Kako kupiti dobre superge za tek?
Dobre superge so tiste ki so čez 100€. To mora da drži, saj mi sam prodajalec to povedal, oni pa že imajo vedno prav.
No jaz sem bila neumna pa sem kupila prek interneta po polovični ceni iz tujine, delane za zahodni trg. Sedaj pa mi držijo že tretje leto. Prav mi je, kaj pa nisem poslušala prodajalca, pa bi si jih kupovala vsako leto, ne pa da moram čakati leta da mi razpadejo.
Superge za tek se kupi v specializirani trgovini kjer te da tect na stezo, da posname tvoj nacin teka in ti predlaga copate, ki pasejo na tvojo nogo in ne na nogo monovke z Nike copati kupljenimi v Aziji. Naceloma ti s copati dovoli pretect par korakov, meni dovoli celo en krog okoli trgovine in tako izberes copat primeren tvoji nogi in tvojemu nacinu teka.
Ponavadi mi uspe vedno med zadnjimi pari v Hervisu kupiti kaj po zeloooo znižani ceni. Če vidim kaj dobrega, jih vzamem tudi na zalogo. Poizkusil sem že več ali manj vse znamke, daleč najbolj pa meni pašejo Mizuno in drugih sploh ne bom nikoli več kupil. Pretečem cca 30 km na teden.
Za kako rekreativno tekanje po nekaj km na teden…nevem če moraš ravno v specializirano trgovino kjer te bodo preizkušali na stezi in ugotavljali tvoj stil teka in nevem še kaj. Če se pa se misliš teka zelo resno lotiti, potem bi bila pa to najbrž logična poteza.
Ugodne cene imajo tudi na sportsdirect.si (pošljejo iz UK, poštnina je poceni, cene pa ugodne)….ampak meni se zdi da je tam drugorazredna roba…se pravi, da naročijo proizvajalcem nižjo kvaliteto za nižjo ceno …tak občutek imam, čeprav tekaških copatov tam še nisem kupoval, sem pa kupil že marsikaj drugega.