kako legalno delat
Mene pa zanima, če mi lahko kdo svetuje, kako naj delam. Opravljala bi občasna dela iz kozmetične stroke – ličenje. Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, preko študenta ne morem več, podjemne pogodbe so predrage. Mogoče avtorska pogodba?
Avtorska pogodba prav gotovo ne pride v poštev. Če si prijavljena na zavodu za zaposlovanje, ne smeš imet nobenega dohodka, čisto nič. Če imaš dovolj dela, se registriraj kot s.p. in zapusti zavod, druge možnosti po moje ni.
Nelegalne možnosti sicer so, pa jih verjetno poznaš.
Mici
Kaj pa dopolnilna dejavnost?
Ne vem pa, če ličenje spada med dejavnosti, ki se jih lahko opravlja na ta način.
Drugače pa, pojdi na seminar o samozaposlovanju. Povprašaj svojo poklicno svetovalko za več podatkov.
Sama se bom zaposlila na ta način.
Veliko sreče.
Za odprtje s.p. bi morala imeti mojstrski izpit iz kozmetike, kar pa niti približno ne pride v poštev. Razen če bi kakšno svetovanje, posredništvo pri prodaji odprla….bom povprašala.
Hmmmm, kje pa je kakšen seminar o samozaposlovanju?
Oprosti, ker se nisem nič javljala.
Nič nisi napisala, od kod si.
Na Gorenjskem imajo seminarje za samozaposlitev na enoti Zavoda za zaposlovanje v Kranju na Bleiweisovi (nasproti porodnišnice).
Če pa nisi z Gorenjske, pa vprašaj svojo svetovalko, kje je seminar.
Drugače pa, kot prijavljena brezposelna oseba imaš možnost koristiti sredstva za samozaposlitev v višini 550.000,00 (izplačajo ti jih na tvoj račun in so v glavnem namenjeni za plačilo prispevkov, ipd.) in pa v višini 250.000,00 za koriščenje vavčerskega svetovanja.
Sicer pa, vzemi si čas in dobro premisli.
Lp.
A, je to avtorsko delo??????????????
Prebrei si, kaj sodi med avtorska dela, pa pa,et v glavo ne v roke.
LP, Starček
Seveda je ličenje avtorsko delo, čeprav ni izrecno navedeno. To je umetnost, vsak obraz je unikaten in iz njega narediš spremembo. Pri tem uporabiš svoje ideje in teoretične osnove. Kar po avtorski delaj, saj jaz tudi in do sedaj ni bilo še nobenega problema.
Forum je zaprt za komentiranje.