Kako ločite ponaradke oblačil od pravih?
Kako ločite ponaredke oblačil od pravih znamk?
Monovci ste eksperti za draga oblačila. Ampak ja, kako veste, da ni ponaredek?
Moja sodelavka je nora na znamke. Vedno viha nos nad slabimi oblačili in navdušena nad znamkami.
Sem imela nekoč majico, kupljeno na tržnici, poceni. Sigurno nikakršna znamka. Celo listek je bil vidno odrezan. Torej očitno ponaredek. Jaz sploh nisem vedela, da naj bi bil napis neka huda znamka. Ona pa čisto navdušena kako super majica, huda znamka. To mi je dalo misliti, da tepce, ki si obsedeni z znamkami, z lahkoto okrog preneseš.
mah, v vsakem primeru je made in bangladesh. če je majca ok je vseeno če je original al ne. mi pa na kraj pameti ne pade da bi kupoval naprimer T shirte po 100, 200, 300€…. Kupiš na popustu v pravi trgovini majčko hilfinger za 20, 30€ pa me sploh ne briga al je prava al ni.
Poznam folk ki so brez keša in kupujejo kavbojke al pa teniske po 1000€ in več…pač če jim paše….
Ta moja sodelavka da veliko na videz. Oblačila, dodatki.
Najbolj ji gre pa v nos, ko ima čistilka nek nahrbtnik, ki je menda huda znamka. Kako si lahko ona čistilka, ki je slabše plačana kot ona, tako hudo znamko. To jo tako muči :).
Pa potem nova čistilka, menda nek hud telefon, spet ji je šlo v nos.
Po drugi strani pa mi ostali sploh ne opazimo teh zadev. Ta naša tajnica pa čisto nora na znamke. Hecno pri vsem pa je, da ima ona manjšo plačo od nas ostalih. Ampak najbolj ruknjena na videz, znamke.
Ampak ja, očarajo jo tudi ponaredki :). Samo, da je pravi napis gor.
Meni je vseeno a je ali ni original.. Smo bli v Istanbulu, smo kupili kar nekaj dragih firm za smesen denar.. Jaz ne opazim razlike, tudi kvaliteta je ok. 100x oprano, pa, se vedno vse ok..
Pri nas jaz, ce ze kupim znamke, kupim na razprodaji.. Ampak to niso neke hude znamke, kupim recimo Guess ali Hilfiger.. Razen za bundo sem dala od Hilfige 300 eur, ampak bundo nosim vec let.
Da bi pa dala za majcko 100 eur, ni sans.. Itak mi. Pa te Armani itd znamke ne sedejo.. Mi delujejo precej cefursko…
In pol je meni ful hecno.. Moji sosedi tudi nori na znamke.. In ima on majco kao Balenciaga, ki vem, da stane 500 eur.. On pa zasluzi 1200..Pa menda ja ni tako nor, da bo dal skoraj pol svoje place za neko cisto nic posebnega majico.. Glavno, da pise spredaj Balenciaga.. Meni je to tako smesno in butasto.. Ker vem, da si ne more privoscit in je fake..
Kred, 15.05.2025 ob 08:15
In pol je meni ful hecno.. Moji sosedi tudi nori na znamke.. In ima on majco kao Balenciaga, ki vem, da stane 500 eur.. On pa zasluzi 1200..Pa menda ja ni tako nor, da bo dal skoraj pol svoje place za neko cisto nic posebnega majico.. Glavno, da pise spredaj Balenciaga.. Meni je to tako smesno in butasto.. Ker vem, da si ne more privoscit in je fake..
Ja res je, majce so po 800 eur. In itak veš, da ni original, ko ima cisto navaden folk tako firmo. Kdo pri zdravi pameti bi pa dal za majco 800 eur. Razen res bogatasi, ki jim je vseeno oziroma mora bit draga, ker jim je to statusni simbol..
Jaz zelo dobro zasluzim, pa ni šanse. Pa ce je “samo” 300 eur.
Čist enostavno – jih ne ločim, ker jih ne kupujem. Prva stvar pri obleki ali obutvi je pri meni material, druga izdelava – če pod prsti ni ok, če je sama plastika, če ni rezano ravno, ampak se bo po prvem pranju zasukalo, če ni zarobljeno ampak je samo (slabo) obentlano…..potem zarad mene lahko piše gor kar hoče, pa ne kupim.
Itak imam zgornjo cenovno mejo koliko sem pripravljena plačat za nek kos – da bi dala recimo par sto evrov za neko majčko – nikoli, bi se počutila uiber neumno, pa če bi se valjala v denarju….
No jaz sama tud nisem mahnejna na znamke, sploh se ne spoznam na kopije, ker niti ne kupujem kopij. Jaz kupim izdelek (oblačilo, čevlje, torbico) glede na izgled in udobje, kvaliteto (bombaž, usnje…) Nikol pa ne gledam katera znamka je. Meni je na prvem mestu udobje in da mi je všeč. Sem večkrat gledala za Guess supergami-modnimi, ki so bili ful lepi, res, privlačni. Ko pa sem jih probala in naredila par korakov, so bili pa totalno neudobni, boleči, tiščalo me je vse, ko sem probala 1 št. večji, pa mi je noga ven skakala, ker so bili pač že preveliki, še vedno pa preozki. Mislim, pa da tud tisti ta usekani na znamke, ne morejo vedno vedt, kdaj je fake in kdaj ne….
adidass, 15.05.2025 ob 07:53
Kako ločite ponaredke oblačil od pravih znamk?
Monovci ste eksperti za draga oblačila. Ampak ja, kako veste, da ni ponaredek?
Moja sodelavka je nora na znamke. Vedno viha nos nad slabimi oblačili in navdušena nad znamkami.
Sem imela nekoč majico, kupljeno na tržnici, poceni. Sigurno nikakršna znamka. Celo listek je bil vidno odrezan. Torej očitno ponaredek. Jaz sploh nisem vedela, da naj bi bil napis neka huda znamka. Ona pa čisto navdušena kako super majica, huda znamka. To mi je dalo misliti, da tepce, ki si obsedeni z znamkami, z lahkoto okrog preneseš.
Kristus ste nadležni. Preobračate stvari. Govora je bilo o kakovosti. Ne o znamkah v bistvu. Katere znamke imajo kakovost. Nihče ne kupuje nekaj z napisi, razen tiste tvoje znanke. Ljudje ki kupujejo kakovost se temu ne približajo. In če ne ločiš akrilnega puloverja od volnenega….no ti ni pomoči. Napletajte še naprej in se zatikajte v znamke. Ponaredki btw nikoli niso nekaj okusnega v stilu….so v večini LV ipd, zelo očiten logo. Ciganarija pač. Zame nekdo ki hodi v majici celine ali pa versace po ulici….izgleda čisto isto kot en ki hodi v reklamni majici od telekoma Oboje so reklamne majice, samo da za ene idioti plačajo (tudi če par evrov za ponaredek).
He, he, monklje kupujejo oblačila v Parizu pa Milanu. Hkrati pa te iste monklje jokajo, da hočejo socialna stanovanja. Eh ja.
Ja, obsedenost z znamkami je kar velika. To je pač značilnost tistih, ki nimajo veliko v glavi. Pač kupijo nekaj fake in se nosijo kot pavi. Češ: lej kako hudo znamko hlač, srajce imam. Pravijo, da kupujejo v Parizu, Milanu, v resnici pa gredo v Bosno na tržnico nabavit.
adidass, 15.05.2025 ob 08:05
Ta moja sodelavka da veliko na videz. Oblačila, dodatki.
Najbolj ji gre pa v nos, ko ima čistilka nek nahrbtnik, ki je menda huda znamka. Kako si lahko ona čistilka, ki je slabše plačana kot ona, tako hudo znamko. To jo tako muči :).
Pa potem nova čistilka, menda nek hud telefon, spet ji je šlo v nos.
Po drugi strani pa mi ostali sploh ne opazimo teh zadev. Ta naša tajnica pa čisto nora na znamke. Hecno pri vsem pa je, da ima ona manjšo plačo od nas ostalih. Ampak najbolj ruknjena na videz, znamke.
Ampak ja, očarajo jo tudi ponaredki :). Samo, da je pravi napis gor.
To je pač plehko, poznam več takih ljudi. Tud sama imam kolegico, ki mora vedno vse imeti, sploh če ima kera druga kaj novega, ima ona še v istem tednu. S tem, da se z vsako novo stvarjo pohvali in pove kater znamka je in koliko je bilo…. Ona si pač vse to lahko privošči, ker je njen mož direktor… Ampak ni mi pa všeč, ko druge obira, ko reče: ni mi jasno kako si ena soseda, ki ima minimalno plačo, privošči guess torbico. Ja pa fak off, tud en k nima tok keša, lahko pol leta špara, da si kupi nekaj kar mu je všeč. Kolegica pa govori, da sigurno si od ust trga zato, da si je kupla to torbico…. Enkrat sem jo mela polno kapo in ji rekla, glede na to, da si ti lahko kupiš kar želiš, bi bilo lepo od tebe, če bi ji ti kupila kakšno torbico in jo podarila. Realno je to, da ljudje ki gledajo le na videz, kako kdo zgleda, v kaj se oblači in koliko ima denarja…. je pač plehka oseba. In to ni dobra oseba. Ker v res dobrih ljudeh, ki so v večini preprosti in se ne mečejo ven, vidijo slabo. Dobro pa vidijo ravno v ljudjeh, ki so plehki, bogati, naduvani, ki se hvalijo in postavljajo….
monklje v pariz, 15.05.2025 ob 11:23
He, he, monklje kupujejo oblačila v Parizu pa Milanu. Hkrati pa te iste monklje jokajo, da hočejo socialna stanovanja. Eh ja.
Ja, obsedenost z znamkami je kar velika. To je pač značilnost tistih, ki nimajo veliko v glavi. Pač kupijo nekaj fake in se nosijo kot pavi. Češ: lej kako hudo znamko hlač, srajce imam. Pravijo, da kupujejo v Parizu, Milanu, v resnici pa gredo v Bosno na tržnico nabavit.
Resno, preboli se. Ja nekateri kupujemo v tujini, ker smo tam večkrat letno. Službeno. Ne nočemo socialnih stanovanj. In še manj se rabimo kititi z nekimi vidnimi logotipi ipd.. Imamo samozavest, ne rabimo se dokazovati ljudem. Ne jočemo o denarju tu, samo zabavamo se ob tem ko beremo norčke, ki jih v realnem svetu nimamo časti poznat. Smo pa seveda prazne glave. Ti, siva, v istih cotah že desetletja, neopažena, ti si pa pametna. To je znak brihtnosti. Da izgledaš kot pehta. Da videz povezuješ z inteligenco. Skoraj abrahamovka, en bulšit šiht začasen, nonstop selitve, nonstop sanjarjenje o tujini, nonstop norenje na umetne ženske, sedaj po novem še znamke, da o ličenju in petkah ne začnemo, se ti še odfuzla. Moški da te slučajno povabi na kofe znoriš verjetno v sekundi. Kolesarit, v gore….to hočeš, ne kofe! Prijetno bitje. Tako pametna kot stekla psica. Nihče ti ne pride blizu. Če že pridejo spizdijo takoj ko lahko. Verjetno ne prenesejo tvoje inteligence.
Anonimno 3965, 15.05.2025 ob 11:29
To je pač plehko, poznam več takih ljudi. Tud sama imam kolegico, ki mora vedno vse imeti, sploh če ima kera druga kaj novega, ima ona še v istem tednu. S tem, da se z vsako novo stvarjo pohvali in pove kater znamka je in koliko je bilo…. Ona si pač vse to lahko privošči, ker je njen mož direktor… Ampak ni mi pa všeč, ko druge obira, ko reče: ni mi jasno kako si ena soseda, ki ima minimalno plačo, privošči guess torbico. Ja pa fak off, tud en k nima tok keša, lahko pol leta špara, da si kupi nekaj kar mu je všeč. Kolegica pa govori, da sigurno si od ust trga zato, da si je kupla to torbico…. Enkrat sem jo mela polno kapo in ji rekla, glede na to, da si ti lahko kupiš kar želiš, bi bilo lepo od tebe, če bi ji ti kupila kakšno torbico in jo podarila. Realno je to, da ljudje ki gledajo le na videz, kako kdo zgleda, v kaj se oblači in koliko ima denarja…. je pač plehka oseba. In to ni dobra oseba. Ker v res dobrih ljudeh, ki so v večini preprosti in se ne mečejo ven, vidijo slabo. Dobro pa vidijo ravno v ljudjeh, ki so plehki, bogati, naduvani, ki se hvalijo in postavljajo….
Guess torbica in bogati v istem stavku. Fak ampak ste resno kmetavzarji Tisti ki mislijo da je guess znamka in tisti ki se hvalite da ne kupujete le te znamke
Guess
Guči za reveže
si lahko še bolj očitna
he, he, prav nasmejala sem se ob tvojem postu. Cele dneve na monu, a si pa oh in sploh super uspešna dama. Jp, ti si tako uspešna, da te vsak zapis na monu spravi na obrate in potem podivjaš kot stekla psica. No, ta izraz je tvoj. Namreč v Sloveniji nimamo že oh ho let stekline. Ti pa se vseeno spoznaš na stekle psice tako, da ti je to domač termin.
No zame bi človek lohk reku, da sem oblečena čist fake ;-))) Ker jaz kupim majčke in to tul hude, tko da res dobr zgledajo in dobr stojijo…. Pa so čist pocen. Nikjer nič ne piše, nobena znamka. Sam najbolj se pa dobr počutim, ko mi kakšna tista, k je mahnjena na znamke reče uf kera huda majčka, kje si jo kupila? kera znamka je to? kok je bla? Jst pa bla je 5 eur na Shinu in podobno…… Pol pa curla dol do tal…. Seveda, vedno gledam, da kupim bombažno majico. Moram rečt, da sem od Shina samo 1x dobila polister, ker nism prebrala specifikacije izdelka in res ni bla ok.
da mi plačajo, ne oblečem majice z velikim napisom spredaj Gucci, Armani, EA7, LV itd..meni izgleda to tako češko, da ne vem no..Jaz kupujem tudi firme, ampak hočem, da se napisa skoraj ne vidi..Sem enkrat gledala jakno od Desigual, mi je bila ful dobra, pa nisem kupila, ker je bil logotip preveč očiten in viden..meni je to brezveze, kaj šele,da bi se s tem hvalila..
Lahko ti povem da ista majica , ki jo priznana firma prodaja za 100€, vredna 5 €. Ker sem se ukvarjal s prodajo tekstila, ti lahko povem da mi je ponujal proizvajalec , ki dela za priznane firme, nebrendirane izdelke po 20x nižji ceni od maloprodajne. Nekdo mora plačati drage reklame, pa sponzoriranje športnikov in zvezd. Samo za to izdelek, ki ga kupuješ ni nič bolj kvaliteten.
Lahko iz lastnih izkušenj enako povem, da res majice od npr. Guess, ki stanejo več, kot 50 eur, res niso več vredne, kot 5 Eur-10 Eur. Blago je popolnoma enak eni levi bombažni majici. Samo pri Guess plačaš tisti ime, ki ti ga naflikajo gor. Kvaliteta je ista. Pač znamke zlužijo ogromno denarja na račun butastih ljudi Ki mislijo, da so več vredni, v resnici pa samo na vzven kažejo kako so v resnici butasti in plehki.