Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Kako mamico prepričat naj neha nonstop gledat novice o epidemiji.

Kako mamico prepričat naj neha nonstop gledat novice o epidemiji.

Ok ravno sem dopolnil 18 let in zdaj ko moramo biti v karanti, prve novice so seveda že ob 10h in moja mami trenutno koristi lanski dopust ker ga pač ima. In večina časa je na kavču in gleda kaj se dogaja v času epidemije, temu posledično je tudi tak negativec in vsakič ko kdo v družini reče da bo nekaj v juliju ali kasneje ona reče da tega nebo zarad epidemije….

Imate vi podoben problem?

Eh, to je kot pred leti gledanje telenovele Esmeralda. Te zasvoji. 🙂 Po moje je ne boš prepričal. Počakati bo treba, da bo vsa stvar mimo, da bo videla, da ni konec sveta in tudi da je bilo marsikaj napihnjeno. Naj gleda. Zapri se v sobo, slušalke na ušesa in čao vsi skupaj. In seveda bo enkrat v juliju in kasneje vse po starem. Svet se bo moral premaknit naprej, saj tako ne bo šlo dolgo. Zato je ne poslušaj, naj fantazira, ker prepričati jo v karkoli drugega ni mogoče in počakaj, da mine. Aja, pa ostani doma in upoštevaj navodila. Bolj se bomo držali, prej bo konec.

Predno se je zacela vsa stvar, sem bila jaz na istem kot tvoja mati, z razliko, da noben od clanov deuzine ni vedel o cemu brskam.
Seveda je imelo ro za posledico, da smo bili ze vsi v karanteni 14 dni pred ostalimi.
Ko je slo krizno obdobje 14 dni mimo, sem spustila tudi novice.
Resitev je v delu. Moji otroc mi skos neku dajejo za delo in posledicno sem odmislila.
prosi jo naj skuha, naj ti nekaj pomaga, itd
In s casom jo bo minilo oziroma se bo odvadila.
Vsaj pri meni je bilo tako. Danes vec ne prizgem tv-ja. Zjutraj na hitro kavica – izkljucno z novicami, ki nimajo bombasticnega naslova, potem pa k dnevnim opravilom.
Dej ji v glavnem nekaj za delat – potuhnjeno, da ne bo niti opazila.

Eni ljudje rabiji to kot drogo. Mediji pa z veseljem ustrezejo. Nimajo nobenih omejitev.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zakaj bi ?
Saj medijem ustreza panika in večja odvisnost od spremljanja.

Animiraj jo tako, da skupaj počnete kaj zabavnega: družabne igre, kuhanje, zgodbe ob listanju foto albumov, zabavni filmi in risanke, risanje, pojdita na sprehod skupaj… Vključi jo v svoje življenje, odigrajta kako comp igrico skupaj, ali pa na telefonu tekmujte:)
Drži se pravil gibanja, ne dobivaj se s prijatelji zunaj, redno delaj šolo in ji boš s tem že pomagal.
Malo je v krču, skrbi jo za družino in potrebuje malce pomoči in zagotovila, da bo vse ok.

New Report

Close