Kako mački dati tableto??
Mačka je hudo zbolela in skoraj poginila, a se je k sreči izmazala. Zdaj ji moram dajati antibiotike, kar je pa zelo mučno opravilo. Vedno cvili in noče odpreti ust. Ponavadi takoj ven izpljune. Uspe mi šele po nekaj poskusih, a to je pripeljalo že do te mere, da se me je začela bati, izogibati. Kar živčna postane, ko se ji približam. Jo moram takoj zgrabiti, ker sicer bi ušla.
Prosim za nasvete, ker bo treba antibiotike dajati še cel teden, in to 2x dnevno!
Blaznica, 09.01.2025 ob 16:40
Skriješ v hrani, na primer v koščku svežega mesa, dobro pa se obnesejo tudi priboljški v obliki paste.
Blaznica, mačka ne bo nikoli pojedla zdravila v hrani. Meni tudi brezdomke nočejo, pa dam veliko sokca od mokre vrečke čez ,pa nočejo jesti ker je grenko. Edino pes bo požrl cel kos, pa mu notri v meso ali sqmoo lahko skriješ tableto.
Anonimna676, 09.01.2025 ob 16:44
Blaznica, mačka ne bo nikoli pojedla zdravila v hrani. Meni tudi brezdomke nočejo, pa dam veliko sokca od mokre vrečke čez ,pa nočejo jesti ker je grenko. Edino pes bo požrl cel kos, pa mu notri v meso ali sqmoo lahko skriješ tableto.
Nikoli ne reci nikoli, nam je uspelo. Tableto razdelim na čim manjše kose, skrijem v sredino koščka mesa in dobro stisnem. Je pa res da mačke niso kar tako in hitro posumijo in zavohajo, v tem primeru priporočam kakšno vitaminsko ali pa proti sprimkom dlak pasto, paste mačku ni treba žvečiti in niti ne opazi, da jo je polizal.
Tisto s drobljenjem tablete v hrano pa ni glih dober način, vsaj pri roza antibiotiku ne, ker ima zelo moččan vonj.
Blaznica, 09.01.2025 ob 16:52
Nikoli ne reci nikoli, nam je uspelo. Tableto razdelim na čim manjše kose, skrijem v sredino koščka mesa in dobro stisnem. Je pa res da mačke niso kar tako in hitro posumijo in zavohajo, v tem primeru priporočam kakšno vitaminsko ali pa proti sprimkom dlak pasto, paste mačku ni treba žvečiti in niti ne opazi, da jo je polizal.
Tisto s drobljenjem tablete v hrano pa ni glih dober način, vsaj pri roza antibiotiku ne, ker ima zelo moččan vonj.
Hmmm, verjetno res zelo odvisno od vrste zdravila. Jaz se več ne spomnim, katere točno je imel, ampak je zdrobljeno in pomešano med sveža jetrca pojedel brez problema. Je bila pa tableta bele barve.
Skrivanje tablet v hran se pri nasih zivalih ni obneslo. Tableto pripravim, da ne slisi, da ne ve, kaj se pripravlja. Potem jo dobro primem, od strani ji odprem gobec, ji dam tableto v gobec, potem pa drzim roko pod gobcem, tako da ostaja gobec zaprt in glava dvignjena. Hkrati jo bozam po vratu pod gobcem, kar sprozi refleks, da pogotne. Seveda me tisti trenutek sovrazi, a sva potem spet prijateljici.
Anonimna676, 09.01.2025 ob 16:42
Zavij jo v brisačo ali deko, odpri gobec in odločno notri v goltanec potisni. Vse kar bo površinsko , bo ven vrgla. Vaja dela mojstra
To je tudi pri nas doma edina varianta pri zdajšnjem mucku. Probali s pašteto, mesom, s tisto plastično prijemalko, ki jo potisneš v usta, nič ni šlo, je opletal in brcal, praskal.
Brisača, oprijem da ne more mrdniti, pa tableto s prstom globoko v goltanec. Včasih tudi zdrobim kot Takle in z injekcijo na zadnji zob, ker se muc že navadi “hudobne brisače” in beži že preden pridemo do njega.
Skratka, cela panika. Žal mucki niso kot kužki, kužke se mi zdi lažje okoli prineseš.