Kako lahko nosite Desigual – meni zgleda cigansko
Jaz sem si pa ravnokar kupila njihovo torbico. Ker mi je všeč. In vesela sem, da jo imam. Že zjutraj me spravi v dobro volje z vsemi barvami. Pa mi je vseeno, kaj si drugi mislite o njej ali mojem okusu. Všeč mi je ravno zato, ker je odštekana in drugačna od ostalih. In samo na žepku piše Desigual, pa sem morala prav pogledat, ker mi ob vseh barvah ni padlo v oči :).
Je pa res, da imam rada tudi ciganske kikle in indijske obleke, potem pa mogoče to je moj stil…:)
Pa ne se preveč razburjat. Nihče vas ne sili nosit tega.
Tudi jaz v tistem H&M ne najdem nič. Če je kje ciganarija, je tam! Najbolj poceni blago, nemogoče kroji (ravno včeraj je ena tu gor kazala svojo fotko z nekim cenenim roza krilom, kot da bi ga z Rdečega Križa prinesla). Pa oblekice za 20 EUR? Takšne kupiš pri kitajcu za 5-10. Skratka bullshit.
Edina koliko toliko “normalna” stvar so v H&M tiste linije oblačil, ki jih vsako leto podpiše kakšna slavna osebnost. In tiste seveda niso več poceni.
h&m za cig./Jaz sem včeraj pripela sliko s svojim roza h&m krilom in ni me treba žaliti da krilo izgleda kot iz Rdečega križa. Danes sem ga nosila in sem dobila veliko komplimentov od drugih ljudi, ker je krilo res vpadljivo in mi pristaja. Sicer se gre pa za tip človeka kateremu pristaja določen tip oblačil. Sama nisem tip ženske ki bi mi pristajal Desigual, bi izgledala obupno če bi to nosila verjamem pa da določenemu tipu žensk super pristaja Desigual tako kot meni roza krilo iz h&m. Pa brez žaljivk prosim!
No men so te torbice sicer ful grde, ampak če je kateri všeč, se pač ne vtikam. Če nosi to zaradi tega, ker ji je všeč, drugo je ker eni nosijo to zaradi znamke. Npr. moja svakinja in njena hči – so ji kupili to torbico za rojstni dan in bila je čez 100 eur. Jaz nikol slišala za firmo in me je ful zanimalo, akj bo to zaeno drago in dobro čudo… Pa ni bila ena tistih pisanih, ampak ena dokaj še nekako okusna, ampak blago pa ne posebne kvalitete. Fora je pa v tem, da pri nas moja mama dela unikatne torbice in bi mala dobila po naročilu kakršno si na tem celem svetu izmisli in kvalitetno in to zastonj… Dizajn je itak lahko kakršenkoli, sicer ponavadi dela svoje dizajne in vedno se lahko približaš okusu drugega, sam ne – to ni Desigual… Ni znamka… Je pa BTW ročno delo in je kvalitetnejše.
Smešno je to, da če bi moja mama prodajala torbice, ki jih sicer ne, ker se to nekako ne bi splačalo, dela jih za svojo dušo in tudi materiali, ki jih kupi so kdaj dragi, včasih iz kakih odpadlih materialov – kakorkoli že – grem pač stavit, da bi se vsaka vpičila v to, da je torbica predraga. Npr. če ocenim material in delo, so vredne nekje 50 eur vsaj in po mojem bi lahko sam sanjala o tem :)) Pa ne vem, če bi si pokrila stroške.
No jaz sem pa Desigual fenica. Nosila sem ga že takrat, ko nihče v Sloveniji še vedel ni, da ta firma obstaja. Oče je delal v tujini in mi je enkrat iz te trgovine prinesel plašč – wau!!! Še danes ga imam in obožujem ga. Kasneje mi je vedno kaj prinesel iz Desiguala, ko sem šla kdaj k njemu, je šel ves denar v tej trgovini. No danes Desigual vidiš na vsaki drugi ženski, veliko ga sploh ne zna nosit in jim ne pristoji…. Jaz ga še vedno obožujem in rada kaj kupim, ampak ponavadi v tujini.
Je pa res, da je dražja blagovna znaka in da si je marsikdo ne more privoščiti. Zato pa je toliko fake znamk, ki spominjajo na Desigual….
Ok jaz stopam v bran znamki
ampak samo zato, ker sem spoznala žensko, ki zgleda odlično v takšnih oblačilih. Je pa cela totalno porihtana in ničesar ne prepusti naključju. Lase tiptop postriženi, pobarvani. Obleke vse uskladi, čevlje, torbice, bluze, hlače, pas.. ni da ni. Pa ne zgleda cigansko, res obvlada. Je pač ena redkih, ki v teh oblačilih (in njim podobnih) izgleda vrhunsko. Si sicer to lahko privošči.
Žal se jaz osebno ne vidim v teh oblačilih, imam raje clean look.
Ne zdi se mi pa fer, da označujete znamko za cigansko in ljudi označite za brez okusa.
Vedno je bilo tako, da eni obvladajo kombiniranje eni pa malce manj, zato pa obvladajo nekaj drugega.
Nismo modna prestolnica, nikoli ne bomo tako da ne se pričkat o tem.
Pa naj bo ta Desigual status, saj je Apple tudi pa še bi lahko naštevala. Vsak si želi kakšno dobrino, ki ima nemogočo ceno. Pustimo ljudjem veselje.
lep dan.
Treba si je znati izbrati kose, ki ti pristajajo in so zate v redu. Blagovna znamka na oblačilih ne izraža stila posameznika. Se pa včasih komu brez idej ne da več in gre in kupi neko blagovno znamko in misli, da je to to
Če gledaš samo na znamko, fališ. Pa sploh ni važno, kako visokocenovna je.
Treba se je pogledat v ogledalo in če ne zmoremo dovolj kritične presoje, vzeti s seboj koga, ki nam po pravici pove.
desigual je ravno zaradi barv in pisanosti težko kombinirati in pri tistih, ki nimajo občutka lahko zgleda ceneno in kričeče. Če pa znaš nosit je pa 100x lepše kot neke navadne čip cunjice iz H&M. Ampak če nimaš stila je seveda veliko lažje imeti same črne in bež stvari in še kakšno roza ali modro stvar “da poživi” in furati “clean look”. To je pač najbolj enostavno in skoraj ne moreš falit. Desigual je španska znamka in odraža pač njihov živahni, strastni temperament, kar na zamorjeno, čistunsko slovensko dušo pač ne sede.
Res je draga, jaz imam nekaj kosov iz razprodaj in jih z veseljem nosim.
Jaz imam eni njihovo majčko, pa jo kombiniram pozimi na črn puli, super izgleda, kupila sem jo na razprodaji. Pa denarnico njihovo imam, mi je bila lepa že na prvi pogled, tako da o ceni nisem razmišljala. Je pa res, da nisem nikoli kupovala z razlogom, ampak sem kupila obleko ali čevlje ali torbiso po občutki, če sem zagledala nekaj, kar mi je padlo v oči.
M
Mi je sicer všeč njihov barviti stil, ampak če dam nase tisto oblekico, sem videti kot petnajstletna punčka. Njihovi kroji mi ne pristajajo, ker sem bolj majhna. Imam pa živahno torbico in balerinke kar je super za občasno poživitev dolgočasnega enobarvnega izgleda. Torbica je iz blaga in se je že hitro začela cufati, balerinke (prav tako iz blaga) pa so presenetljivo trpežne. Tudi to me moti, da potem srečuješ na ulici iste kose, kot jih imaš na sebi … ampak to je še bolj očitno pri HM in Zari.