jaz tega z obešali za brisače sploh ne kapiram. Kako lahko ena familija živi z obešalom za štiri brisače (če so recimo štirje člani)? Pri nas imamo vsak po dve brisači: eno za obraz in roke, pa eno za se tuširat. Potem imam jaz še eno posebej za lase, moj pa ima še eno posebej z noge. In ker je kopalnica majhna, so z obešanjem problemi. Klasičnega obešala itak ni kam privit. Ob ogledalu smo prilepili dve kljukici, potem pa imamo na vratih obešalo s štirimi kljukicami (kupili v enem baubau..ne vem katerem) in dvema prečnima štangama.

Kako imate pa vi navado ravnati z brisačami: imate eno za vse namene ali kako?

jaz pa tega ne kapiram, kako ima lahko vsak član n- brisač? kako sploh veste katera je od katerega. pri nas ko se stuširamo vržemo brisačo v koš za perilo, če pa jo kdo obesi na lojtro, da se posuši in jo naslednjič še enkrat uporabi ( vsak sam odloča kako in kaj) sigurno en drug ne vzame brisače z lojtre ampak si jo vzame s police svežo. tista pri umivalniku, ki je za obraz, pa ne kompliciramo, se obriše vsak vanjo. sicer imamo pa 3 umivalnike in 3 brisače v uporabi, mi smo pa 4-je. če kdo brisačo za obraz umaže ( jaz jo včasih ko si obrišem roke ko pridem z vrta in si jih ne umijem čist v nulo), pa zamenjam brisačo.si pa ne umivamo nog posebej, genitalij posebej in imamo za vsak konc extra brisačo. tuširanje pa konc.brisačo za lase dam večkrat sušit in jo uporabim naslednjič pri tuširanju za telo.
si pa zaupamo, da če nekdo umaže brisačo, ki je za obraz, da jo šukne potem v koš za perilo

Mi imamo brisače vseh barv doma.
Vsak od nas ima svojo za tuširanje, tudi vsaka je vedno na svojem mestu, tako da ne bi bilo zmešnjave tudi če bi bile vse enake, otroka imata vsak svojo za roke/obraz, midva vsak svojo za roke/obraz. Menjamo jih po potrebi.

Madonca, mi smo tudi zgleda eni packi: imamo samo eno za obraz in roke ter dve veliki za tuširanje CELEGA telesa. Ko je brisača umazana, jo pač vržemo prat. Preden si umijem lase, pa navadno zavijem po eno temnejšo, posebno če sem frišno pobarvana.

Ne razumem – za vsak del telesa in vsakega družinskega člana po ena brisača – pa saj jih imate več kot 10 naenkrat v uporabi! A se bojite, da se boste česa nalezli ali kaj?

Res pa je: vsak po svoje!

aja, mi imamo pa vse enake, tko v stilu skopalnico, jaz nočem da visi 8 brisač razobešenih kot v ciganskem taboru

O hudiča a pol imate v kopalnici samo brisače?

Mi smo tudi packi. Ena za obraz in ena za roke. Ko se stuširam brisačo operem enako partner.
Če ima lahko prste vsepovsod (no skoraj he he) ne vem zakaj si ne bi mogla brisat rok v isto brisačo.

He he, potem smo mi tudi packi. Pri nas imava z možem vsak svojo taveliko brisačo za po tuširanju in jo menjava na en teden (Oziroma po potrebi), potem pa visi še ena za obraz oziroma roke, ki jo menjamo po potrebi se pravi, ko je usrana. Triletna hčerka brisače zaenkirat še nima, ker jo po tuširanju zavijem kar v frotirasto kopalno haljico, ki popivna mokroto in jo potem dam sušit in 1x tedensko operem. Meni se ne zdi, da si po tuširanju tako umazan, da bi moral menjat vsak dan. Če pa je zadeva umazana, jo pač vržem prat. Kakšna potrata vode in praškov……

Pri nas se ve, na kateri kljukici oziroma palici ima kdo kaj obešeno,tako da po tem ločimo, čigavo je kaj:) Barve se pa trudimo, da so usklajene, da res ni kot v ciganskem taboru. Mene sicer ne bi motilo, če bi uporabljala dva isto brisačo za obraz in roke, ker ko je umazana, jo itak daš stran. Me pa moti, če je brisača takrat, ko se želiš obrisat, mokra. In zato imamo vsak svojo, predvsem zato, ker se v majhni kopalnici stvari že itak bolj počasi sušijo, pa je fajn, da se imajo čas malo posušit, če bi pa vsi isto uporabljali, bi bila pa stalno mokra kot cunja. Ker večerno in jutranje umivanje zob im obraza imamo približno eden za drugim. Pa še ena glede brisač v majhni kopalnici: mi v koš za perilo vedno vržemo suho brisačo. Nikoli je direktno po tuširanju ne vržemo notri, ampak jo do jutra pustimo na kljukici, da se posuši. Ker ne peremo čisto vsak dan brisač, nočem pa,da mi mokre brisače delajo plesen v košu s perilom.

k i t t y:

“Mi smo tudi packi. Ena za obraz in ena za roke. Ko se stuširam brisačo operem enako partner.
Če ima lahko prste vsepovsod (no skoraj he he) ne vem zakaj si ne bi mogla brisat rok v isto brisačo.”

Si me nasmejala! Hvala! Sigurno si imela v mislih, da ti da kdaj prst za polizat, ko kaj dobrega kuha 🙂

Odlično me razumeš :-)))

Mi je pa všeč tudi mijaka, ki hči skopa in jo potem da sušit he he

Odlično me razumeš :-)))

Mi je pa všeč tudi mijaka, ki hči skopa in jo potem da sušit he he

[/quote]

Komaj zdaj sem podrobno prebrala mijako… hahaha… evo, zato vmes med delom, ki mi danes po ponedeljkovo ne diši preveč, kukam na MON… se človek fajn nareži. Nič, grem nazaj tepst tipkovnico… uživaj!

Meni pa ni jasno, da imate isto brisačo za obraz in roke. Očitno nima nobeden težav z aknasto kožo.
Pri nas imamo vsak svoj kopalni plašč, vsak svojo brisačo za obraz in vsak svojo brisačo za noge. Za roke pa je brisača, ki visi na umivalniku. Pa vse je barvno usklajeno.

Živi in pusti živeti

po dve ali tri brisače za tuširanje imamo na cevnem radiatorju (je super, ker se hitro posušijo), eno za obraz pa na štangici pod umivalnikom…

ko so umazane jih damo prat, do takrat se z njimi brišemo vsi 🙂

Te povezave z aknami ravno ne razumem – a se akne pojavijo zaradi umazanih rok? Sicer pa: v brisačo si itak obrišemo ŽE UMITE, torej čiste roke in obraz. Se pa strinjam, če imaš težave s kožo ali kaj podobnega, si verjetno bolj pedanten pri teh stvareh, na srečo jih mi4 nimamo.

Mi imamo pa takole:
Jaz imam svojo brisačo za tuširanje
mat pa fotr imata skupaj brisačo za tuširanje
brisača za roke je skupna
mat pa fotr imata skupaj brisačo za obraz
potem sta pa tam še dve brisači, ki ne vem čemu služita
jaz imam svojo brisačo za obraz, ki je bolj majhna, ni standardne velikosti,
IN PAZTE ZDEJ TO ČUDO
na isti kljukici mi pa visi še ena mini, mini birsačka, ki jo imam za ZOBNO ŠČETKO. Ja prav ste prebrali, moja zobna ščetka ima čisto svojo brisačko.

IIIIII KOK JE TO LEPOOOOOO!!!!!!

Mi smo tud očitno čudaki in packi, ker imamo eno brisačo samo za roke, sicer pa vsak svojo, v katero se obriše cel, vsega skup 3 brisače+sinova frotirka. Imamo navado, da se vsak temeljito umije in šele potem obriše, tako da ni problemov. Če brisača od večernega tuširanja do zjutraj slučajno ni suha, gre v pranje, kajti vlaga je gojišče za vse sorte zalege in s tem se ne hecamo. Hm, barve. Do zdaj sem kot “mojo” imenovala 4 različne kopalnice in niti slučajno si niso sorodnih barv. Če bi kupovala brisače po tem kriteriju, bi bile neuporabne vse, do A do Ž. Tko da pri nas je v tem pogledu vsekakor ciganski tabor, večina brisač pa itak ni nekih božjastnih barv, prevladujejo bele (se vsaj vidi, kdaj so usrane, haha!) s takimi in drugačnimi bordurami. Ko bodo te šle sfalit, se bomo pa z odtenki in niansami ubadali, do takrat pa ponucamo vse, samo da je celo in čisto.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pri nas imamo ločeno tudi brisače za desno in levo nogo.

Mi spadamo tudi med packe 😉

Imamo eno skupno brisačo za roke, ki jo menjam vsak drugi dan, ter vsak svojo brisačo, kamor se obrišemo celi (ja, noge in lase ter rit in obraz obrišemo v isto brisačo, hi hi hi… sem šele sedaj pomislila na to;)), zamenjam jih po potrebi – včasih gre takoj v pranje, včasih čez 4 dni. Je pa res, da so brisače tako obešene, da se lepo sušijo.

New Report

Close