kako kupovati tv
kdor se kaj spozna na nakup nove tv, prosim, na kaj naj bom pozorna? Želim velikiost nekje od 120-140 diagonale. V čem je razlika med smart tv in android tv? pa vse te oznake in tolko teh stvari ki imaš na izbiro. kaj je sploh pomembno? želim lepo sliko, kvaliten zvok in možnost surfanja po internetu. Kaj mi priporočate? v naprej se vam lepo zahvaljujem
v reali recimo več kot 90°{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uporabnikov ne uporablja interneta na televiziji….niti kakšnih ekstra funkcij.
99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jih ne uporablja 3D…
in tako naprej, da o novejših zadevah ne govorimo….
torej lahko zaključimo na način, da kupi eno ne preveč drago tv, važno, da je HD in je maximalno velika, kolikor ti gre v prostor. vsakršno preseravanje je metanje denarja stran.
Greš lepo v Big Bang, kjer imajo veliko izbiro, poveš kaj želiš in ti svetujejo.
Mi internet na TV zelo redko uporabljamo, samo za kakšen youtube, glasbo v bistvu, včasih radio postaje. 3D je bil včasih precej v uporabi, zdaj ne več, ni časa. Oboje bi seveda imela na TV, vsaj za kdaj pa kdaj prav pride.
Nekaj si že natuhtala, kaj si želiš razmisli še malo in v trgovino, tam ti bodo najbolje svetovali.
Tako je ja – greš v trgovino, poveš kar si tu napisala in poslušaš nasvete.
Glede vprašanj – Android TV je Smart TV (samo da se hvali da ima nameščen android sistem. Ponavadi to pomeni, da si lahko nalagaš nekatere programčke, tako kot na telefonu. Nekateri TVji imajo kaj drugega, a niti opazila ne boš.)
Mi imamo tudi Smart TV in tole pamet redno uporabljamo – npr. za gledanje Youtube videov, prikazovanje stvari s telefonov ali tablic, snemanje oddaj na disk in v zimskih večerih za simulacijo ognja v kaminu ali občasno akvarija. Pa tudi za gledanje filmov na Netflixu.
Sem ter tja kakšen 3D film in ker je TV povezan z zvočniki ga uporabljamo tudi kot radio.
TVja za brskanje po internetu ali facebook in podobno skoraj ne uporabljamo.
Tako je ja – greš v trgovino, poveš kar si tu napisala in poslušaš nasvete.
Glede vprašanj – Android TV je Smart TV (samo da se hvali da ima nameščen android sistem. Ponavadi to pomeni, da si lahko nalagaš nekatere programčke, tako kot na telefonu. Nekateri TVji imajo kaj drugega, a niti opazila ne boš.)
Mi imamo tudi Smart TV in tole pamet redno uporabljamo – npr. za gledanje Youtube videov, prikazovanje stvari s telefonov ali tablic, snemanje oddaj na disk in v zimskih večerih za simulacijo ognja v kaminu ali občasno akvarija. Pa tudi za gledanje filmov na Netflixu.
Sem ter tja kakšen 3D film in ker je TV povezan z zvočniki ga uporabljamo tudi kot radio.
TVja za brskanje po internetu ali facebook in podobno skoraj ne uporabljamo.
[/quote]
tole bolj tko tko. nekatere radisjke postaje ne bodo delovale, nekatre da. Mogoča ideja je andorid TV, ter apps z internetnimi radijskimi postajami (če gre to dvoje skup), potem maš interentni radio, drugače maš tzisti kar dela. Mi mamo philipsa, ne ravno najcenejši model (takrta je stal 600 , neka srednja stvar) in recimo maš že nameščeno opcijo za poslušanje radia1, medtem ko vala 202 ne podpira. prav tako ne podpria appov za internetne radije.
glede radia se splača še tole razmisliti. Če avtorica nima internetnega televižiona, če ma navadno anteno, novejše antene podpirajo DAB, na ta način lahko avorica (če kupi tako anteno) posluša še cel kup radisjkih postaj. Ali pa skešira 100 € in nabavi internetni radio (če ma doma internet)
Vse tiste cifre in dodatki so za normalnega uporabnika čist nepotrebne….QLED in 4K so trenutno še predragi, poleg tega jih je treba tut izkoristit na način, da se pridobi ustreeno velik format(torrent) oz predvajalnik ki je sploh sposoben predvajat v 4K….ponavadi je to kapaciteta 30-50 GB, kar predvajajo edino HD playerji in compi z zelo dobro grafično kartico .
Glede firme je pa tko…najbolj kvalitetne panele delata Sony in Samsung …Philips in LG nista konkurenčna…ostale firme pa sploh niso konkurenčne…
In še glede dimenzije…trenutno mam 140 cm na 2.5 m razdalje in bom prej ko slej menjal za večjega…ko se enkrat navadiš, je vedno premajhen ekran…če imate večjo razdaljo od moje, potem definitivno treba vzet 65″-165cm…mislim da imajo pri teh dimenzijah že vsi 4K resolucijo…dobiš ga pa za okrog 700 €…sicer noname firma …treba prečekirat kolk so konkurenčni….
Primeri TVja, ki so meni ok:
https://www.bigbang.si/proizvajalci/samsung?pricefrom=230&priceto=1210&category=7076&specs=591,1059,153&OrderBy=&PageSize=&ViewMode=
Navdušenci nad 4K: prosim za seznam TV programov, ki oddajajo v 4K
evo, se vračam iz harveya in big banga:
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemnik-sony-kd65xd7505b
tegale sem skoraj že vzela, vendar mi v big bangu pove dapreko eona tu ne morem gledat tv
tu pa lahko, samo ne vem ali raje boljši tv, boljša slika pa brez eona, in plačat opcijo gledanja vsebin za nazaj?:
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/ue65mu6172-uhd-smart-samsung-led-tv-602898
se kdo spozna in mi zna dat pravi nasvet?
Mogoče na prvi pogled povprečen gledalec res ne bo opazil velike razlike….opaziš pa jo npr pri veliko svetlobe v prostoru , pri globini , pri hitrem gibanju slike (npr veliko lightshowa), pri globoki črnini, itd….dobra TV je podobno kot dobr audio sistem, ki se z višjo vrednostjo približuje zvoku v živo…
Jaz sem kupil takolo, oked lg 140 diagonalo, pa je res zakon, splača se ti kupi v Avstriji, so 999,00, npr v bigbangu je pa 1.600,00..
za peneze ki jih ti omenjaš se splača gledati Hisense, saj je to dejansko Toshiba (Hisense je odkupil Toshibino tehnologijo kaki 2 leti nazaj)
[/quote]
Should I buy a Hisense TV?
So, after a brief history lesson, are Hisense television deals worth considering? Annoyingly the answer depends on a number of factors.
Fundamentally the panels used in these sets are decent. They tend to offer nice sharp images, decent black levels, and good color balance.
However, with the sets that support HDR, don’t expect them to offer the same peak brightness as more expensive sets from bigger name brands. This means that the images shown on the sets don’t quite have the same sparkle to them as better HDR sets.
Their smart TV OS can also be a little hit and miss across its different models. We liked it when we reviewed the 55N6800 where we were impressed by the range of apps on offer, even if the overall interface wasn’t as sophisticated as other sets.
However it was a different story when we reviewed the 32M2600 which featured an interface that was sluggish and slow. The app selection was also much less broad.
Thankfully, these OS issues can be sidestepped entirely by using a streaming box or streaming stick such as the Chromecast Ultra, Roku Streaming Stick+ or Nvidia Shield TV.
The Hisense TV price range is where its got a real edge – with the Chinese company firmly focusing its sights on the middle-market.
That means that its flagship televisions – although good – are not quite at the level of the best TVs in the world, but that they often come in significantly cheaper than their peers.
Lower down the range you are also going to see significant savings. The upshot is that although your television may not be the talk of the neighbours, it’s not likely to disappoint, and the money you save can definitely be spent on getting great 4K content.
Hisense TV reviews
We’ve reviewed televisions at either end of the spectrum for Hisense recently, the 55-inch N6800 and the 32-inch X
Hisense 55N6800 review: Our review suggested that it was a four star product and proved that 4K TVs could be done well on a budget. This television is also available at 60 inch and smaller.
H32M2600 32-inch TV review: Although this didn’t quite get our unmitigated approval, this solid 32-inch TV was praised for its detailed clear image. Just make sure you invest in a streamer or set-top box.
https://www.techradar.com/news/should-i-buy-a-hisense-television
Preprosto pravilo pri nakupu TV je, da pogledaš, koliko HDMI priključkov ima. Kolikor toliko kvalitetne imajo 4 ali več.
Najboljša televizija bi bila navaden ZASLON, kjer ni nič dodatkov. Dokupiš en mali PC oz. Barebone računalnik, alternativno X box in to je to. Za IPTV oz. kabelsko ti tako ali tako dodajo poseben comunikator.. digitalni TV tuner pa lahko dodaš v prej omenjeni računalnik,
Samo žal proizvajalci v TV zaslone tlačijo danes marsikaj. Isti procesor imaš tako v telefonu in televiziji. Zakaj?
Saj lahko iz telefona, tablice in računalnika lepo predvajaš vsebine.
Vsa ta “pamet” sodobniih televizorjev je razlog za nateg kupcev.
Drug so visoke resolucije, ki praktično niso uporabne. Sedaj oglašujejo 4K (aka 2160P: 3840×2160 ipd.) resolucije, pa še večina TV programov ni niti Full HD (aka 1080p: 1920×1080).
Smiselnost 4K je torej le, če se vse dopuste snema s 4K kamero.. in se potem ne čuditi, da očeta ni na spregled, ker ves čas nekaj editira in montira v kabinetu.
Ok, tudi fotografije s počitnic, poroke itd. je lepše pogledati v višji resoluciji.
Nakup “pametnega” televizorja tako pomeni, da je kupec odštel praktično toliko EUR za procesor v TV, kot bi ga stal en mini PC.
Dodatno “pametni” televizorji lepo vohunijo za vami. Že šef FBI-ja je svetoval, da se vse kamre prelepi za nalepko. Torej kupujemo napravo, da moraš potem še nalepko kupiti, da jo “onesposobiš”. Pa seveda TVjih tudi prisluškujejo in moraš zalepiti še mikrofon.
Vohunijo pa za teboj še na vseh ostalih področjih: kaj si gledal in kako, kdaj, s kom itd. Toliko bolj, če je to Androidni televizor, ker potem vohuni za teboj še Google.
1984 križan s Krasnim novim svetom.
Glede tehnologij zaslona, čisto na kratko OLED – vsak piksel zase svetu in je občutljiv na burn-in efekt (kot plazme in CRTjih pred tem) ima pa bolj globljo črno barvo in bolj svetlo belo.
Lažji, tanjši in dražji.
LED – piksli ne svetijo sami, zato potrebujejo dodatno osvetlitev z robov, v grozdih ali za vsak piskesl posamezno: QLED (Quantum dots – zadnja tehnologija LCD zaslonov).. posledično črnine niso iste kot na OLED – ampak, če je film dober nič od tega ne opaziš, ker te potegne v zgodbo in ne občuduješ črne točke v ozadju.
“Najboljšo” televizijo torej kupiš zato, da se z ljudmi povabljenimi na vaš dom imaš o čem pogovarjati. Od tehnologij, do pikslov.
Najboljši nakup je pa zgolj zaslon oz. vsaj projektor, brez vseh pametnih dodatkov in navlake. Ampak, hecno, izredno malo ljudi nakupuje na ta način.
Sony že vrsto led ne proizvaja lastnih panelov, temveč jih “outsource-a” od drugje.
Panasonic je obupal pred dvemi leti.
Edini japonski proizvajalec zaslonov je Sharp, toda tudi tega je kupil tajvanski Foxconn (bolj znan po sodelovanju z Applom – iPhone): https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1459342770&rss
LG je pa eden redkih OLED proizvjalcev in večina tovrstnih zaslonov bo njihovih. Samo znamke spredaj, se manjajo… pa seveda odvečno drobovje.